Miért kell mindenképp lennie valaminek a halál után?
Rengeteg válaszban olvastam már mindenféle dolgot, hogy mi lesz, amikor meghalunk, de egyik se mondott komolyabb indokot erre, csak annyit, hogy kell lennie valaminek és kész. De miért? Miért olyan nehéz elképzelni, hogy akkor megszűnünk létezni, és nincs tovább?
És azzal ne példálózzunk, hogy "mert akik visszajöttek a halálból, azok azt mondták, hogy". Aki tényleg meghalt az nem tér vissza. A módosult tudatállapot, amit a test nem megfelelő működése okoz, az pedig minden, csak nem halál.
Óóóóó én tévedek, miért is?
Milyen természeti törvényről beszélsz te Ignor? Miféléről?
Tehát én nem lehetek szkeptikus, nekem el kell fogadnom puszta spekulációkat, sőt! Ha te spekulálsz akkor azt el KELL fogadni, ha én spekulálok az agymanés. Szép, szép
Szerintem tisztázd magadban a halál fogalmát, hogy mi is az valójában.
-------------
Tudod, én már előző életemben sem hittem ebben az egészben... :-)
--------------------------------------------------------
Két magzat beszélget:
- Szerinted van élet a születés után?
- Dehogy is,hiszen onnan még senki nem tért vissza!!!
---------------------------------------------------
Tudod minden csak nézőpont kérdése!! Nem kell hinni a gravitációban sem ,attól még létezik....
Mondom, igazold, hogy a tudatom az agyam szüleménye, és majd onnanstól beszélgethetünk arról, mi a szar meg mi nem, nagyokos!
Ti állíthattok tényként olyan dolgokat, ami nem igaz, spekuláció, de más nem? Kettős mérce
Az agyon kívül minden szervünket tudjuk pótolni, legalábbis ideig óráig. Annak akinek kioperálták a szívét és gép keringeti a vérét annak a legkevésbé sem csorbul a tudata. Ez igaz az összes többi szervre is, kivéve az agyra. Elég logikusnak tünik, hogy onnan ered a tudatunk. Ezt más vizsgálatok is alátámasztják például mikor az agy reakcióit figyelik döntéshelyzetben. Pl a vese rohadtul nem reagál, az agy meg igen.
Az, hogy minden az egyszerűbből fejlődik a bonyolultabb felé egy kapitális baromság. A komplex rendszerek mindig a legegyszerűbb állapotukba szeretnének visszatérni. Szerintem fizikáról inkább ne beszélj többet.
Ajajj, jön a nagy matek zseni, nézz már rá szépen a világ egyetemre... Nézz már rá az elemek fúziójára... Nézz már rá a növény világra... Nézz már rá a galaxisokra... Nézz már rá az életre!
Nekem ne hangzatos matek maszlaggal gyere, hanem nyisd ki a szemed! Te fasza vagy a papír előtt, én meg látom az életet, ennyi a különbség.
Ezen kívül sosem állítottam, hogy a tudatot szerv alakítaná ki, és alaptalan amit mondtál. A gondolatoknak NINCS fizikai nyoma, a tudatnak NINCS fizikai nyoma, jelen ismeretek szerint az agy puszta fizikai törvényeknek engedelmeskedve NEM képes öntudatot kialakítani, és természetesen amikor felvetődik pl. a szabad akarat kérdése a szuperfegyver VÉLETLEN van beépítve a nagy okosok elméletébe.
Hát köszönöm, de inkább nem. Ezen kívül ajánlom neked, hogy ha már okoskodsz, akkor tedd ezt az életből, ne pedig könyvekből, mert tudod markáns különbség van a közgazdász közt, meg a gazdag ember közt is. Tudod mi? Az egyik ismeri az életet, a másik meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!