Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Azt, hogy egy halálközeli...

Azt, hogy egy halálközeli élmény mennyire halálközeli, honnan, miből lehet megállapítani?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 3. 22:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
69%
onnan, hogy akik átélték, és visszajöttek a halálukból, elmesélik, hogy látták a testüket feküdni, hogy találkoztak a halál angyalával, vagy láttak egy alagutat fénnyel a végén. Ha ezeket tapasztalja valaki aki majdnem meghalt, akkor az már elég közeli volt. Most nem vicceltem, teljesen komolyan írtam amit írtam. Ilyenek vannak, és bizony azokat lehet tapasztalni ha meghalsz, amiket írtam.
2013. ápr. 3. 22:45
 2/22 anonim ***** válasza:
Ezt honnan veszed?
2013. ápr. 3. 22:49
 3/22 anonim ***** válasza:

Ezt ajánlom figyelmedbe, érdemes elolvasni végig:

- www.index.hu/tudomany/altudomany/2013/03/13/tulelte_az_agyhalalt_es_talalkozott_istennel/?rnd=778

- www.origo.hu/dwap/origo/egeszseg/20121012-a-mennyorszag-letezik-egy-idegsebesz-halal-kozeli-elmenyei-newsweek.html

2013. ápr. 3. 23:05
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

- [link]

- [link]

Ha nem működnének a fenti linkek.

2013. ápr. 3. 23:18
 5/22 anonim ***** válasza:
70%
Engem elütött a motor 14 éves koromban. Jól emlékszem: felülről láttam a testemet, aztán nagyon nagy fény felé repültem. Ott volt nagyapám, aki egy évvel előbb halt meg. Visszaküldtek.
2013. ápr. 3. 23:32
 6/22 anonim ***** válasza:
68%
Agyi oxigenhianyos állapot. Pilotak is érezték ugyanazt, pedig nem haltak meg, csak elajultak a centrifugaban.
2013. ápr. 4. 01:02
 7/22 Antimod ***** válasza:
73%

"Agyi oxigenhianyos állapot".

Ha ez lenne, akkor mindenki átélne ilyet. 15-20% tud ilyenről beszámolni.

"Pilotak is érezték ugyanazt, pedig nem haltak meg, csak elajultak a centrifugaban."

Nem ugyanezt látták, hanem furcsa jellegű álmokat, illetve testen kívüli élményük volt. Az összes többi elem hiányzott, ami fentebb részletezésre került már.

A kérdésre válaszolva onnan szokták megállapítani, hogy szerepel-e a 12 elfogadott elem közül bármelyik is az élményben. Minél több szerepel belőle, annál mélyebbnek szokás nevezni (core NDE).

Ilyen elemek pl. a testenkívüli élmény (de ez előidézhető tudatos vagy spontán asztrálprojekcióval), az alagút-élmény, az elhunyt szeretteiddel való találkozás, a fénylény / fény jelenléte, egyfajta különleges színvilágú táj látványa, életfilm visszanézése (egyszerre minden pillanat újraélése, értékelése, átélése gyakran más emberek szemszögéből), stb.

Nem feltétel az oxigénhiány, egyáltalán a fizikai halál közelsége, bár kiváltó ok lehet.

Szerencsésebb volna spontán transzcendens élménynek nevezni emiatt, de Moody a klinikai halálból visszahozottak beszámolói alapján alkotta meg a fogalmat, innen az elnevezés.

2013. ápr. 4. 09:55
 8/22 anonim ***** válasza:
15-20%? Mindenkinek at kéne akkor élnie? Gondolj bele: az agy, mint az ujjlenyomat. Nincs két egyforma. Ahogy az oxigenhianyos állapot lejatszodasanak folyamata, és mértéke sem egyforma. Fűszerezve az egyéni agyi valaszreakciokkal ezen állapotra, mely függhet a még életében átélt dolgoktól, hiedelmektol, erzelmektol, mely mind-mind kémiai szinten játszódik le. Moody-n, Az Amire nincs magyarazat-on, és hasonló, csak egy szempontot bemutató írások mellett más megkozeliteseket boncolgato könyveket is vegyél számításba, s próbáld mindezek összességében megalkotni véleményed. Persze akkor is kilyukadhatsz ugyanide, csak adj egy esélyt nekik.
2013. ápr. 4. 14:44
 9/22 Antimod ***** válasza:
51%

"15-20%? Mindenkinek at kéne akkor élnie?"

Mindenki át is él valószínűleg, csak nem emlékszik rá.

"Fűszerezve az egyéni agyi valaszreakciokkal ezen állapotra, mely függhet a még életében átélt dolgoktól, hiedelmektol, erzelmektol, mely mind-mind kémiai szinten játszódik le."

Számos HKÉ alatt bizonyíthatóan nem volt agyműködés, semmilyen mérhető agyhullám. Aligha hiszem, hogy ilyen szinten bármilyen érzelem, hiedelem, emlék biokémiai formában hozzáférhető volna, illetve ha igen, azt nem mutatná ki az ezt mérő műszer. Ami még érdekes, hogy ezen időszak alatt (a testenkívüli állapotban) tapasztaltak a legtöbb esetben 100%-ig igazolhatók, holott a beteg klinikai értelemben öntudatlan állapotban volt.

"más megkozeliteseket boncolgato könyveket is vegyél számításba, s próbáld mindezek összességében megalkotni véleményed. Persze akkor is kilyukadhatsz ugyanide, csak adj egy esélyt nekik."

Számtalan tanulmányt, könyvet, HKÉ-beszámolót olvastam már, ezek tapasztalatában alkottam meg a véleményemet, és ide lyukadtam ki.

2013. ápr. 4. 16:16
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Az összes meglévő neuron közti esetleges kapcsolatot nem igazán lehetséges lemérni, miközben valakinek az ujraelesztesen dolgoznak az úttest közepén szerintem. Persze elismerem, biztos volt eset, mikor a halott éppen be volt drotozva, vagy a CT-ben fekudt, de akkor is érzékelték volna az utolsó kvantumkapcsolatot is?

"Aligha hiszem, hogy ilyen szinten bármilyen érzelem, hiedelem, emlék biokémiai formában hozzáférhető volna, illetve ha igen, azt nem mutatná ki az ezt mérő műszer. "

Ezt nem tudom, pontosan hogyan érted. Az érzelmek hormonok hatásai, ha jól emlékszem, az kémia; a hiedelmek a jobb agyfeltekeben keletkeznek; az emlékeket nem tudom, s lusta vagyok utánanézni, nézd el nekem.

"Ami még érdekes, hogy ezen időszak alatt (a testenkívüli állapotban) tapasztaltak a legtöbb esetben 100%-ig igazolhatók, holott a beteg klinikai értelemben öntudatlan állapotban volt. "

Hogyan lehet 100 %-ig igazolni ezt? Klinikailag öntudatlan alatt klinikai halottra gondoltál? Ott még van agymukodes, ha a biológiai halál áll be, na az a cumi.

Szóval klinikai halal esetén, mivel az agy nem pusztult el, de legalábbis nem teljesen, még léteznek szinaptikus kapcsolatok. Így szerintem lehet, hogy az agy termekerol beszélünk.

De eszembe jutott még valami. Csak egy ötlet, nem vagyok agykutato: és mi van, ha ezeket a lassan öntudatra ebredo elme generalja, miközben bebootol, s még az agyi "oraja" (skizofrén betegeknél ez szokott meghibasodni, ezért tagadják, hogy ők tették, amit tettek, s nem tudják sorrendbe rakni az események tortenesenek sorrendjét, keverve az emlék- és képzelet képeit a valósággal; vagy ezért veszti el az idoerzekeleset, aki fuvezik, egy pár órára)nem működik megfelelően?

Higgy, amit szeretnél, nem akarlak még csak megingatni sem, csak filózok, csak épp egy másik nézőpontból.

2013. ápr. 4. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!