Azt, hogy egy halálközeli élmény mennyire halálközeli, honnan, miből lehet megállapítani?
#17 ""vagy a széttaposott csiga csúszik e ott az úton"
Ilyet nem. Miért volna ott széttaposott állat?"
Hát csak azért gondoltam ezt, mert egy kutyát a gazdája eléggé az emlékébe tud zárni, még akkor is ha gyerekként volt a kedvenc háziállata, de egy fűben széttaposott csiga nem jelentett semmi közelebbi érzelmi kötődést számára, de attól az még egy állat amit ő pusztított el és elvileg akkor annak is ott kéne lenni. Nyilván ott kell lenni mindenkinek de feltételezzük végtelennek a túlvilágot így hely bőven akad ott.
Nos én nem állítos se azt hogy igaz, se azt hogy nem amit elbeszélnek. Az viszont tény, hogy a beszámolók hasonlóak és akár könyvbe, akár filmre kerülnek, tekintélyes jövedelmet hoznak a készítőiknek. Csak tudni kell eladni. Ahhoz meg a legjobb alany egy orvos, főleg ha még történetesen ideggyógyász is az illető, aki előtte hitetlen volt de már holbiztos abban amit leírt. Így a könyv anyagi sikerében is.
"Ahhoz meg a legjobb alany egy orvos, főleg ha még történetesen ideggyógyász is az illető, aki előtte hitetlen volt de már holbiztos abban amit leírt. Így a könyv anyagi sikerében is."
Nem mindenkit az anyagi siker mozgat és hajt, mégha ez sokak számára idegenül is hangzik. Van, akit csak az elismerés. Van, akit csak a tudásszomj. Van, akit egyfajta küldetéstudat. Van számos egyéb orvos is, aki kutatja a témát, sokszor saját pénzből, és számodra (valamint a nagyközönség számára) valószínűleg teljesen ismeretlenek.
A széttaposott csigának nem tudom, miért kellene ott lennie, azért biztos nem, mert "e világon" találkozott vele a szóban forgó alany (sőt, történetesen, szándékosan vagy véletlenül, széttaposta).
A "túlvilág" nem ennek a világnak az "emlékleképeződése", hanem egy másik terep, ahol vagy megpihen, vagy tovább tapasztal a lélek. Bizonyos most kapcsolatban lévő lelkek ott is együtt tapasztalnak, míg mások nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!