Ki volt már klínikai halál állapotában?
Légzés leállás számít? Nem nyilvánítottak halottnak, de érdekes tapasztalás volt.
A másik érdekes dolog, egy autós tömegbaleset átélése kapcsán történt velem. De az inkább a sokk miatt történt az orvosok szerint. Mit akasz tudni egészen pontosan, mert lehet, hogy tudok válaszolni. Hogy mi történik ez alatt az idő alatt? Vagy, hogy mi változik meg benned ezek után? Hogy lehet tovább itt élni ezekkel után? Miért érdekel?
A legérdekesebb, amit soha sehol nem olvastam, hogy konkrétan van egy pillanat, amikor eldöntheted, hogy hogyan tovább. Vagy veszel -az én esetemben- egy levegőt, vagy vége. És akkor abban a pillanatban ennek teljes tudatában voltam, függetlenül attól, hogy a testem nem működött. Vannak dolgok, amikre egyáltalán nem emlékszem (hogyan kezdődött, rohamkocsi, görcsök...stb)azokból amiken keresztül mentem, és vannak amikre tisztán emlékszem. Láttam hallottam az orvosokat és a nővéreket magam körül, és a legmegdöbbentőbb, hogy értettem is a nyelvüket. Ez igen érdekes volt, mivel ez külföldön történt velem, és nem beszélem az adott ország nyelvét. Volt mellettem egy magyar orvos,aki végig velem volt, és aki késöbb visszaigazolta nekem, hogy amit hallottam, láttam az valóban megtörtént. Nem voltam sem ideges, sem aggódó, még csak boldog sem, mint azt sokan írták már beszámolókban. Nem láttam sem lényeket, sem alagutat, sem folyosót. Valószínű, mert nem volt még itt az ideje.
Csak végtalan nyugalmat éreztem végig és tudtam, hogy mindegy, hogy hogyan döntök, mindenképpen jó lesz... A következő az a bizonyos levegővétel volt amire emlékszem, majd 48óra teljesen kimaradt ismét az életemből. A doki szerint az agyam kicsit furcsán reagálta le az oxigén hiányt ez okozta az élményeimet.. A másik egy autópálya szerencsétlenség volt, amikor ha jól emlékszem 24 autó karambolózott. Mi voltunk a 3.-ak a sorban, az autónkba 2 további autó csapódott bele.. Mi 5-en ültünk a kocsiba 4 -en kijutottak, én beszorultam az ülések közé. Az ajtóm nem nyílt ki, mert eldeformálódott és a szallagkorlát mellé szorult. Próbáltam menekülni, és láttam, hogy jön a kamion, ami keresztbe fordulva csúszik felénk a jégen. És itt a lényeg: az idő mintha lelassult volna. Egy pillanatba, mintha percek tömörültek volna bele, és igen volt "film" kb 40-50 kép villant át az agyamon, hogy hogyan éltem, mik történtek velem, családom.stb. és a kamion kikerülte az autónkat, de egy másikat magával vitt. Hosszú történet, ennyi röviden.
Ezek után már nem félek a haláltól, de nem is várom. Ezért nyitottam a spirituális dolgok irányában, és rengeteg olyan képesség birtokába kerültem, amiről korábban nem is hallottam, hogy létezhet. Igazából nem tettem érte semmit, csak megkaptam, kb egyik pillanról a másikra. Amikor feldolgoztam és kezdtem használni, kaptam az újabbakat. És még biztosan rengeteg dolog van, amit még én sem tudok. Ígyekszem velük segíteni a barátaimat, és a családomat.
"Csak végtalan nyugalmat éreztem végig és tudtam, hogy mindegy, hogy hogyan döntök, mindenképpen jó lesz..."
Nagyon tetszett a halálközeli élményt (és azon belül testenkívüli élményt) leíró beszámolód.
"A doki szerint az agyam kicsit furcsán reagálta le az oxigén hiányt ez okozta az élményeimet.."
Akkor úgy látszik ez a jövő nyelvtanulásának kulcsa, oxigénhiányos állapotba kell kerülni, és rögtön mindent megértesz bármely nyelven.
;)
Nálam az egyik ismerősöm élte meg a halálélményét.
Ő a kórházban kapott szívinfarktust és megvolt neki is a lepereg előtte az egész élete,de olyannyira,hogy élesen látta és érezte,ahogy az anyukája megszüli őt és szenved.
Kiszállt ő is a testéből és minden körülötte lévő történést élesen érzett szintén.
Amit nem tudnak megmagyarázni és az orvosa hisz neki,az az,hogy látta maga körül a bepánikolást,hogy a defibrillátor nem volt e helyén és rohannak keresni.Ő "követte" az orvost egy másik emeletre és "látta" honnan veszik elő a defibrillátort.
Mivel megmutatta az újraélesztése után az őt megmentő orvosnak,hogy hová "mentek" fel és honnan vette elő a defibrillátort,ami abszolút nem ott volt,ahol lennie kellett volna,az ő orvosa hisz az élményében.
Már ő sem tud hinni a halálban egyébként.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!