Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért kell mindenképp lennie...

Miért kell mindenképp lennie valaminek a halál után?

Figyelt kérdés

Rengeteg válaszban olvastam már mindenféle dolgot, hogy mi lesz, amikor meghalunk, de egyik se mondott komolyabb indokot erre, csak annyit, hogy kell lennie valaminek és kész. De miért? Miért olyan nehéz elképzelni, hogy akkor megszűnünk létezni, és nincs tovább?

És azzal ne példálózzunk, hogy "mert akik visszajöttek a halálból, azok azt mondták, hogy". Aki tényleg meghalt az nem tér vissza. A módosult tudatállapot, amit a test nem megfelelő működése okoz, az pedig minden, csak nem halál.

2013. jún. 18. 14:36
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
82%
Megnyugtatóbb annak, aki elhiszi, hogy a halállal nincs vége mindennek.
2013. jún. 18. 14:55
 2/33 anonim ***** válasza:
55%
én 20 éves vagyok,és rengeteg tapasztalattal..Tehát ha nem is istenben hiszek,de egyfajta halálon tuli életben igen..arra meg nem jöttem rá,ez hogy müködik...reinkarnációra pedig 90%ba hajazok :)
2013. jún. 18. 15:07
 3/33 anonim ***** válasza:
26%
ha megnézed az élet egy nagy körforgás, valaminek a vége egy új dolog kezdete, én úgy gondolom, hogyha meghalunk a lélek a testel együt meghal, semmivé válik, mikor megszülettünk az öntudatunk is gyakorlatilag a semmiből jött létre, szóval lehetséges hogy újra létrejön ha meghalunk
2013. jún. 18. 15:24
 4/33 anonim ***** válasza:
61%

Az univerzumban semmi sem szünik meg létezni, csak átalakul. Plusz, az univerzumban semmi sem degradálódik, semmi sem fejlődik vissza fele, csak előre.

Az evolúció nem csupán az állatvilágra vonatkozik, hanem abszolút mindenre. Lásd az elemek evoluciója a napban, stb.

Éppen ezért, azt gondolna, hogy te megszünsz létezni, mikor az univerzumban SEMMI SEM SZÜNIK MEG LÉTEZNI szembe megy univerzális törvényekkel!

Fejlődsz!

2013. jún. 18. 15:45
 5/33 anonim ***** válasza:
Mesterséges halálról hallottál már?:) Valaki leállítja a szívét orvosi felügyelet mellett és a megfelelő időn belül újraindítják a szívét és tádáámm vissza is jött az illető a halálból.Ez esetben ne mondjad, hogy az nem halál, ha valakinek megáll a szíve :).
2013. jún. 18. 16:12
 6/33 A kérdező kommentje:

3:

De az már egy másik tudat, nem a tied.

4:

Te egy fizikai törvényt fogalmaztál át. Nyilván a testem megmarad és szépen elbomlik majd a koporsóban, de az agyam megszűnik működni, a tudatom elvész.

5:

Ez miért lenne halál? A halál az, amikor az agyad teljesen megszűnik működni, vagy olyan károsodást szenved, hogy már nem kelsz fel többet. Az hogy fél percre leállítják a szíved minden, csak nem halál.

2013. jún. 18. 17:05
 7/33 anonim ***** válasza:
0%
És amikor elmeséled, hogy hogyan alakítja az agyad a tudatod, hogyan hozza létre, megtapsollak. Nobel díjat is kapsz majd érte! Egészen addig amíg ezt nem sikerül megvalósítanod az állításaid ugyan olyan spekulációk, akár csak az enyémek. Ilyen formán pedig teljesen meddő ez az egész, neked szilárd hited van, nem értem akkor minek kérdezel?
2013. jún. 18. 17:12
 8/33 A kérdező kommentje:

A tudat az agy működésének az eredménye.

Ha te téríteni jöttél ide, akkor félreértetted a kérdést.

2013. jún. 18. 17:30
 9/33 anonim ***** válasza:

#7: tévedsz, mert a kérdező állításai plauzibilisek, tehát a ma ismert és elfogadott törvényeknek megfelelnek, a tieid viszont implauzibilisek, tehát ellentmondanak a természeti törvényeknek. A kérdezőé a legvalószínűbb verzió, a tiéd pedig egy spekuláció. Óriási különbség.

Ignoramus

2013. jún. 18. 19:11
 10/33 anonim ***** válasza:

Ez egy olyan téma, amiben nem lehet biztosat mondani, ha jobban utánajár az ember, kiderül, hogy a tudomány is csak keresi a válaszokat, felállít egy elméletet, aztán elveti, felállít egy újat, stb. Sőt még két orvos, vagy tudós sem feltétlenül ugyanazt gondolja a témáról.

Sem megcáfolhatatlan érvek, sem megcáfolhatatlan ellenérvek nincsenek a témában. Úgyhogy szerintem mindenki gondoljon erről, amit akar, higgyen erről, amit akar.

2013. jún. 19. 01:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!