Öngyilkosság feldolgozása . Mi történik most édesanyámmal?
A halál után nincs semmi. Nem létezik se lélek, se szellem, se semmiféle "titkos összetevő", ami tovább él egy ember halála után.
Te az idegrendszered vagy. Az agyad tárolja az összes emlékedet, a személyiségedet, a feltételes reflexeidet. Az agyad, ez a hihetetlenül komplex vegyi szuperszámítógép vagy te magad. Amikor az idegrendszered leáll, a benne tárolt információk elvesznek. A tudatod megszakad, és megszűnsz létezni.
> amúgy is mert rettegek a haláltól de most még jobban:(
A halál után nincs semmi. Miért félnél a semmitől?
Az első válaszoló felvetése is csak elmélkedés és az is az lesz amit én írok. Sajnos nem tudhatja senki sem mi van utána.
Szerintem van reinkarnáció, hogy új testben születünk újjá.Szerintem ez egy jobb hozzá állás mint hogy semmi sincsen, utána.
Másrészt nehéz lesz feldolgozni, tudom. Nekem már azt nem volt könnyű hogy anyám "csak" próbálkozott. Szerencsére neki nem sikerült, de már sosem lesz a régi, mert mióta próbálkozott a nikotin mérgezéssel hát... újra élesztették és azóta nem ugyan az, mi is sokat veszekszünk. Anyukád miért lett depresszios, nem tudod?
Minden esetre részvétem.
Ne félj a haláltól. Nem lesz semmi bajod gondolom fiatal vagy még ahogyan én is :)(én még csak 18 múltam nem rég )
A másodikra kár hallgatnod. Ez csak beképzelés. Senki nem tudja még azt sem, hogy a lélek létezik-e?
Az elsőnek van igaza.
Gondolatban beszélgess el anyukáddal, a szép emlékeidre gondolj, és idővel megnyugszol.
Bizonyos tanok szerint a lélek negyven akár hány napot a köztes létben tölt, úgymond a lélek átértékeli a tetteit, utána megy át a fénybe. Én speciál nem félek a haláltól. Azt is mondják annak nehezebb, aki itt marad. Ebben lehet tényleg van valami. Ne okold magad, tudom könnyen beszélek.
Mindig nem tudunk toleránsak lenni a szeretteinkkel.
Minden jót neked, erőt, egészséget!
20:30
> Csak egy együgyü szkeptikus !
Én a tudomány által leírt valóságot írtam le. A tudomány jelenlegi állása szerint pedig nem létezik "lélek". Semmi nem utal rá hogy létezne, semmi valódi bizonyíték nincs a halál utáni életre.
Tudom hogy ez hideg, nem olyan megnyugtató, mint a vallások irracionális "válaszai", "magyarázatai", meg az ezo-izé kitalációk amik az emberek vágyálmait írják le, de úgy gondoltam, nem árt ha a kérdező azért tisztában van a valósággal is.
Amúgy részvétem. :(
Elöször is öszinte reszvetem((((:!!!
Tudom mit erzel(:,en is vesztettem mar el öngyilkossag altal valakit,a völegenyemet(:.Ennek jo par eve mar...
Annak idejen en is mindig magamat okoltam,rettentö lelkiismeretfurdalasom volt,pedig ö hagyott bucsulevelet is.
Mi is veszekedtünk,de amolyan banalis dolgok miatt,ami a legtöbb helyen elöfordul.
Ne okold erte magad,ez edesanyad SAJAT DÖNTESE volt,megha ez nem is vigasztal jelenleg.
En mindenkeppen hiszek abban,hogy a halallal nem er az eletünk veget,mert csak a test hal meg,a lekünk viszont ÖRÖK!!!Persze az öngyilkossag nem termeszetes halal-meg ha a katolikus egyhaz szerint bün is (ami marhasag,de erröl bövebben is tudnek meselni)-igy elkepzelhetö,hogy edesanyad kisse "zavarodott" allapotban van most.Az is lehet,hogy nem veszi eszre,hogy meghalt.De ez is rendezödik majd idövel,ha a szellemi segitök hazavezetik a Fenybe(Istenhez).Az is lehet,hogy egyböl a Fenybe erkezett.Ezt egy Medium,vagy Lato biztos meg tudna mondani.
Tudok egy par jo könyvet ajanlani ezzel a temaval kapcsolatban:
Osho(spiritualis mester)összes müve
Edith Fiore:Nyugtalan holtak
Sylvia Brown:Elet a masvilagon
illetve meg többet.Ha erdekel,irhatsz,szivesen valaszolok.
Allapotos vagy?Remelem a baba szepen fejlödik,ez legyen most a legfontosabb neked!!!Latod,neked ezzel is feladatot adott az elet!Az elet egy körforgas,mely soha nem all meg,a valasz szo szerint ott van benned...
Legy nagyon erös,tudom hogy kepes vagy ra!!!
Köszönöm az eddigi válaszokat! Az a helyzet valamilyen szinten hiszek hittem abban hogy újra születünk stb. Viszont abban is van valami amit az első írt leáll az idegrendszer az agy stb ebbe belegondolni is szörnyű. Attól is félek aki öngyilkos lesz és ha van valami utána most jobban szenved. Nekem voltak már furcsa elmenyeim ha valakim meghalt persze lehet az agy játéka volt ki tudja. De most semmi... Nem érzek semmit inkább félelmet este illetve ha "anyuhoz" megyek. Egyedül nem is merek. Van aki azt mondta szerinte ez normális hát nem tudom eddig soha nem viselkedtem így. Tanácsolták menjek ha majd készen állok rá szellemet idézni hát attól is félek. Nagyon nehéz ez most ezért is kértem ha valakinek tapasztalata van nagyon szívesen olvasnam.
Köszönöm a kérdést a babám jól van rengeteget mozog biztosan érzi a feszkót remélem később se lesz ennél nagyobb baj vele. Ez lenne a legfontosabb kérdésem hozzá ha beszélhetnek mégegyszer vele hogy ennyire eszébe se jutottam meg a pici hiszen úgy szerettük egymást :(
Először is: fogadd őszinte részvétemet! Nagy sokk lehet ez neked/nektek, pláne, hogy ilyen váratlanul történt.
Sokan tértek már vissza halálközeli élményt átélve az agyhalál előtti állapotból, és egybehangzóan azt állítják, hogy van élet a biológiai halál után, pontosabban nem szűnik meg az előző, csak megváltozik az érzékelésük, és a legtöbben ilyenkor elhunyt rokonaikkal, ismerőseikkel is találkoznak. A testenkívüli élményük alatt átélteket pedig gyakran utólag igazolni lehet (például helyesen láttak / hallottak mindent, mikor igazolhatóan, műszerekkel kimutatottan semmilyen agyműködésük nem volt), ami hitelt ad a többi állításuknak is.
Szóval az egészen biztos, hogy anyukád most is létezik, csak más formában, más "létsíkon". Nem szűnhet meg létezni, ahogyan egyetlen élőlény sem, amely tudattal rendelkezik.
"Mi történik most édesanyámmal?"
Ezt sajnos nem tudom, de nagy valószínűséggel kellemesebb érzi magát, mint a Földön bármikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!