Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Újjá szeretnék majd születni,...

Újjá szeretnék majd születni, de nem hiszek a reinkarnációban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2012. aug. 13. 16:02
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Éld az életed, élj a "most"-ban. A többit meg nem te döntöd el.
2012. aug. 19. 13:20
 32/41 anonim ***** válasza:

Éld nyugodtan az életedet, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen megbánnod a végén semmit, aztán úgyis minden történik úgy ahogy az a nagykönyvbe meg van írva.

De örüljünk, hogy nem tudjuk, hogy van megírva.

Én a JóIstenre bízom magam és a sorsra. Azt hiszem ez a kettő egy és ugyanaz.

2012. aug. 19. 19:12
 33/41 haemorgen válasza:
ha újjá szeretnél születni, akk vmilyen szinten hiszel benne, h az lehetséges... (egyébként ha van, akkor a hited nélkül is működni fog sztem)
2012. aug. 21. 15:21
 34/41 Morpheus RexXx válasza:

Élj egészségesen és légy donor.. részben legalább továbbélsz. :)

Mindig lesznek a gondolkodásmódjából eredően az emberiségnek korlátai.. max. a klinikai halál különböző szintjeiből hozhatnak vissza technológiától függően és mérten maradandó károsodással vagy anélkül.. utóbbi inkább csak a közvetlenül nem érzékelhető károsodás..

A téma jó, de lélkevándorlás nincs.. az ÉN, vagyis a személyiség a tudat, az energia és a külső energiahatások (megélt dolgok) együtt..

Ha meghalsz, akkor az energia felszabadul de a tudat, vagy is te megszűnik.. az energia keveredve a többi energiával megváltozik és elvegyül, szétoszlik.. tehát ugyanazon energia sem lesz többé.. az új élet nem ugyan az a tudat és energia.. tehát nem "az" lesz újjá, nem az re-inkarnálódik..

2012. aug. 24. 22:52
 35/41 Morpheus RexXx válasza:

haemorgen..

Én sem "hiszek" benne, mégis örülnék neki.. a "feltámadás" reálisabb megnevezés, de technológiai fejlettésg függő.. ha az nem sikerül, akkor valóban már mind1.. :)

Persze ahogyan most is sokmindenre megvolna a lehetőség, technológia és eszköz, mégsem tudják (ki)használni teljesen. És ha minden meg is van hozzá, a legfontosabb összetevő a leggyengébb láncszem.. maga az alany és személyiségének érettsége.. az emberiség túlnyomó része sajnos érettlen ehhez a szinthez..

2012. aug. 24. 23:04
 36/41 anonim válasza:
Ha tovább akarsz élni minden nap egyél egy kicsi nyers élesztőt!XD
2012. aug. 26. 11:18
 37/41 anonim válasza:
Figyelj! Ha rám hallgatsz akkor csak éled az életedet úgy ahogyan eddig is tetted. A többség is szeretne tovább élni de ez nem kívánság műsor. Jobb ha tőlem tudod h ha egyszer meghalsz akkor vége. Megszűnsz létezni, ez ilyen egszerű. Sokan különféle csodákban hisznek amelyek nyilván nem léteznek csak így könnyebb... Fújd el a rózsaszín felhőt és próbáljd meg hasznosabban tölteni az idődet minthogy ilyen értelmetlen butaságokon gondolkozz! Élj!
2012. szept. 5. 17:45
 38/41 anonim ***** válasza:

Kedves 08-24 22:52!

Jó lenne ha ilyen egyszerű lenne, amúgy jókat írtál. De az igazság sokkal bonyolultabb.

Nem "egy" energiaburok van. Van az étertest ami az anyagi testtel együtt jár. Az éter szó a köztudatban van, mindenki használja, még a materialisták is. Ez tartalmazza az információt az adott életre. A megtapasztalásokat mondhatjuk sorsnak is. Fejlettebb emberek ezt meg tudják változtatni de minden egyes ember kapcsolatba van a éterrel. Pl - teremtés - ha kitalálunk egy ötletet az először gondolati formát ölt ami megjelenik az éterben és csak ezután tud megvalósulni az anyagi világban.

Van az érzelmi test ami az érzelmekkel kapcsolatos dolgokért felel és a mentális test ami az infokat tartalmazza pl emlékek.

Az étertest az anyaghoz tartozik ezért mikor a szellem (spiritusz) elhagyja a testet, elhagyja egyben az ehhez az életéhez szükséges tulajdonságokat érzelmeket is. Megmarad a tiszta szellem a spiritusz, "az isteni szikra".

Mikor a lélek újjászületik leereszkedik az a bizonyos fátyol ami meggátolja hogy tudatos elménkkel emlékezzünk, de a tudatalattiban ott van az összes előző élet és a fátyol mögé lehetne látni ha pl valaki tv nézés helyett a megfelelő technikákkal meditációban utána keresne magában.

Tehát: A test is és a hozzá tartozó étertest 'leolvad' de az energia nem vész el mint ugye ismerjük a tényt a fizika órán tanultakból is... (newton törvénye)

Ziti:

Kicsit ellentmondásos vagy. Azt mondod hogy megszűnik létezni.. És hogy éljen. Nincsenek csodák én is azt mondom. Csak tudatlan emberek vagy agymosott tv függők. El sem tudnád képzelni mennyi lehetősége van az embernek. Nem próbállak meggyőzni. Korunk betegsége a lélektelen materializmus. Higyjen mindenki amit akar és csorgassa a nyálát a médiára ha azt hiszi hogy a hírek valaha is az igazságot vagy lényeges dolgot fognak mondani.

Az a hülyeség hogy az érzelmek is csak kémia az 1700-as években terjedt el.

2012. szept. 7. 23:30
 39/41 anonim válasza:

Biztosan sokféle megközelítés létezik. De mindegyik fél lábon áll hiszen egyiket sem sikerült még eddig alátámasztani. A reinkarnáció számomra azt jelenti, hogy ha teszem azt meghalok, akkor újjászületek és a lelkem tovább él. Na most ha ez így van akkor nem fogok az e világi életemből semmire sem emlékezni. Nem ÉN leszek az aki újjá szület hanem a lelekem de az már NEM ÉN vagyok. Tehát ÉN már sohasem leszek ÉN. Nem fogok azokkal találkozni akiket szerettem nem fogok rájuk emlékezni, egy új életet fogok kezdeni. Én nem tudom, hogy valaki ebbe már úgy igazán belegondolt e. Tehát ha ÉN nem ÉN leszek akkor számomra érdektelenné válik az h újra születek e vagy sem hiszen én én akarok lenni és nem más valaki. Emlékezni akarok mindenre. Ezért gondolom úgy, hogy a halál után nincs semmi.

Biztos vagyok benne, hogy semmire sem fogok emlékezni. Gondoljunk bele abba, hogy valaki nyomorúlt sorsú, egész életében szegény, midnenki által bántot személy. Na most ha létezik Isten. Miért akarná azt, hogy a halála után ő erre emlékezzen és a kínjaitól sohase szabaduljon meg... Így az aki életében sok barátot, nagy szerelemet, imádnivaló szülőkel élte életét sem fog semmire sem emlékezni hiszen nem lenne igazságos h valaki a halála után is szenvedjen... Valami ilyesmi képpen képzelem el én ezt a témát. Azért ne gondoljátok, hogy az élet már területén nem vagyok optimista, de e téren én ezt gondolom.

2012. szept. 13. 15:49
 40/41 anonim ***** válasza:

Na igen keleten elég sokat foglalkoztak evvel az "ÉN" témával. Ezt hívják egonak. Ez tényleg lebomlik az emberről halálakor. De az ember nem azonos az egojával. Néha szükséges hogy az egon keresztül nézze a dolgokat. Az életfeladathoz is gyakran az egon keresztül jutnak el az emberek. Megvilágosodás az mikor az ember nem csak felismeri de lebontja az egot és sok mester van pl ázsiában. Akik felismerték hogy nincs ego, minden Egy igazából. ha neked ártok avval magamnak ártok. az ego megakadályozza ezt a gondolkodásmódot. jógik akik napfényen élnek és nincs szükségük semmi nemű élelemre évekig. Ez ott mindennapos. Amúgy van bizonyítva sok dolog halál utáni élettel kapcsolatban de itt európában és amerikában természetesen nem kerül be a főáramlatú médiába. Az emberek nem fognak erről a tv-ben hallani mert a rendszer a kapitalizmust szolgálja és nem érdeke hogy léleképítő tényeket közöljön.

Az hogy a lélek nem emlékszik az is csak egy jó dolog - fátyolnak hívják azt ami megakadályozza hogy emlékezzünk. egyfajta eszméletvesztés ami segíti a fejlődést. Hogy az ember megtanulja a leckéit. Igazából az életek közötti állapotban ez nagyon világos dolog hogy mit miért csinál az ego. (A személy teljes pompájában sugárzik ott, de itt leszületve a sűrű 3 dimenziós világban konkrét célok miatt jön amihhez szükséges ez a fátyol)

Bizonyos szempontból mi vagyunk kisebbségben - amerika és európa agymosott világa de teljesen más a felfogás és több a bölcsesség keletre is.

2012. szept. 14. 19:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!