Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Tényleg itt bukik meg a...

Tényleg itt bukik meg a reinkarnálódás elmélete?

Figyelt kérdés

A klónozásról beszélek.

Ugye ha egy embert leklónoznak akkor az más személyiség lesz ugyan mert más behatások érik, más neveltetés stb ez oké.

Viszont ő is ugyan olyan ember lesz. És akkor ez azt jelenti hogy materiálisan , azaz sima anyagokból tudnak új lelket csinálni? Vagy hogy van ez?

Mert a reinkarnáció az a lélekvándorlás. De ha tudnak így "új lelket gyártani" akkor itt bukik el az egész újjászületés elmélete?

Ti mit gondoltok? (Én amúgy hiszek a reinkarnációban, de ezt nem értem.)

2011. nov. 17. 14:39
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
49%

Tényleg nem érted... Attól, hogy lemásolnak egy testet, az egy dolog, belekerül egy teljesen más lélek.

Nem lelket gyártanak, csak testet.

2011. nov. 17. 14:55
 2/42 anonim ***** válasza:

Szerintem születhet ugyanúgy kinéző testbe más lélek. Pl az ikreknél is. Nincs az meghatározva hogy milyen genetikai klónba kell születni. Max majd azt mondja, hogy én X.y 10. klónjának reinkarnációj vagyok... Gyakorlatilag a materiális test így is úgy is fizikai-kémiai-biológia behatásokból jön létre. AZ, hogy most ez mesterséges vagy nem, szerintem 8. De lehet, hogy a klónozó fognak majd leszületni klónoknak, h rájőjjenek mekkora baromságot csináltak.

Egyébként amcsiban már klónoztathatod egy rakás pénzért a kutyádat, de ott is felhívják a figyelmet, h nem ugyan az a kutya lesz, csak ugyan úgy fog kinézni. Lehet teljesen más a személyisége.

2011. nov. 17. 14:55
 3/42 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű. Az egypetéjű ikrek gyakorlatilag egy test, mint a klónoknál. Mégse hiszed azt, hogy amiért ugyanolyan az anyagi testük, egy a lelkük is.

Ámbár akkor sem bukna meg a reinkarnáció, ha a mégis egy lenne a lélek, mert a hindu vallásban úgy tartják, hogy mindegy egyes lélek egyben az isten része is, így minden lélek egy és azonos végeredményben, és a végső cél visszaolvadni az istenbe.

2011. nov. 17. 14:57
 4/42 anonim ***** válasza:

Embert /még/ nem klónoztak. Legalábbis nincs rá bizonyíték.

Ezért -ha létezik is reinkarnáció-, nem beszélhetünk új lélekről sem.

Persze más a valóság és más a sci-fi.

2011. nov. 17. 14:58
 5/42 anonim ***** válasza:
Nem tudja az ember lemásolni. Hiába nevezi "klón"ozásnak, sose lesz tökéletes a módszer. A japán robotk!rvákkal és mongolidiótákkal többre mennek.
2011. nov. 17. 18:17
 6/42 anonim ***** válasza:
Ha téged klónoznak, lesz egy külsőre ugyanolyan test, mint a tied volt, benne egy lélekkel, tudattal, aminek köze sem lesz a tiedhez.A te lelked pedig egész más testben fog inkarnálódni valahol.Remélem, így már érthető.
2011. nov. 17. 18:45
 7/42 anonim ***** válasza:
Fogalomzavarban vagy. Az újjászületés és az újraszületés két különböző dolog.
2011. nov. 17. 19:59
 8/42 anonim ***** válasza:
29%

Megbukik, nem bukik, akkor sem igaz. Nem reinkarnálódunk, halálunk után a mennybe, pokolba vagy a tisztítótűzbe kerülünk.

Lehet lepontozni.

2011. nov. 17. 20:04
 9/42 anonim ***** válasza:
0%
Akkor téged kapásból löknélek a tisztitóba. Puritania.
2011. nov. 17. 20:05
 10/42 A kérdező kommentje:

De a klónozásnál hogy van ez? (bocsi csak nemtom)

Hogy ha pl egy embert (vagy akár állatot) leklónoznak akkor a klón, az ugyanabban az életkorban fog megszületni mint a klónozott? Vagy babaként?

Vagyis magyarul ha mondjuk az illető akit leklónoznak az mondjuk 25 éves, akkor a klónja is 25 évesen születik újjá, vagy babaként?

Ezt sose értettem. (Ugyan így állatoknál....felnőttkutyából felnőtt vagy kölyök kutya?)

2011. nov. 18. 07:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!