Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi történik pontosan a halál...

Mi történik pontosan a halál után?

Figyelt kérdés
2011. jún. 1. 17:31
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

kedves tegnapelőtt 19:50 :)

Köszi a válaszodat. Bízom benne, hogy az én általam felvetett oldalról fogsz vizsgálódni, amikor válaszom olvasod. De előbb reagálnék a tiedre egy két mondatban, bár tudom ajánlottam egy könyvet, én mégis teveled beszélnék. :)

az evolúció szelekciós nyomáson alapszik...a szelekciós nyomást a természet adja...a természet egységes, mivel a dolgok egymással harmóniában léteznek, amit nevezhetünk biológiai, fizikai és kémiai törvényeknek is. az önzés általi saját túléléssel és szaporodással való megnyilvánulás enyhe önellentmondás...mivel ha magunkkal foglalkozunk csak, akkor utódaink ráfaragnak sok esetben rövidtávon, sok esetben hosszútávon...gondolom nem kell példákat írjak.

félelem abban segít, hogy megvédjük magunkat, hanem abban viszont igen, hogy ne léphessünk előre az életben...a félelem érzelmi állapot, és amikor az egyén ezt érzi képtelen a józan gondolkodásra, tehát nem tudja magát megvédeni...amire te gondolsz az az elővigyázatosság, ami racionális, objektív gondolkodás eredménye. illetve nem tud ésszerűen cselekedni, hogy pozitívan hasson a társadalomra, így családjára, környezetére.

S akkor most lássuk az "én" oldalamról a dolgot.

Bízom benne sikerül ebből a szemszögből végiggondolni a helyzetet...

Kezeld akkor úgy most a dolgot, hogy az ember az elme, ami a testet használja, és minden mögött egyetlen Elme van, ami bármi megjelenéséért, létéért felelős, de az emberi elme minőségben egy az "univerzálissal".

Szóval az emberi elme tapasztalathoz jutásánál kontraszthatásban, viszonyítottan jelennek meg a dolgok neki...ugye fizikailag eltérően, a test közreműködésével...ez a kontraszthatás viszont megtéveszti az emberi elmét, és a dolgokat különállónak tekinti emiatt, saját magát a fizikai testével azonosítja, így azt hiszi a dolgokról nem önaga, vagyis elkülöníti magát tudatban a létezőktől...ezért automatikusan háttérbe szorítja a neki megjelenő dolgok érdekét sajátjával szemben, vagyis elköveti az önzést.

azáltal, hogy ezt az elkülönültség érzetet építi bele hitrendszerébe, vagyis ezt gondolja erősen, mivel ehhez szokik hozzá, nem "látja" egyszerűen az Egységet minden "mögött", ugye az Elmét, mivel leköti a világ illúziója, magát egyedül érzi a nagyvilágban, és az egyedüliség érzete automatikusan teret enged a félelemnek, amit persze fokoz az, hogy úgy véli ezek miatt tudat alatt, hogy a halál pillanatában elpusztul, és ugye nem tudja mi van az után...

gondolom az tiszta sor, hogy az önzés és a félelemből burjánzanak el a negatív tulajdonságok és érzelmek, amik tulajdonképpen szétzúzzák az egységet, nem is meglepő, hogy miért történnek borzalmak, erkölcstelenségek a bolygónkon.

Ha ezt sikerült megértened, akkor láthatod, hogy ha az egyén magát pedig az elmének tartja, amiről tudja, hogy valójában EGY mindennel, ugye az egyetlen Elmével, akkor észreveszi, hogy minden önmaga, vagyis a saját érdek teljesítése nem fog semmit háttrébe szorítani, mivel ekkor csak EGY valami van...az Elme ugye...tehát az önzés megszűnik, marad az önzetlenség, és ezzel megkaphatod a választ arra, hogy miért is nem cselekszik az ember mindig önzően...mert benne van az önzetlenség...az elméjében...másrészről pedig ha az ember magát az elmének véli, azzal azonosítja magát, akkor a félelem is megszűnik, hiszen tudni fogja, hogy az elme az elsődleges, s nem a fizikai megjelenés, vagyis csak a test mondja fel a szolgálatot, mivel az eszköz, de az elme tovább él, hiszen azonos az egyetlen Elmével, ami ugye teljes, ami mindent tud, és ezáltal nem változik, vagyis keletkeznie sem kellet, azaz léte ÖRÖK...plusz ugye tudni fogja az egyén, hogy ha bármi van, az egyetlen Elme megvédi...mivel Az tökéletes, ahogyan az emberi elme is tökéletes, méghozzá olyannyira, hogy képes magával elhitetni, hogy bármi, még akár saját maga is tökéletlen, hibás, korlátozott legyen...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 6. 10:16
 42/49 anonim ***** válasza:

* félelem abban NEM segít, hogy megvédjük magunkat...

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 6. 10:19
 43/49 anonim válasza:

Isten mondta Ádámnak is:

,,Mert por vagy, s porrá leszel!"

2011. jún. 6. 19:21
 44/49 anonim válasza:
idefigyelj akár fiatal vagy akár egy kicsit öregebb ne érdekeljen amúgy is még élsz nem? :)
2011. jún. 8. 12:56
 45/49 anonim válasza:
100%

lassú bomlás folyamata kezdődik..

amúgy engem is foglalkoztat a kérdés.. de majd egyszer csak megtudom nem?

2011. jún. 9. 09:21
 46/49 Grimmpeace válasza:
Humusz leszel avagy hamu a szélben.
2011. jún. 18. 22:21
 47/49 anonim ***** válasza:

Én voltám már halál közeli élményben, majdnem megfulladtam, (ez még gyerekkoromban volt) színek mentek össze-vissza:S

23N

2011. jún. 28. 13:44
 48/49 anonim ***** válasza:

mondjuk erre én is kiváncsi lennék :D

pár lehetőség van: 1. (van is egy ilyen dal) porból lettél és porrá leszel

2. semmi

3. az elméd tovább működik, a testeden kívűl

4. stb.

5. stb.

..

..

2011. jún. 29. 16:06
 49/49 anonim válasza:
2016. jan. 4. 14:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!