Egy hang mondja folyamatosan a fejemben, hogy már a megfogantatásom pillanatában átkozottként, bűnnel születtem de miért?
Az életminőségem nagyon rossz és a hang azt is mondja, hogy: N
"Nem érdemlek normális párkapcsolatot: Boldogtalan csúnya rusnya pár vagy egyedüllét válasszak. És ha megpróbálok jókedvű lenni nagyon meg leszek büntetve. Az Isten elhagyott engem. Azért gúnyol ki és rug beléd meg röhög ki mindenki, mert Te egy betegség vagy e bolygón. És a Föld immunrendszere nagyon erős ahhoz hogy ezt a betegséget kigyógyítsa magából."
Az egész életem egy pokol jelenleg is. Általános iskolás koromban ütöttek vertek és kiskoromban gyógypedagógiára hordtak. És engem ezért sehol nem akarnak elfogadni főleg párkapcsolat terén.
Mit csináljak mert már önmagam likvidálásával foglalkozom.
Már a kérdésedből sugárzik, hogy a gyerekkorodban keresendő a dolgok gyökere. Ahogy előttem is sokan írták, ezen nagy valószínűséggel csak szakember segíthet neked...
A hang a fejedben te magad vagy, és amiket rólad mond, az nem más, mint amit életed során a környezeted által megtapasztaltál. De attól még ez nem igaz.
Sokat szenvedtél, nem látod az értékeidet és a kiutat, pedig mindig van kiút. Ezért kell a segítség, valaki, aki beszélget veled, és ráébreszt, hogy az a sok negatív állítás, amit leírtál nem valós.
Kezdetben keress valakit (én is szakemberre voksolnék), aki segít, hogy helyes képet alkothass magadról, és onnan már tovább lehet lépni arra, hogy mit is változtass az életedben.
"Római katólikus"
kérdező,sajnos te is azok közé tartozol,akiknek már kiskorában teletömték a fejét bűntudattal,és az Isten haragjával....nekem is volt benne részem.undorító mocskos ez az egész egyház,tönkreteszik az emberek életét,és ezt még úgy tüntetik fel mintha az hívők érdeke lenne...
de remélem már nem gyakorlod ezt a vallást! felejtsd is el a francba,mert hazudtak neked.az életet azért kaptuk a teremtőtől,hogy élvezzük,nem azért,hogy szomorkodjunk és minden szarért bűntudatunk legyen,csakmert mások ezt akarják.egyébként a szüleid voltak,akik ütöttek-vertek,és mégis miért?
Kedves Kérdező-
talán nem véletlenül tetted ide ezt az önvallomást-
soha semmilyen egyház nem alakította volna ki ezt a téveszmét, amit most ezek az álszellemi irányzatok nyomatnak ezerrel. Hogy Isten elhagyott volna -kétlem, csak mi tudjuk elhagyni Őt. Isten gyermekei vagyunk - ennél nagyobb méltóságot az ember nem kaphat- és pusztán azért hogy vagyunk -azért kellene hálát adni.
Akkor nem érzed az életet kegyetlennek, vagyis kegyelem nélkülinek. A hála és a kegyelem - a régieknél egy szó volt, tudták, hogy ugyanannak a kifelé és befelé való hatása (a görög: kharis,a latin gratis- és persze ez ingyenes is - ezt nem lehet pénzért venni adni.)
Mit jelent a szó: bűn
Mit jelentet a lélek számára az a materialista modern elképzelés: hogy lehazudta a bűn fogalmát?
Telebeszélték a fejed, hogy bűnös vagy, vagy magad találtad ki?
Miért, hogy Jézus megbocsátot, annak aki megbánta a bűneit és megérteni/ követni akarta Őt?
(gondolj a jobboldali latorra: rablógyilkos volt - az utolsó percben megértette Jézust - és megtisztult bűneitől (Lukács 23,36-43)
Miért, ha a többi ember bánt, miért érzed, hogy Isten elhagyott, "nem szeret"?
Ő pontosan annyira "szeret" amennire Te Őt!Ez hatás-ellenhatásként működik
Miért vannak a megpróbáltatások?
Nem tudom, szereted-e a verseket, de ez nagyon szép:
"Változz azzá, mit a lét akar"
R.M.Rilke /Szabó Ede
Messzeségek halk barátja, érzed? -
lélegzetedre tágul a Tér.
Haranglábak homályán az ércet:
kongasd magad. Mind erőre kél,
ami emészt, ha te vagy az étek.
Változz azzá, mit a lét akar.
Mit számít a legfőbb szenvedésed?
Légy borrá, ha italod fanyar.
Légy varázs, e bőség éjjelét
hasd ma át, s mi kúsza, testet ölthet,
egymásra lel s értelme ragyog.
S ha elfeled majd e földi lét,
"Eliramlok" - mondd a néma földnek.
S szólj a fürge vízhez így: "Vagyok."
ugyan, előző...a kérdező csak azt akarja, foglalkozzanak vele .."engem vigyen fel a padlásra"...
pszichiáter nem old meg semmit, csak egy zsák pézzel könnyebb lesz tőle a kérdező..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!