Valójában miért nincs halálkultúránk?
Én is elgondolkodtam ezen,hogy miért nem illik még csak beszélni sem róla?Aztán mikort eljön és szerettünk meghal,akkor vigasztalhatatlanok vagyunk.
Miért félünk tölehisz úgyis eljön?Miért nem fogadjuk el és beszélünk róla naponta,mint egy természetes dologról?
Letudom írni az élményemet, a tudatom tiszta volt tisztán láttam magam , és az embereket is. Érdekes volt.
Tegyél fel egy kérdést, hogy mi lehet a hálál után , kíváncsi vagyok, hogy mit fognak rá írni.
Ha volt testen kivüli élményed,akkor hogy hiheted,hogy a tudatod megszünik halál után?!
Ez még nem bizonyitott dolog!Az okosok tudósok azt mondják hogy valoszinü csak hallucináció,amiért nem kap az agyad hirtelen vért,és hallucinációt okoz!Láttam egy pár ilyen dokumentum filmet és szinte mindegyik erre a megállapitásra jutott!
de az is lehet hogy az élet a halucináció!
Jesszusom...
Igen valoszinü.... no comment
Igen igazad van, hogy elkellene fogadnunk a halalt, hiszen ez az eletnek a velejaroja.
Valoban nagyon sok ember meg betegebbe teszi onmagat azzal, hogy amikor megbetegszik, akkor mar megijed, s egybol a halalra gondol, s igy elkezd felni attol, hogy gyogyithatatlan a betegsege, vagy pedig egyszeruen retteg a halal gondolatatol, s allandoan felelemben el.
Amikor egy termeszetes folyamatnak tekintenenk ezt, akkor mar inkabb az egeszsegunkre koncentralnank, s eppen azert, mert tudjuk azt, hogy megkell halnunk, de nem mindegy, hogy hogyan es mikor! Ezzel kellene igy foglalkoznunk, mert ha megnezzuk, akkor a mai korszakban mar egyre kevesebb az, hogy "termeszetes" halallal hal meg valaki.
Talan azt kellene vizsgalgatni, hogy Ki es miert is fel a halaltol? Igy lehetne megkozeliteni es segiteni a szemelyisegeknek ebben.
"Ezzel kellene igy foglalkoznunk, mert ha megnezzuk, akkor a mai korszakban mar egyre kevesebb az, hogy "termeszetes" halallal hal meg valaki. "
Rátapintottál a lényegre!Éppen a halálhoz való rossz hozzáállás keseriti meg az életet és attól lesz a halál is szörnyü mindenkinek.
Van halálkultúránk és valami borzaszörnyű. A halottainkat egy pillanat alatt eltüntetjük egy kórházi szekrénybe, ahonnan sokszor perverz, vagy tiszteletlen boncnokok keze alá kerülnek, akik üzletet csinálnak ebből, ha valaki fizet, annak a hozzátartozójához nem nyúlnak. A koporsóban láthatjuk viszont őket, vagy ott sem.
A halálról nem beszélhetünk, nem téma, a család lehurrog, külsősök ferde szemmel néznek ránk.
Szeretném természetesen kezelni. De ebben a angy tabuban átestem a ló túloldalára. Most kezd beállni az egyensúly és már nem gyalázok hullákat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!