Lehetséges-e hogy a Biblia valójában egy ellenszellemiséget képvisel és hordoz?
Pl.: azt állítja, hogy felemeli és megszabadítja az embert, de valójában egyre inkább leláncolja és rabbá teszi...
Ilyesmikre gondolok.
Nekem úgy tűnik, hogy a Biblia szellemisége egy kontraszellemiség, mely a régi nagy szellemiségek és gondolkodási rendszerek elpusztítására és tönkretételére lett megalkotva.
Szia!
Nem meglepő amit kérdezel. Ezt a kérdést talán valamilyen formában én is feltettem annak idején a szívem legmélyén.
Tudod hogy minek köszönhető hogy az, hogy ilyen kép alakul ki bizonyos emberekben a Bibliáról? A hamis tanításoknak, amelyek Egyházi körökben is terjednek. De az is benne lehet, hogy az illető nem tanulmányozza tiszta szívvel a Szentírást.
Sajnálatos módon nagyon sokan hivatkoznak a Bibliára úgy, hogy olyan dolgokat állítanak, ami eleve benne nincs a Szentírásban, vagy pedig félremagyaráznak bizonyos dolgokat például úgy, hogy nem hasonlítanak össze bizonyos igehelyeket, a szövegkörnyezetből kiemelnek dolgokat és önmagában értelmezik, szó szerint értik azt amit jelképesen kéne, és jelképesen azt amit szó szerint, holott a Biblia megmondja azt, hogy hol kell szó szerint, illetve jelképesen értelmezni az adott szöveget.
Nem csodálom, hogy az emberekben bizalmatlanság alakul ki a Biblia iránt, és van úgy, hogy olyan emberek okozzák ezt, akiknek az lenne a feladatuk hogy bizalmat ébresszenek az emberekben Isten igéje iránt...Én egy vallási felekezethez tartoztam, ami egyrészt összezavarta a gondolkodásom, másrészt én is hibás voltam, nem akartam igazából megismerni a Biblia valódi tartalmát.
De amikor meghallgattam Dr. Reisinger János irodalomtörténész előadását a 10 parancsolatról, teljesen más képet kaptam, elkezdtem keresni az Istent. Azóta már hála Istennek tudom, hogy a Biblia milyen üzenetet képvisel.
Itt vannak egyébként azok az előadások ha érdekel:
Az a kijelentés pedig, hogy a Biblia rabbá tesz, és leláncol, nem jellemző a Bibliára, mert e Szent Könyv képviseli éppen azt az elvet, hogy "a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság." (2Kor 3,17)
Minden jót!
Az ember egy veszélyes játék.
-
Figyelj, hogy ne akadjon fent a torkodon, mint ahogy azt teszi minden apróságon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!