Lehetséges-e hogy a Biblia valójában egy ellenszellemiséget képvisel és hordoz?
Pl.: azt állítja, hogy felemeli és megszabadítja az embert, de valójában egyre inkább leláncolja és rabbá teszi...
Ilyesmikre gondolok.
Nekem úgy tűnik, hogy a Biblia szellemisége egy kontraszellemiség, mely a régi nagy szellemiségek és gondolkodási rendszerek elpusztítására és tönkretételére lett megalkotva.
Tudom, hogy a kérdés már több éve lett kiírva és az utolsó válasz is 2011-es.
Mégis lenne egy kérdésem Súr!
Te olvastál már tradicionalista szerzőket: Julius Evola, László András, Horváth Róbert, stb.?
László András valahol azt mondta, hogy a kereszténység antitradicionális, vagyis ál-szellemi, modern, felforgató.
Nekem a kérdésed alapján egyből László András és köre jutott eszembe ezzel a szemlélettel kapcsolatban.
Elég jól ismerem László András életművét, de semmilyen tradicionális körnek, mozgalomnak nem vagyok a tagja. Számomra az igazság és (az igazság) személyes aspektusa fontosabb.
„László András valahol azt mondta, hogy a kereszténység antitradicionális, vagyis ál-szellemi, modern, felforgató. „
-Véleményem szerint a kereszténység teljes mértékben ellenkezik a józan értelemmel és annak tagadására épít. Csupa (értelem nélküli) érzelem, csupa meghamisított ösztön.
Evolának a kereszténység kritikáját maximálisan el tudom fogadni, szinte látom magam előtt és érzem a gondolatait, érzéseit.
A kereszténység soha nem volt más, mint dekadencia ... dekadencia-tünet. A legalsó kaszthoz tartozik és a legalsó kaszt számára alkották meg, többek között a fékentartásukra. Aki rendelkezik felelős lényi értelemmel az nem lehet keresztény – mivel a kettő kizárja egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!