Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges-e hogy a Biblia...

Lehetséges-e hogy a Biblia valójában egy ellenszellemiséget képvisel és hordoz?

Figyelt kérdés

Pl.: azt állítja, hogy felemeli és megszabadítja az embert, de valójában egyre inkább leláncolja és rabbá teszi...

Ilyesmikre gondolok.

Nekem úgy tűnik, hogy a Biblia szellemisége egy kontraszellemiség, mely a régi nagy szellemiségek és gondolkodási rendszerek elpusztítására és tönkretételére lett megalkotva.

2011. okt. 5. 22:00
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy a kérdés már több éve lett kiírva és az utolsó válasz is 2011-es.

Mégis lenne egy kérdésem Súr!

Te olvastál már tradicionalista szerzőket: Julius Evola, László András, Horváth Róbert, stb.?

László András valahol azt mondta, hogy a kereszténység antitradicionális, vagyis ál-szellemi, modern, felforgató.

Nekem a kérdésed alapján egyből László András és köre jutott eszembe ezzel a szemlélettel kapcsolatban.

2014. okt. 5. 22:09
 52/55 A kérdező kommentje:

Elég jól ismerem László András életművét, de semmilyen tradicionális körnek, mozgalomnak nem vagyok a tagja. Számomra az igazság és (az igazság) személyes aspektusa fontosabb.

„László András valahol azt mondta, hogy a kereszténység antitradicionális, vagyis ál-szellemi, modern, felforgató. „

-Véleményem szerint a kereszténység teljes mértékben ellenkezik a józan értelemmel és annak tagadására épít. Csupa (értelem nélküli) érzelem, csupa meghamisított ösztön.

Evolának a kereszténység kritikáját maximálisan el tudom fogadni, szinte látom magam előtt és érzem a gondolatait, érzéseit.

A kereszténység soha nem volt más, mint dekadencia ... dekadencia-tünet. A legalsó kaszthoz tartozik és a legalsó kaszt számára alkották meg, többek között a fékentartásukra. Aki rendelkezik felelős lényi értelemmel az nem lehet keresztény – mivel a kettő kizárja egymást.

2014. okt. 19. 08:21
 53/55 A kérdező kommentje:
Viszont Evola hierarchiára épülő birodalomelmélete cseppet sem vonz. László Andrásék (és különösen utódai) kőkemény dogmatizmusa sem.
2014. okt. 19. 08:24
 54/55 anonim ***** válasza:
Nem baj ha a Bibliát nézegeted,viszont jó lenne ha néha-néha vizsgálnád a zagyadat is...
2014. okt. 20. 09:49
 55/55 anonim ***** válasza:
"A bűn szolgája gyáva,rab. A Krisztusé szabad".Könnyű belátni: A különféle szenvedélyek megkötözik,rabbá teszik az embert.Dohány,ital,mindenféle élvezeti cikk. Sok van nem sorolom. Aki Krisztust szolgálja önként teszi azt,tehát szabad,hiszen saját akaratát cselekszi.
2014. okt. 21. 09:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!