Lehetséges-e hogy a Biblia valójában egy ellenszellemiséget képvisel és hordoz?
Pl.: azt állítja, hogy felemeli és megszabadítja az embert, de valójában egyre inkább leláncolja és rabbá teszi...
Ilyesmikre gondolok.
Nekem úgy tűnik, hogy a Biblia szellemisége egy kontraszellemiség, mely a régi nagy szellemiségek és gondolkodási rendszerek elpusztítására és tönkretételére lett megalkotva.
Amikor ilyen válaszokat olvasok,mint itt is,mindig felvetődik bennem a kérdés,vajon mennyi itt a sátánista? Mert ugye így kiforgatni valamit ami egyértelmű,azt csak tudatos ROSSZ akarttal lehet. Abiblia egyetlen szóban foglalhó össze. SZERETET.
Isten Fia Jézus két parancsolatot hagyott ránk
1. Szeresd az URat a te Istenedet teljes szivedből,teljes lelkedből,és teljes elmédből. Ez az első és parncsolat. A második pedig hasonlatos ehez:
2. Szeresd felebarátodat,mint magadat. E két parancsolatban benne van az egész törvény és a próféták írása. Nyílvánvaló,hogy aki szivesebben agyonveri a másikat minthogy segítsen rajta,annak bizony ez komoly teher Az ilyennek bizony a Biblia ellenszellmiiséget hordoz. Nekem bizony szörnyű lenne úgy felébredni "odaát",hogy látnom kéne ott is együtt kell lenem olyanokkal akik itt is türhetetlenek voltak. A vörösiszaptragédiakor az egyik nagymogul kijelentette,az nem ártalmas akár fürödn is lehet benne.- - - Ekkor márnéhányan meghaltak. Az ilyen kijelentés a pofátlanság csimborázója,és persze vérlázító. Jó lenne ha senki se nyilatkozna a dolgok ismerete nélkül.Adjon az ÚR olyan ismeretet Róla,amilyent nekem adott: www.osys.hu/biromiklos Ahoz viszont hit kell.Lépj egyet Isten felé,s Ő kettőt lép majd feléd.
szerintem a második válaszoló áll közel a valósághoz.Azt nem tudom,hogy mennyi szándékos hamisítás,és mennyi félreértés szerepel benne.De biztos,hogy van benne,elég csak Jézusra gondolni,ő egy elég fontos kulcsfigura,akinek eltorzították az üzenetét.de ha torzítva adják vissza az üzenetét,azzal máris milliókat lehet félreinformálni.Ezért probléma az,hogy megcáfolhatatlannak állítják be a könyvet,az elejétől a végéig.mert így nincs egészséges kételkedés,nincs önálló gondolkodás,így a félreértett,meghamisított,eltorzított jegyzeteket is csak igazságként tudják elfogadni a vallásosok.Ebben ott rejlik az a manipulatívan erénynek feltüntetett álláspont a vallási vezetők részéről-ami valójában megfélemlítés-,hogy Isten szavát senki ne merje megkérdőjelezni,és ellent mondani neki.
Még hozzáteszem,hogy ha egy könyvet megcáfolhatatlan igazságnak tüntetnek fel,és "garanciát"adnak azzal,hogy odaírják a végére,hogy "az egész írás Istentől ihletett"az már gyanús,és erősen manipulatív jellegű,leláncoló-mert nem tűr ellentmondást,és ezzel egyfajta kifinomult erőszakot gyakorol a hívőkre."Nincs más választásod,ha nem hiszel benne,az ördög oldalán állsz" "vagy-vagy" típusú szlogennel.Holott ez nem ilyen egyszerű,és egyértelmű dolog.De úgy látszik nem számít,hogy milyen ellentmondások,képtelenségek,logikátlan dolgok szerepelnek benne,sok vallásos ember nem akarja ezeket tudomásul venni.egy ilyen könyv tökéletesen alkalmas agymosásra,persze ehhez megfelelő szónokok is kellenek,akik ügyesen magyarázzák a benne foglaltakat.
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:33
."Nincs más választásod,ha nem hiszel benne,az ördög oldalán állsz" "vagy-vagy" típusú szlogennel.
erről nekem kapásból az jutott az eszembe hogy:
"csak egy sith beszél végletekben"
ami tudom kicsit komikus így, de belegondolva, tényleg csak a roszfiúk használják a vagy-vagy-ot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!