Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Valójában miért nincs halálkul...

Valójában miért nincs halálkultúránk?

Figyelt kérdés

Én is elgondolkodtam ezen,hogy miért nem illik még csak beszélni sem róla?Aztán mikort eljön és szerettünk meghal,akkor vigasztalhatatlanok vagyunk.

Miért félünk tölehisz úgyis eljön?Miért nem fogadjuk el és beszélünk róla naponta,mint egy természetes dologról?

2011. jan. 12. 19:59
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
11%

Mi van?Miért kellene erről beszélni?Ez azért mindig is tabunak számitott itt europában és nem szokás nyíltan beszélni róla.Vannak országok ahol nem tabu téma,költözz oda.

Itt egy oldal az olyan perverzeknek mint te,ezen az oldalon nagyon ki akadtam.Kibeszlik a haláleseteket,ez már nem gyász hanem csámcsogás.

[link]

2011. jan. 12. 20:13
 2/45 anonim ***** válasza:
0%
Itt beszélgethetsz róla ha tudsz angolul és ennyire vonz a halál témája!Mármint amit belinkeltem,de én személy szerint morbidnak és etikátlannak tartom azt az oldalt,mert az nem a gyászról szól,hanem arról hogy kibeszéljék a halál körülményeit!Szerintem a halál maradjon tabu,aki meghalt azt már hadjuk békén szerintem...
2011. jan. 12. 20:17
 3/45 A kérdező kommentje:

Félreértettél előző!

Én nem"csámcsogásra" gondolok,hanem hogy úgy kezeljük ezt mint természetes dolgotMár a kisgyerekekbe belenevelik a halálfélelmet és,hogy az rossz dolog,.Ezért is fél tőle mindenki mikor őt az órája.

Arra gondoltam,hogy félelementessé tegyük és elfogadjuk ,mint az élet részét.

Akkor talán élni is tudunk és halni is.

2011. jan. 12. 20:17
 4/45 A kérdező kommentje:
Az előző alatt a 20:13-ast értem
2011. jan. 12. 20:18
 5/45 anonim válasza:
11%
Mert a halál nem épp az a vidám téma...A végbélrákról sem beszélgetünk és a megvakulási esélyekről...beteg egy elme lehetsz. Amúgy van "halálkultúránk". Szertartásszerűen temetjük a hallottainkat megadva nekik a végső tiszteletet és évente egyszer még "ünnepeljük" is őket..Miért kéne erről többet beszélni??Ez nem egy vidám dolog.
2011. jan. 12. 20:20
 6/45 A kérdező kommentje:

Én nem egy bizonyos személy halálára gondolok,hanem ugy általánosságban.

Amikor valaki meghal a rtituáléink nagyon rosszak és az életünket is megkeseritik.

Nem tartom tabunak,

2011. jan. 12. 20:20
 7/45 anonim ***** válasza:
Az mindenkinek a saját egyéni problémája hogy hogyan kezeli a halál témát,ha te nem akarsz félni akkor ne félj!Azért mert ha nem félnél a haláltól,akkor nem is élveznéd az életed és nem lennének korlátaid és félelmeid.Én így gondolom!Tehát ha tudod hogy rossz a halál és vége van mindennek,akkor jobban becsülöd az életed!Nekem ez a meglátásom!
2011. jan. 12. 20:22
 8/45 A kérdező kommentje:

Nem is azt mondom hogy vidám dolog!

De sokat árt a hozzáálásunk kulturálisan,ami kihat a lelki életünkre.

Mindenki retteg töle.

Ez nem jó,mert mindenki"siet"élni,mert egyszer meghal.És épp igy nem él sehogyan.

2011. jan. 12. 20:22
 9/45 anonim ***** válasza:
0%

ma 20:20-nak igaza van!

Beteg egy elméd lehet...

2011. jan. 12. 20:23
 10/45 A kérdező kommentje:

Szerintem,pedig ha elfogadod a halált és nem tartod természetellenes,rettenetes rossznek,akkor értékeled az életet.

Tehát aha haláltól nem félsz az élettöl sem fogsz.Ez forditva is igaz.

2011. jan. 12. 20:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!