Valójában miért nincs halálkultúránk?
Én is elgondolkodtam ezen,hogy miért nem illik még csak beszélni sem róla?Aztán mikort eljön és szerettünk meghal,akkor vigasztalhatatlanok vagyunk.
Miért félünk tölehisz úgyis eljön?Miért nem fogadjuk el és beszélünk róla naponta,mint egy természetes dologról?
De sokat árt a hozzáálásunk kulturálisan,ami kihat a lelki életünkre.
Mindenki retteg töle.
Pontossan ezért becsüli a földön lévő életét!Maradjunk ennyibe!
Én nem egy konkrét személy halááról beszélnék.
Azt próbálom elmagyarázni,hogy a tabu kultura helyett lehetne valami emberibb,mert ez nem az.
Ne azt tanitsák,amit a vallások a pokolról,meg menyországról,azt sem amit az ateisták ,hogy nincs utána semmi,és azt sem amit a tudomány-érzéketlen tényeket
Én értelek kérdező, és szerintem ahhoz van köze, hogy túl közel vagyunk most a materializmushoz. Szeretünk azokról a dolgokról beszélni, amit ismerünk, amit meg tudunk mérni, amit ki tudunk számolni. Nagyon tudományközpontú világban élünk, azt akarjuk hogy a tudomány megmagyarázzon mindent, de a tudomány nem tud választ adni arra, hogy mi lesz a halál után, vagy néhány, a tudomány nevében nyilatkozó ateista flegmán bejelenti hogy semmi, és ezért félnek tőle az emberek.
Hallottam egyszer, hogy az a játék, amit az óvodában játszunk, a bújj bújj zöld ág, amikor sorba megyünk, és átbújunk egymás karja alatt meg ilyenek, ott az élet és a halál kapuján bújunk át. Szóval még gyerekjáték is van a halállal kapcsolatban, régen teljesen természetes dolog volt a halál, nem volt tabu, nem morbidoztak le, ha a halálról akartál beszélgetni/kérdezgetni/gondolkozni.
Én már elfogadtam a halált mint az élet részét, de ezt a dolgot nem is nagyon lehet elfogadni mert teljesen más, hiszen nincs tudatunkban, hogy mi vár ránk a halál után, élet, esetleg semmi megszűnünk létezni,
Egy dolgot tudok , a halál után is leszünk, de csak porként , az óceánokban egy csepp vízként. Ami nem is baj , csak egy gond van vele elveszítsük azt amik vagyunk, tudatunkat, létünket és semmik leszünk. A halál után van-e élet nem tudom. De ha már itt tartunk akkor tudok valamit, egyszer én lehet meg haltam, a testem fölött voltam és láttam magamat és láttam azokat is akik a korházszobám ajtaja előtt mentek el, érdekes élmény volt, de hirtelen csak kinyitottam a szemem és ott voltam az ágyamban... Az öcsém aszma spréjét használtam, és nem szabadott volna, anyámék gyorsan el is vittek az intenzívre, de szerencsére meg úsztam :)
diator!
Ha volt testen kivüli élményed,akkor hogy hiheted,hogy a tudatod megszünik halál után?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!