Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Reinkarnáció hívők! Mi győzött...

Reinkarnáció hívők! Mi győzött meg titeket?

Figyelt kérdés
Kis hazánkban kevesen nevelkednek ebben a hitben. Tehát legtöbben felnőttként jutottatok arra a gondolatra, hogy a reinkarnáció igaz is lehet akár. Mi vezetett ide? Mi győzött meg?

ápr. 7. 14:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/153 anonim ***** válasza:
52%
Az hogy testemből kilépve találkoztam anyámmal, aki kutyának született újjá. Nem viccelek.
ápr. 7. 19:38
 2/153 A kérdező kommentje:
Jaj, hagyjuk már, dehogynem viccelsz. Kérlek, vedd komolyan a kérdést!
ápr. 7. 21:52
 3/153 anonim ***** válasza:
83%

Reinkarnácio. Tavasszal, most áprilisban a természet újjá éled, a fák kirügyeznek, majd új leveleket hajtanak az ágaik. Az új levél ugyanaz lesz, mint amelyik tavaly lehullott? Nyilván nem. De a fa, az ág ugyanaz. A halál a "lélek tele" , ugyanúgy szunnyad ilyenkor mint a természet télen. De mindig van Feltámadás, akármilyen hosszú és hideg is a tél, de nem örök! Ezt fogjuk most ünnepelni nemsokára. A halálból történő újbóli feltámadást.

Teljesen mindegy hogy valaki miben hisz,mert ezek objektiv, megfigyelhető igazságok.Csak valakik belekontárkodtak a kora keresztény tanitásokba.Gondos kezek kiszelektálták a reinkarnáciorol szolo tanítást.

Egyébként a Bhagavad gita ösi védikus írásai szerint az ember más, alacsonyabb rendű létformában is újjászülethet, egyáltalán nincs kizárva ez.

ápr. 8. 05:03
 4/153 A kérdező kommentje:

Oké, de a fa nem halt meg. Ez egy szép hasonlat lenne, de nem helytálló sajnos. Megfigyelhető igazság, csakhogy a halálhoz semmi köze nincs. Nem magyarázat, nem bizonyíték.

Tudom, hogy ezt mondja a tanítás, amiben hisztek. De miért adtok hitelt neki? Miért ennek? Mert aki olyan kulturális környezetben született és nőtt fel, ahol ez elterjedt, annak esetében értem. De az európaiak többsége felnőttként kezdett hinni. Miért?

ápr. 8. 09:04
 5/153 anonim ***** válasza:
81%

A meggyőződés csak személyes tud lenni. Így az arra mozdító hatások is. Nem lehet választ adni a "Mi?" kérdésre, csak arról lehet beszélni, hogy egyes személyek "hogyan..."

Szóba került fentebb a védák tanítása.

Ez a megtapasztalahtó, és meg nem tapasztalható világ egészének működését írja le teljességében.

A "reinkaránció" ennek apró részlete. Logikusan illeszkedik az egész rendszerbe.

Én az egész rendszer emberi pszichét leíró részét tanulmányozom mélyebben. Ezzel összefüggésben természetesen nem megkerülehtő a teljes rendszer egyéb részeivel való ismerkedés.

Az egész rendszer amennyire eddig ismerem, logikus értelmes választ ad mindenre, ami számomra kérdéses volt az életben. Szépen összecseng 50 évnyi élettapasztalatommal. Eloszlatot sok évtizedes kétségeket.

Nincs objektív áthadható végső érv. Ugyanekkor amit mondhatnék nem titok. A lényeg megfogalmazásával mindenfelé lehet találkozni. A probléma az, hogy rendszer és személyes gyakorlati tapasztalat nélkül, azok a kijelentések üres közhelynek tűnnek. Tartalommal a személyes gyakorlati keresés tölti meg ezeket. És akkor nem válaszok érkeznek a kérdésekre, hanem a kérdések vesztik el értelmüket, ahogy a világlátás megváltozik.

ápr. 8. 15:31
 6/153 Szervizmérnök úr ***** válasza:
21%

5.

Ezt te látod így, valamiféle megerősítési torzítás lehet. Védák tanításai: ócska butaság.

A rendszerváltás után, amikor beszivárogtak Magyarországra is ezek az elvarázsolt megélhetési hinduista, buddhista csalók, még én is majdnem elhittem, hogy lehet benne valami. De ez tényleg inkább az ifjúkori nyitottság, tudatlanság, illetve újdonság számlájára írható.

Hamar rá lehet jönni, hogy marhaságok tárháza.

Érdekes, akik beleragadtak ebbe, régi osztálytárs (mára hajléktalan) meg a többi, csak úgy sugárzott belőlük az értelem. Szerencsétlen félnótások, sajnos.

ápr. 8. 20:20
 7/153 anonim ***** válasza:
15%

Nem győzte meg őket semmi, azért hisznek benne, mert tetszik nekik maga a koncepció, el akarják hinni, mert akarják hogy igaz legyen.

Ezt abból lehet tudni, hogy akik itt Európában hisznek benne, azok pozitív dolognak tartják. Ezzel szemben a keleti bölcsek negatív dologként tekintenek rá, a Samsara, az örök körforgás részeként, amelyből a megvilágosodás elérésével lehet kitörni.

ápr. 8. 20:35
 8/153 anonim ***** válasza:
74%

„Kis hazánkban”

Miért kell degradálni az országunkat? Miért nem úgy írod: Hazánkban...?

ápr. 9. 01:31
 9/153 anonim ***** válasza:
80%

Szervízmérnök úr, látom a védák kulcsszóra pöccensz.

... Aztán ugyan azt bekopizod, mint korábbi x helyre. Ugyan azt, amit x+1 szer elmagyaráztak neked.

Igen, ezt én (#5) látom így. És ez is volt a kérdés. Arra válaszoltam. Téged nem érint, hisz nem "hiszel" ebben...

...a korábbi x+1 helyen is kiderült már ráadásul, hogy nem is érted, amiről okoskodsz.

ápr. 9. 05:46
 10/153 anonim ***** válasza:
81%

A hitet vagy értést nem a földrajzi hely dönti el hanem az ismeret, a kulturális háttér.

A renkarnáció tana csupán részlete a teljes rendszernek.

A "keleti bölcsek" nem a kelettől bölcsek, hanem mert elmélyedtek a rendszer megismerésében.

Ezt itt is meg lehet tenni, és sokan meg is teszik az eredeti forrásra alapozva.

Te pl. nem tetted ezt,mégis mások nevében nyilatkozol mindenkiről.

A dolog sem nem pozitív sem nem negatív.

"megvilágosodás elérésével lehet kitörni"

Nem. A megvilágosodás a tanítások megértésének folyamata. Út amin haladsz, ahogy az utcalámpák "sorban" gyúlnak... vagy ahogy mondják: a fényt elfedő (lepel) megszűnik.

Így értelmetlen az "elérésével" szót használni.

prakásávaranam ksijatha = apokalypto

ápr. 9. 06:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!