Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Reinkarnáció hívők! Mi győzött...

Reinkarnáció hívők! Mi győzött meg titeket?

Figyelt kérdés
Kis hazánkban kevesen nevelkednek ebben a hitben. Tehát legtöbben felnőttként jutottatok arra a gondolatra, hogy a reinkarnáció igaz is lehet akár. Mi vezetett ide? Mi győzött meg?

ápr. 7. 14:39
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/154 anonim ***** válasza:
#89 huha ezeket már tényleg csak beképzeled! Értem hogy húsvét van de azért mégsem kéne ennyit inni
ápr. 21. 11:41
 92/154 anonim ***** válasza:
77%

Nem győzött meg 100% bizonyossággal mivel nekem személy szerint nincsenek múltbeli életekről tudomásom, de szerintem az ember létezése eléggé semmilyen ha csak megszületik és meghal miközben vannak érzései és nemcsak az ösztönök vezérlik (már akit tegyük hozzá). Én úgy gondolom hogyha csak a létezés lenne a lényeg fejlődés nélkül akkor még mindig neardervölgyiek lennénk. Természetesen szaporodás szempontjából nézve ösztönösen viselkedünk, de hát az olyan kevés amikor manapság sok ember párkapcsolatba se fog nemhogy gyermeket vállaljon.

Tehát inkább a fejlődés és érzések számítanak és az nem lenne lehetséges szerintem ha csak léteznünk kéne.

Ebből adódóan is inkább arra saccolok, hogy létezik lélek vándorlás, de a sok beszámoló is befolyásol.

ápr. 21. 15:25
 93/154 anonim ***** válasza:
83%

Számomra gyerekként kezdődött amikor hallottam, olvastam Ádikáról és Évikéről. Már akkor nem stimmelt a történet és foglalkoztatott Isten mindig. Tiniként hallottam a meditációról, agykontrollról, rezgésekről, reinkarnáciáról, de felnőttként ástam inkább mélyebbre.

Nem gyakorlom a buddhizmust, fogalmam sincs mit jelent a véda - vagy mi - amiről írt valamelyik hozzászóló, nem is gyakran szoktam meditálni - ha lehet annak nevezni - de inkább a reinkarnációban hiszek mint a kereszténység szerinti pokol és mennyország mesében, vagy a Bibliában. Jó, abban hiszek, hogy van rossz és jó oldal és a mennyország, pokol létezik, de nem egy élet dönti el szerintem hová kerülsz, vagy ha ott találod magad az a te hited miatt van. Ha szerinted Jézus létezett és szerinte élsz akkor őt fogod látni.

De ha úgy véled, hogy börtönbolygó a Föld akkor olyasmit fogsz tapasztalni.

Lényegében az összes vallás arról beszél, hogy szeresd önmagad és embertársaid.

A keleti tanítás is kb. arról dumál mert a hitrendszer szerint egy és ugyanazok vagyunk. Konkrétan Isten teremtményei vagyunk, de ő az aki játszik különböző létformák segítségével amelyeket ő teremtett. Vagyis igazából saját magad kell megtanulni szeretni és tökéletes lénnyé válni aki vagy csak direkt elfelejted, hogy játszani tudj.

ápr. 21. 16:38
 94/154 anonim ***** válasza:
61%

Nos, legelőször is tisztázni kellene, mit is értünk reinkarnácio alatt. Szerintem sok ember abból indul ki, hogy milyen jó élete is van jelenleg, eszi a mekis kaját, nézi az amerikai akció/romantikus filmeket, utazik, szeretkezik. Egyszóval: élvezi az életet, és azt mondja , milyen jó is lenne ezt folytatni egy következő életben, lehetőleg mihamarabb.

Az én sejtésem az hogy a reinkarnácio nem igazán így működik.

Az elme működése a halállal megszűnik, ahogy az érzékszervi működés is. Ezt tudomásul kell venni. Lehet hogy a halál után 40-50 nappal történik meg véglegesen a földi léttel történő szakitás, de akkor is megtörténik, viszonylag hamar.

Az ember bele(vissza)zuhan a Nagy Semmibe, amibe születése elött volt.

De ha felteszem magamnak azt a kérdést, hogy a születésem előtti Nagy Semmi állapota egyezik e a halálom utáni Nagy Semmi állapotával, akkor mit felelek erre?

Egy: nem, nem egyezik, mert páran emlékeznek rám, esetleg sírnak miattam. És? Meddig? Fél évig? Esetleg pár évig? És utána? Egy sirfelirat leszek.Vagy még annyi se.Egy haverom egy éve halt meg 52 évesen. Azóta egy urnában "fekszik", a lakása egyik szekrényének a tetején. Az édesanyja utána halt meg nem sokkal. Ö szintén a szekrény tetején végezte. Ahogy az apja is már ott várt rájuk. A távoli rokonok arra nem hajlandóak hogy tisztességgel eltemessék őket.Mert hogy nem volt jó a viszony.

No mindegy, visszatérve az előzőekben felvetettekre: a születés előtti Nagy Semmi állapota különbözik e a halálban lévő Nagy Semmi állapotától? Ha igen, miben, ha nem, miért nem?Esetleg teljesen azonos vele?

ápr. 22. 09:56
 95/154 A kérdező kommentje:

Köszönöm azoknak, akik válaszoltak a kérdésemre, annak ellenére, hogy vagy nyolc oldalon keresztül ment a hajtépés.

Teljesen feleslegesen amúgy, mert a kérdésben benne van, hogy a reinkarnáció hívőinek a véleményét szeretném megtudni, és semmiféle tudományos cáfolatra nem vagyok kíváncsi itt. Ha az leszek, majd kiírok olyan kérdést, vagy rákeresek, van-e már, és olvasgatom azt. A fórum etikettel teljesen ellentétes széttrollkodni egy kérdést oda nem illő válaszokkal. Pontosabban el lehet mondani bárhol bármilyen véleményt, csak nem kell csodálkozni azon, hogy elküldenek a sunyiba, ha ott mondjuk el, ahol arra senki nem kíváncsi.

Én nem igazán vagyok meggyőződve arról, hogy igaz a reinkarnáció. Nem hiszek benne, enyhén fogalmazok, ha azt mondom, hogy számos kétely él bennem, és kb 99,9%-ig biztos vagyok benne, hogy a hipnózisban tapasztaltak jelen életbeli élmények, akár szimbolikusan megjelenítve. De ez nem jelenti azt, hogy nem érdekelnek más emberek tapasztalatai, vagy hogy meg akarnám győzni őket arról, hogy nekem van igazam. Minek? Hadd higgyen mindenki abban, amiben akar.

Egyébként örülnék, ha végül kiderülne, hogy nincs igazam, és mégis van reinkarnáció, túlvilág.

ápr. 22. 10:50
 96/154 Szervizmérnök úr ***** válasza:
16%

Ezt nem tudják, vagy nem hajlandók feldolgozni az emberek (ami persze evolúciós adottság is, hogy legyen kedved élni), hogy a halál után az ő szempontjából semmi nem lesz. Mint ahogy a bolygó sok milliárd élőlénye is csak egyszer él, utána eldobható és egyik sem különb a másiknál, ilyen szempontból, illetve nincs jogosultsága semmiféle engedményre, kibúvóra.

- Ja, egy kicsit hadd éljek még másik testben is!

- Nem kisöreg, ne akadékoskodj, vége a dalnak!

Azt kellene megfogni, hogy miért van öntudatunk, éntudatunk, nem csak az embereknek, más fejlettebb élőknek is bizonyára, amelyiknek agya van.

Nos, elvileg csak azért, mert bár alapvetően egy számítógéphez hasonlítunk(hardver és szoftver), a különbség, ebből a szempontból a sokkal bonyolultabb és természetesen más működésű agyban van, ami egy ilyen illúziót is biztosít a számunkra, hogy mi valakik vagyunk.

Egy vödör salak, ennyi marad a hamvasztás után, nem kell ebbe többet belelátni.

ápr. 22. 10:55
 97/154 anonim ***** válasza:
0%
#96 ez az éntudat dolog is hülyeség. Aki tanult az idegrendszerről és annak működéséről az pontosan tudja hogy ez nem én tudat hanem csak kémiai reakciók és elektromosság ami az agyba érkezik és csak feldolgozzuk. A gondolatok is nem jelentenek többet az agy működésénél egy agyhoz egy test tartozik nem fog semmi sem átvándorolni egy másik testbe és amint le áll a keringés az agyban abban a pillantban semmivé válik a hang a fejetekben. Jöhet erre az összes 0%os lepontozás de az igazság.
ápr. 22. 11:04
 98/154 anonim ***** válasza:
77%

Ha komolyan érdekelnek ezek a kérdések, akkor teljes rendszerekkel kellene ismerkedned. Hogy mit fogadsz el hitelesnek?

1. utánajársz, hogy miből építkezik, honnan veszi elképzeléseit. Így kiszűrheted mi pusztán romantikus fantázia, emberi vágyak kivetülése, feltűnési viszketegség.

2. vagy/és ahogy egyre jobban megismered megérted belső logikáját és felfedezet saját életed tapasztalataira vonatkozó érvényességét.

pl. az reinkarnáció elképzelése a keleti tanokban elválaszthatlan az ember létezési adpektusainak rendszerezett leírásával. Ez utóbbi megkülönbözteti a testet, az elmét, az énképzőt és az értelmet. Ráadásul a tudatra több kifejezés is létezik, és mindegyik más-más viszonyban van az előzőekkel.

Ebből láthatod, hogy fenti megfogalmazásod miszerint "Az elme működése a halállal megszűnik, ahogy az érzékszervi működés is. " eléggé hiányos.

Ha megismered ezen fogalmak rendszerbeli szerepét, összefüggéseiket fokozatosan rálátást nyers a rendszer logikájára. Ekkor lesz esélyed, hogy az utolsó bekezdésben sorolt kérdéseidre magad is választ találj... vagy eldöntsd, hogy egyáltalán mi a jelentősége azoknak a kérdéseknek.

ápr. 22. 11:10
 99/154 Szervizmérnök úr ***** válasza:
20%

98.

Valószínűleg az lehet a probléma, hogy valakik ilyen több ezer éve kitalált rendszerekben logikát vélnek felfedezni. Pedig semmi, ez csak egyfajta agymosás hatása.

Az emberek hajlamosak, sőt szeretnek agymosás hatása alá kerülni, ez is evolúciós alapú működés. A nagyobb közösségek, társadalmak szerveződését támogatja, hogy tömegeket lehet áltatni, irányítani, így hatékonyabban erősödik a faj.

ápr. 22. 11:23
 100/154 anonim ***** válasza:
81%

A reinkarnáció, vagy akár NDE = klinikai halál nem érzékszervek alapján működik. A lélek tapasztalja meg és azért nincs rá kézzel fogható bizonyíték.

Viszont pl. az Ősrobbanásra sincs, sőt néhány tudós azt bizgatja, hogy mi történt előtte, mégis hogyan történt mert ellentmondásokba ütköznek elméleteik miatt, de némelyik simán arra tippel, hogy Multiverzumban vagyunk tehát az Ősrobbanás valamelyik Univerzumban most történik és nem tudják bizonyítani mégis sok ember inkább a tudományos ág felé hajlik. Ennek ellenére mesének, delulunak tartják a reinkarnációt pedig elbeszélések főleg gyerekek által vannak, sőt sok még az előző élete részleteire is emlékszik mint hova temették el, voltak-e gyerekei, mi volt a szakmája, hobbija és nem tudhatna róla józan paraszt ész szerint hiszen gyermek, vagy tízezer kilométerre van a helyszíntől, nem tud olvasni!

Csak ugye még a gyerekeket is bolondnak tartják a felnőttek és nemcsak egymást, vagy rá fogják a gyerekek fantázia világjára aztán el van intézve a téma.

De persze amikor ateistával, vagy materialista hívővel történik "megmagyarázhatatlan" esemény és 360 fokot megváltozik a szemlélete az már más mert átélte és nincs szüksége kézzelfogható bizonyítékokra. Természetesen mindenki abban hisz, vagy nem hisz amiben csak akar, de zsigerből elutasítani a láthatatlant, ismeretlent szerintem túlzás.

ápr. 22. 11:45
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!