Reinkarnáció hívők! Hogyan viszonyultok a halál utáni örök élethez?

Keresztény vagyok eredetileg, de már kiskoromban nem találtam logikát Évikében és Ádikában. Tehát minél nagyobb voltam annál inkább olvasgattam, kíváncsiskodtam, beszélgettem emberekkel és rájöttem legvégül, hogy a kereszténység egy rakás ökörség. Egyetlen egy dolog amivel egyetértek bár körülbelül mindegyik vallásban fellelhető, hogy szeretni kéne embertársaink mint önmagunkat.
Vagyis míg nem szereted saját magad addig mást se fogsz tudni.

Nem te születsz újjá, az aki most vagy megsemmisül végleg, elenyészik, semmivé lesz. Ezt el kell fogadni.A halál az élet tele, olyankor szunnyad a lélek. De tavasszal újra éled a természet, a fákon rügyek fakadnak, új levelek lesznek.De az a levél ami tavaly volt a fán, egyezik azzal, amelyik most van? Nyilván nem. De a fa ugyanaz.
Ez a cselekedetek általi megítélés nem mindig érvényes, mert csak a felnőtt emberekre vonatkozhat, esetleg fiatalkoruakra. Mi van a csecsemökkel, ujszülöttekkel? Mi van a kisgyermekekkel mondjuk 10-11 éves korig? Mi van az értelmi fogyatékosokkal? Lehetne találni még ember csoportokat akiknél ez az elmélet megbukik. Félreértés ne essék, természetesen a felnőtt ember ítélet alá esik a cselekedetei alapján, ezt nem vitatom. De számára is van javítási lehetőség.Nyilván ki kell várnia a sorát. Folyamatos változás van az életben csakúgy mint a halálban. Nyilván a téli természet esetében a változás nem igazán látható, minden olyan öröknek, végérvényesnek tűnik. De nem. Aztán persze az egy kérdés hogy kinek meddig tart az anyagi test nélküli léte. Alighanem itt azért vannak különbségek.

Bocsánat, tudom, nem pont ilyen válaszra vársz, csak elmélkedek. Nem kell komolyan venni, csak tegyük fel, ha..
A teremtéstörténet, a reinkarnáció, karma nagyon hasonlít a szimulációs-börtönbolygós elméletre, miszerint megalkottak minket és folytonosan visszadobnak a játékba, életbe. Ha elvonatkoztatunk attól, hogy a börtönbolygó elmélet hülyeség, Jézus lehetett egy hecker is, aki rájött, hogy irányíthatja a szimulációt, hogyan tud a vízből bort csinálni és hasonlók. Jézust megbüntették, a szimulációt javították. Az elméletek (szimuláció és reinkarnáció) szerint a test csak egy eszköz, a lélek, az energia az, ami él, ami halhatatlan, vagy legalábbis hosszabb életű, mint az emberi lét. Ha ebben az életben meghalsz, csak a tested hal meg. Lepörög (lepörgetik) előtted az életed, mérlegre kerülnek a jó és rossz cselekedetek. Az eredmény függvénye, hogy mi lesz a sorsod. A pozitív irányba mozdul el a mérleg, szintet lépsz a szimulációban/reinkarnálódsz, erősebb leszel, jobb életed lesz és nem feltétlenül leszel emberi formában, hanem ugye energia vagy, ami más formát is ölthet. Ha negatív cselekedeted volt több, akkor pedig vissza felé fejlődsz, rossz életkörülmények közé születsz le, betegséggel születsz, vagy csak rövid időre dobnak vissza csecsemőnek, amolyan emlékeztetőül. Tehát hogy van büntetés és jutalom, de ebben a földi létben ezt nem érzékeled, csak az elbíráláskor fogod érteni. Ugye a reinkarnációs elmélet is arról szól, hogy teljesen új életet kapsz, törlődik az előzmény. Ez nem mindig sikeres, mert egyes gyerekek képesek az előző életükről beszámolni, nekik még nem olyan távoli, mint nekünk, felnőtteknek. "Az élet értelme a kapcsolatunkban rejlik Istennel, amelyet nem lehet újra és újra kezdeni." - Feltéve, ha Isten, a Nagy testvér vagy hívjuk ahogy akarjuk, folyamatosan kapcsolatban van az energiával, ami mi vagyunk, életről életre, szintről szintre.
Mégegyszer bocs, ha nem ide tartozik, csak szerintem érdekes dolgok ezek, sok a hasonlóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!