Szepes Máriáról és az életművéről mit gondoltok?
Elsősorban a reinkarnációra gondolok ami számára alapvető. Sokszor írta, hogy az élet örök.
Őszintén szólva én nem hiszek ezekben, sem a mennyországban vagy a pokolban, az újjászületésben, de azért szép gondolatok ezek és ő annyira a belső meggyőződéséből mondta, hogy nem hiszem, hogy ne gondolta volna komolyan.
Honnan volt neki ez a betonbiztos meggyőződése?
Én arra is gondoltam, hogy mi van, ha ő aki színész családba született és gyerekkorától vonzotta ez a világ, hogy ezt a vonzódását a színpadhoz azzal kárpótolta, hogy a közönségének, híveinek ilyeneket adott elő.
A színész ősöktől olyan genetikát örökölt, amely hajlamosította őt a kifinomult érzékelésre, amely a spiritualitás megélésekhez elengedhetetlen. A művészetek által megtapasztalt katarzis, úgymond "előszobája" a spirituális megtapasztalásoknak.
A mennyország és pokol inkább a vallások terméke, de a tiszta spiritualitás már ezek felett áll, meghaladva azokat korlátozó, negatív hitrendszereit. Az újjászületés valóban létezik, bár eredetileg nem teljesen úgy működik, mint itt a Földön. Általában tapasztal a lélek "valahol", azután kedve szerint továbbállhat, itt viszont könnyű belekeveredni egy karmikus csapdába, ami - részben - egy mesterségesen létrehozott kreáció.
Szerintem, ő elhivatott "misztikus" volt, legalábbis az életműve erre enged következtetni. 🙂
Szepes Mária szavaiba is bele lehet magyarázni sok mindent.
Ő kétségkívül egy intelligens hölgy volt, de íróként, majd később idős emberként hajlamos volt elszakadni a fizikai valóságtól is, noha szellemi épségét egyébként nagyon jól megtartotta.
Amikor én is azt mondom, hogy kiszolgálói vagyunk egy rendszernek, amit az evolúció ránk osztott (a faj továbbvitelét), az nem sokban különbözik, csak valakik ezt a hangyaszerepet szeretnék megszépíteni, mindenféle isteni hitekkel.
Pedig semmik nem vagyunk, porszemek sem, a Világegyetemhez képest.
Egyszerűen nem vagyunk fontosak, egyébként.
Ezért sem indokolja semmi az örök életet, reinkarnációt, ami csak egy kitaláció, hogy az embereknek reményt nyújtson.
Íróként Ő is hinni akart ebben, nagyon erősen, de szerintem attól még ez csak egy önámítás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!