Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Milyen létállapot van a halál...

Milyen létállapot van a halál és a reinkarnáció között?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 17:46
1 2
 1/13 Grimfox ***** válasza:
53%
Észleléstől, az észlelés minden lehetőségétől mentes állapot. Ha hasonlítani akarod valamihez, akkor a mélyalvást próbáld elképzelni.
tegnapelőtt 17:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha még odaát is "mélyalvás" van, akkor vajon mi az, ami újjászületik, ami visszatér a fizikai világba? És hogyan meg kik "tervezik meg" a következő élet személyiségét, adottságait, körülményeit?
tegnapelőtt 18:22
 3/13 Grimfox ***** válasza:
56%
Mélyalvásban ki az, mi az, ami él? Amikor nincs Én, nincsenek érzések, gondolatok, testi érzetek(kivéve vészhelyzetben). Ugyanaz, ami "odaát" van. Senki sem tervez, vagy dönt a személyiségről, adottságokról. Ezek egy része a karmának megfelelően alakul. Például a test, amivel születsz, és az Én legalapvetőbb elemi, meg persze hogy hova születsz. Minden más az adott életben épül fel. Már embrióként elkezded tapasztalni a világot, még ha csak korlátozottan is. Amint világrajön az új ember, azonnal elönti a tapasztalás tengere. Ez teszi kész személyiséggé úgy hat éves kora környékére. Bár manapság már gyorsabban is megy, és 4-5 éves gyerekek erős személyiséggel bírnak. Sokkal több az inger manapság.
tegnapelőtt 18:37
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A Tibeti halottaskönyv írja le ezt magyar nyelven. Illetve a Nosso lar (Otthonunk) c. film is részben erről szól.
tegnapelőtt 19:24
 5/13 anonim ***** válasza:
17%

2 pont erről volt szó itt nemrég

Ha van is karma szerintem kizárt hogy adottságokat meg tudjon “tervezni”

Hiszen az teljesen csak a gének keveredésétől függ és totál random…

Hogy lehetne külsőt, tehetséget, észt megtervezni?

Még azt elhiszem hogy melyik országba, milyen családba születsz arra hat a karma, de hogy a külsőre és egészségre pl hogy hat?

Vagy honnan tudja bárki hogy az a gyerek 4 évesen nagyon beteg lesz? Mert az illik a karmájába…

Ezért is nagyon hihetetlen a karma téma mert a jó/rossz külső, egészség, intelligencia mind nagyon karma függenek kellene lennie de ezeket kizárólag a gének random keveredése határozza meg

Hiszen testvérek között is hatalmas különbségek vannak mind szépségben, észben, egészségben…

tegnapelőtt 21:30
 6/13 anonim ***** válasza:
17%

Arról nem is beszélve hogy mennyire szélsőséges dolgokat kap az ember

Pl nagyon gyönyörű születik nagyon szar, bántalmazó, szegény családba, vagy szar külsejű szüleik nyugodt, gazdag szülőkhöz… annak mi értelme? Hogy lehet valakinek egyszerre ennyire rossz és jó karmája is egyben?

tegnapelőtt 21:32
 7/13 anonim ***** válasza:
57%
Eleve ellentmondás, hogy senki se tervez vagy dönt, de minden a karma szerint alakul. Akkor mi az a karma? Eleve egy szubjektív, emberközpontú értékrendszer, ami alapján megítéljük, hogy valaki jól vagy rosszul él, bûnt követ-e el. Ha ez befolyásol bármit is a következô életünkben, akkor kell, hogy legyen valami szabályrendszere, ami alapján valaki vagy valami által döntés születik a folytatást illetôen. Hiszen ha random lenne, akkor nem beszélhetnénk karmáról, nem?
tegnap 02:11
 8/13 Szabi15 ***** válasza:
100%
Én valahol értem amit mondasz, de szerintem a karma sokkal komplexebb ennél ahogy itt leírod. Így leegyszerűsítve igazad lehet és támadható, de a karma szerintem nem merül ki ennyiben hogy jó és rossz vagy akkor azt kapod. Például bizonyára senki sem tökéletes (ugye ezt kellene elérni a hinduban?, akkor nem reinkarnálódsz többet és az a boldogság), tehát senki nem tökéletes, a jók is szoktak hibázni. És a rosszak is szoktak jót tenni. Igy már meg is van a válasz hogy hogy lehet valaki szép egy rossz családban, stb. De ez is csak egy butított példa. Sokkal komplexebb szerintem. A karma, hogy minden mindenre hatással van. Most az hogy a karmát megszemélyesíted és azt mondod, illetve cáfolod, hogy tervez, az egyéni vallás/nézőpont kérdése, érdemben nem befolyásolja, hogy hogyan képzeled el vagy hogyan hívod ezt az energiát. Univerzumnak, karmának, energiának, Istennek, Földanyának. De ez a saját véleményem csak.
tegnap 02:39
 9/13 anonim válasza:
100%
Ajánlom a Lelkünk útjai című könyvet, vagy Dolores Cannontól egy párat. De több író is írt a témában, vagy beszámoló is létezik.
tegnap 10:28
 10/13 Grimfox ***** válasza:
85%

7, a karma objektív, és messze nem emberközpontú. Mindenre hat ugyanúgy, ahogy az emberre. Csak az ember filozofál rajta, a csiga meg nem. A karma nem az alapján működik, hogy mi jó, meg mi nem. A karma egyszerűen ok, és következmény. Nem jutalom, vagy büntetés. Bármit teszel, annak lesz következménye valamilyen formában. Te vagy az, aki jónak, vagy rossznak érzékeli. Nincs szükség hozzá valaki döntésére. Ha megütöd a falat, nem a fal dönti el, hogy megbüntet, és ettől fáj a kezed. Ez csak a saját cselekedeted következménye. Ugyanez a karma, csak összetettebb formában.

A karma, mint tanítás lényege pont az, hogy az embert leszoktassa arról, hogy önmagán kívül álló dolgokat hibáztasson a saját döntései következményeiért.

tegnap 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!