Egy olyan lény, mint a földönkívüli A Dologban hogyan reinkarnálódik? Vagy hogyan reinkarnálódik egy nyálkagomba?
Figyelt kérdés
Ha jól értem minden sejtjének öntudata van, ugyanakkor egy teljes többsejtű szervezetet is tud alkotni és mindegyik formájában intelligens, van személyisége, lelke.
Ha létezik valami hasonló, akkor az hogyan fog reinkarnálódni? Külön-külön vagy egészben csak?
Azt hiszem a Földön élnek hasonló nyálkagombák, amik először egysejtűek majd összeállnak valami többsejtű dologgá. Akkor ezek a gombák hogyan fognak újjászületni?
okt. 20. 12:24
1/12 anonim válasza:
Több fajta reinkarnációs irányzat van, attól függ. Ez olyan mintha azt kérdeznéd hogy hogy néz ki egy sárkány. Egy európai és egy kínai egész máshogy képzeli el és ábrázolja, persze a valóságban nem létezik. A reinkarnáció is ilyen.
2/12 Grimfox válasza:
A személyiség, és a lélek nem azonos. A személyiség nem reinkarnálódik, csak a lélek. Ha minden sejtnek külön lelke van abban az izében, akkor mind külön reinkarnálódik. Ha egy lélek élteti az összeset, az az egy fog reinkarnálódni.
3/12 anonim válasza:
#2 Igen, erre alapozva nekem az a véleményem, hogy itt, egy egyszerű élőlény esetében nincsen szó olyan lélekről, mint amilyen nekünk van. Hogyha teszem azt, az egyes fajoknak van valamiféle irányító lelke, vagy csoporttudata, az nem inkarnálódik külön az adott faj minden egyedében. Ez egy érdekes, jó téma egyébként. És mindez összefüggésben van azzal, hogy véleményem szerint mi emberek már nem születhetünk újjá állatként vagy bármilyen, nálunk egyszerűbb élőlényként.
4/12 Grimfox válasza:
A csoportlélekről én is olvastam már, főképp a teozófusoknál. Jobban hajlok arra a véleményre, amit a hinduk, és buddhisták gondolnak a lélekről. Egy lélek van összesen, az elkülönültség csak az észlelés zavara a világ sokfélesége miatt. Ami az elkülönülést tapasztalja, az viszont lehet bármilyen apró, vagy összetett élőlény, a gyökerénél mindegyik egyforma természetű, méret nélkül. Arra a dologra gondolok, ami miatt a jógik az üresség állapotát keresik, ahol megláthatják ezt a tapasztalás mögött rejtőző dolgot. Szerintem ez nem különbözik egyetlen élőlénynél sem.
5/12 A kérdező kommentje:
A lélek nem része a személyiségnek, akkor mi értelme a léleknek és a reinkarnációjának?
okt. 20. 15:14
6/12 Grimfox válasza:
A reinkarnáció oka a karma. Ennél több, vagy kevesebb értelme nincs. Az értelme hogy az ok-okozati láncolat fennmaradjon.
7/12 anonim válasza:
Nincs értelme. Csak kitalálták, sok idióta bekajálja és ennyi. Hogy miért találták ki? Mert az ember fél a haláltól és ismeretlentől ezért mindig valami mesét kreál hogy azt gondolja hogy az még nem a vég és tudja hogy mi van utána. Mennyország, Seol, Valhalla, Árész birodalma, reinkarnáció stb mind ilyenek. Illetve régen nem tudták hogy a betegségeket kórokozók okozzák, megmagyarázták azzal hogy istenek haragja, nem tudták hogy miért van napfogyatkozás, megmagyarázták azzal hogy az istenek leemelték az égről aztán nyugodtabban aludtak. Az emberek a kezdetek óta keresnek az ismeretlen jelenségekre logikusnak tűnő magyarázatot. Ilyen a reinkarnáció is, bár nyilván a 21. században már kb annyira nevetséges mint hogy a Föld körül forog a Nap, pedig abban is szentül hittek sokáig az emberek. Az emberek sajnos ostobák. Párszáz évvel ezelőtt ha azt mondtam volna hogy a Föld nem a világ középpontja, máglyán égetnek el eretnekségért ahogy most is lehet le leszek pontozva pár idióta által mert kimondtam hogy nincs reinkarnáció, ez az én máglyám. Az emberek nem változnak, max a kollektív tudat nő a tudomány és technika fejlődésével, bár mai napig vannak konteósok, vallásosak, így kezdem azt hinni hogy mi emberek soha nem fogjuk kinőni ezt a hülyeséget.
8/12 anonim válasza:
Azért mókás mese a reinkarnáció mert vicces belegondolni ha valaki lemegy egy csiga szintjére, onnan mi a fenét kell csinálnia hogy feljebb kerüljön? Tök egyenes nyálkacsíkot kell húznia? És mi rosszat tehet ami miatt annál is alacsonyabb szintre kerüljön? Egyáltalán mi az, földigiliszta?
9/12 Grimfox válasza:
A reinkarnáció nem fejlődésről szól. Ha "elfogy" az a karma, amitől csiga lettél, akkor leszel más.
10/12 anonim válasza:
Mivel én olvastam olyasmiről, hogy a szellem egyszerre több testbe is bele bújhat így nem tartom kizártnak, hogy darabokban reinkarnálódik egy nyálkagomba esetében. A tudat nem más mint a lélek, de nem a lélek esik szét. A Felső én/Divine/Higher self maga a szellem és az mindig a szellemi síkon marad. Sőt olyasmit is olvastam, hogy a lélek kilép a testből és más lélek veszi át a helyét ha nem bírja a strapát. Egy ideig két lélek lehet egy testben. Tehát nyugodtan lehet több lélek egy többsejtűben egyszerre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!