Tényleg van olyan hogy valakinek nagyon erős a karmája és mindent hatszorosan kap vissza? Ha valaki ilyet mond az hiteles lehet?
Ma néztem egy random interjút és egy lány azt nyilatkozta hogy nagyon erős a karmája és ha megpróbálna valamit visszaadni akkor mindent “hatszorosan” kapna vissza… Ilyen tényleg van?
Tényleg tud ez így válogatni? És ez a lány vajon honnan tudja, ki segített neki ebben?
Tényleg van olyan hogy egy embernek annyira erős a rossz karmája hogy bármit megtehetnek vele, az elkövetőkkel nem lesz semmi, mert megérdemli az akivel megteszik?
Csak azért érdekel, mert úgy érzem velem is ez van és ma találtam először ilyet, aki erről beszélt.
24 de milyen útkeresés? Hogy az ezotéria útjára lépjek? Az már megtörtént, de sajnos nem jöttem ki jól belőle, mert nem látom benne a logikát. Illetve van amiben igen, de sokszor nagyon nem, ezért ez nagyon zavaró így.
Vagy az életútra gondolsz?
Az nekem egy elég speciális helyzet, mert kaptam olyan dolgokat, ami miatt egyértelmű hogy el kellett volna indulnom egy bizonyos úton, amin el is indultam, de közben meg annyi buktató volt közben, annyi pofon, annyi nehézség, annyi szar ember, annyi veszekedés, hogy ebbe kb mindenki belerokkant volna már.
Tehát ezért sem értem hogy miért kap az ember olyan különleges, ritka dolgokat amik miatt elindulhat egy elég speciális élet felé, ha közben annyi szar éri mint engem…
Vagy lehet pont azért kaptam a jó adottságokat hogy mindenképp akarjam a jó életet és közben megtörténhessen velem a sok szar.
De itt megint bejön a rossza karma, ami olyan mintha egy nagyon intelligens lényként figyelne és nyomogatná a gombokat hogy most ide menjen mert itt éri a legtöbb baj.
Na ilyen gondolatokkal a fejemben szerintetek el tudok igazodni a karmán, vagy hogy most mi miért történik?
Én elhiszem hogy mindenki életében van nehézség. Hogyne, látom, tudom. De azért nem ilyen elképesztő összefüggések útján, mint nálam.
És aztán csodálkoznak az emberek ha a skizofrénia tüneteit hozom….
"Én elhiszem hogy mindenki életében van nehézség. Hogyne, látom, tudom. De azért nem ilyen elképesztő összefüggések útján, mint nálam."
Mindenki számára a saját élete a legbonyolultabb, mások helyett tudnánk tök jó döntéseket hozni, "sokkal jobban csinálni", de a saját életünk....na az bonyolult :)
Általánosságokban írok, de azért akik itt vannak, és ezt olvassák, azokra ez nagyrészt igaz. Mi már (nagyrészt) saját magunknak állítjuk össze leszületés előtt az életfeladatainkat, a megtapasztalni akart dolgokat, a megtanulni akart leckéket.
A magasabb szinteken létezők szerint az a baj, hogy túlvállaljuk magunkat, sokkal több mindent belepakolunk, mint amit elbírunk. Amikor test nélkül létezünk, akkor minden könnyűnek látszik, de miután leszületünk nagyon könnyen elsodor minket ez a színes forgatag.
Ránk ömlik a család, a szüleink karmája, az osztálytárjak és a tanár is ránk önti a karmáját, a munkahely, az utca, stb, és ebben a színes forgatagban nagyon könnyű letérni az olyan könnyűnek látszó útról.
"Az nekem egy elég speciális helyzet, mert kaptam olyan dolgokat, ami miatt egyértelmű hogy el kellett volna indulnom egy bizonyos úton...."
Ez picit ködös így, sokan vannak akiknek részben működik a harmadik szemük, látnak entitásokat, energiákat, vannak akik hallanak, vannak akik érzékelik mások energiáját, gondolatait, érzelmeit, stb.
Ezek az elején inkább csak arra jók, hogy motiváljanak a spirituális útkeresésre, de sokszor inkább csapda sajnos, mert elkezded ezeket használni önös célokra, saját hasznodra, - persze hogy játszik ezekkel a dolgokkal az ember - és mások fölé akarod magad emelni.
"hogy mindenképp akarjam a jó életet..." Ez Olyan jó életet kell akarni, ahol mindenkinek jó, arra törekedni, hogy mindenki nyerjen.
Ha nem a helyes dolgokat teszed, lehet jelzi neked az élet -vagy nevezhetjük karmának, vagy felsőbb én-nek" , aztán újra, majd egyre erősebben, és egyre jobban és jobban, mert nem akarod megérteni a leckét.
"Hogy az ezotéria útjára lépjek?"
Inkább csak spirituális útkeresést javaslok (mindenkinek), meditációt, az elme elcsendesítését gyakorolni, és valami biztonságos, és hiteles utat találni, mint pl a Zen buddhizmus, a csikung, Jézus keresése (nem tudom hogy a több ezer keresztény irányzat közül melyik hiteles, és melyik hamis), stb.
Teljesen szembemegy az amit most írsz, azzal amit eddig a karmáról olvastam.
Az hogy mi állítjuk össze magunknak az életfeladatot.
A karma nem kényszerít arra hogy megszüless?
Eleve nagyon nehéz elképzelnem, hogy mégis hogyan zajlik ez a folyamat, hogy a lélek viszi tovább a karmáját és akkor megszületik oda ahova kell.
Hogy utána a karma határozza meg hogy a gének a több milliárd variációból hogy keverednek és szép lesz vagy csúnya, okos vagy buta, stb….
De ez hogy még mi is választjuk.
Hidd el, azért az emberek többsége nem személyiségzavaros emberek között nő fel mint én.
És ez fix hiszen látom hogy nem.
Azért ez már eleve örök batyu.
Nekem aztán nem a harmadik szemem működik, nem erre gondoltam
Sima hetkoznapi dolog, hogy látod hogy sok ember sosem lenne képes kitörni a sima hétköznapi életből, de te kaptál olyat ami miatt lehetne, de közben brutális dolgok történnek.
Erre gondoltam. Ilyen dolgok nem lehetnek véletlenek. Gondolom.
nézz rá egy ronaldó bamba pofájára, és rakd össze a 800 millió dollárját.
ennyit a karmáról. egy baromság az egész.
Ronaldo példája pont a karmát bizonyítja. Szerinted természetfeletti segítség nélkül eljuthat a nyomorból oda ahol most van?
Vajon milyen kivételes kamra kell ehhez?
Bár kicsit ambivalens is hiszen ugye a nagyon jó és a nagyon rossz karma keveredik.
Szegénység, alkoholista apa, közben nagy tehetség a fociban(ami engem hidegen hagy de sokakat nem) aminek segítségével hírnév plusz milliárdok…
Közben valóban nem értelmes.
Ez pont inkább a karmát bizonyítja.
Vagy a nő példája akivel együtt van.
Egy semmi volt, aztán egyszer csak bekerült az extrém luxusba és hírnévbe. Ez lehet véletlen.
Úgy hogy közben minden 3. spanyol nő úgy néz ki mint ő és olyan egyszerű szegény mint az 1x1.
Mégis ő van most benne a legnagyobb luxusban, nem nála 100x szebb és okosabb nők….
Mi ez, ha nem a legjobb karma?
pont emiatt gondolom, hogy nem létezik karma
ugyanis ronáldó pont nem tűnik semmmiféle olyasmi extrém entitásnak, aki megérdemelné ezt a fajta kivételezést a bolygón
ahogyan egyetlen focista, kosaras, filmsztár, vagy celeb sem, ahogyan egy amazon, vagy ebay tulajdonosa sem
ezek az emberek szerencsés flótások, akikkel megtörténik a lottóötös, egy olyan íven, ami a bolygó lakosságát foglalkoztatja, és nekik van az adott dologhoz génkészletük, tehetségük, de ennél nem több
vajon miféle "karmikus" dolog az, hogy egy nő pont a ronáldó kurvája legyen? hiszen ahogy írod, lehetett volna bárki más is, ergo ez inkább egy teljesen véletlenszerűen generált történés, mintsem bármi egyéb.
hiszen kell, hogy legyen neki is felesége, úgyhogy lett a marika, vagy hogy hívják
a normálisabb embereket, jobb, vagy éppen kifejezetten jó lelkeket egész életükben csak a szar éri, felesleges, értelmetlen megpróbáltatások, és olyasmi történések, amik letérítik őket arról, hogy normális életük lehessen
a sunyi, arrogáns, agresszív, akaratos, erőszakos, vagy éppen kifejezetten ártó, gonosz lelkek pedig eljuthatnak a világ tetejére is, ráadásul különösebb erőfeszítések nélkül
ha ezen a bolygón annyit jelent a karma, hogy fordítva működik minden, akkor bizonyára "van" karma. de nekem pont nem úgy tűnik, hogy bármiféle logika is lenne abban, hogy kinek milyen élet jut, főleg, mivel szemernyi jóságot sem látni azoknak a tekintetében, akiknek éppen tökéletes sors jutott
Abban én is egyetértek hogy olyan mintha fordítva történne a karma
Viszont amit írtál hogy vki nyer a genetikai lottón pl és amiatt lesz nagyon sikeres, annak oka kell hogy legyen
És a saját rossz karmámban is azért hiszek, mert amint mondtam én is van amiből nagyon jót kaptam, de közben meg másból annyira ocsmány szart hogy sosem fogom tudni feldolgozni ezt a tényt és abszolút megakadályoz abban hogy kiaknázzak minden jót amit kaptam….
Ezt minek neveznéd? Nem rossz karmának?
Pontosan ezért szerettem volna elmenni egyszer valamilyen karma elemzőhöz, vagy karma asztrológushoz, de még nem találtam hiteleset és itt is olvasgattam erről, de senki nem tudott ajánlani egy konkrét nevet….
Pedig akkor lenne igazán haszna ennek a fórumnak.
ez a karma dolog csak addig tűnik megfejthetetlennek, amíg hiszel abban, hogy létezik.
onnantól, hogy belátod, hogy egy f@szság, ami jól cseng, és amin lehet évezredek óta tipródni, onnantól egyszerűbb lesz a dolog.
én is sokáig kutogattam a témát, és rájöttem, hogy egy logikai bukfenc az egész, és zagyvaság.
sokkal egyszerűbb azt gondolni, hogy az élet az voltaképpen gének játéka, majd a szerencse, szerencsétlenség teljesen véletlenszerű keveredése.
amikor egy saját sz@rában fetrengő hajléktalan megnyeri az ötöslottót, és egy hét múlva már terepjáróval megy nyaralni, az karma? megérdemelte, mert előtte hajléktalan volt? a másik 200 millió hajléktalan meg nem érdemelte meg? ők dögöljenek meg?
a karma nem más, mint a szegény, vagy éppen szerencsétlen emberek mentsvára, hogy akármilyen szar is éri őket, nyugtatgathassák magukat, hogy "ennek így kellett történnie :))", de voltaképpen ebbe a kategóriába esik az emberiség 99,99 százaléka, vagy még több
van egy ezrelék "kiválasztott", akik vagy csak jó helyre születtek, vagy éppen szükség volt valahol rájuk, vagy éppen passzentos volt a tehetségük azzal, ami a közelükben fontos volt, és megcsinálták az életüket.
rengeteg-rengeteg sz@rházi ember keseríti meg rengeteg-rengeteg normális ember életét, vagy így, vagy úgy, és valamiért soha nem látom, hogy ezekre a szarházi emberekre hatna bármiféle karma is, történne velük bármi olyan dolog is, ami megállítaná őket a szemétkedésben. gyakorlatilag egész életeket lehet végigélni úgy, hogy az illető akkora mocsok, hogy már démon kategória, amit előad, és mi történik ezekkel? semmi a világon.
a tisztességes, jóravaló másikat, aki meg életében soha senkit nem bántott, elviszi az áttétes rák 42 éves korában
de tudod mit mondok? ettől függetlenül simán lehet, hogy létezik karma, oké
viszont én nem akarok egy olyan rendszerben hinni, ami alapvetően arra épül, hogy a gyengét, vagy csak jámbor hülyét tapossa, az erőszakosat/ártót pedig segíti, felkarolja.
Az a gond hogy úgy látszik téged is meggyötört már az élet és túl frusztrált vagy, ezért beszélsz így
Én is pont ilyen vagyok de engem pont ez sodort az ezoteria irányába
Ilyen alapon az is szerencsétlen aki a sok szart a véletlennek tulajdonítja és nem a karmának?
Szerintem pont ez a baj hogy amit hozunk rossz dolgokat az ki fog tartani egész életünkben, én ezt érzem és nyilván az előző életek rossz karmáját nem lehet semmivé tenni.
az emberek többsége szerencsétlen, és az életük kilátástalan.
kilátástalan alatt annyit értek, hogy van egy fix ív, amin végigbukdácsolnak, különösebb élvezet, örömök, és olyan dolgok nélkül, amikért elvileg érdemes egy életet végigcsinálni
mivel kb. senki nem hajlandó arra, hogy ezt belássa őszintén, így a többség arrogánsan kapaszkodik ostobaságokba, amiknek az ívén elhitetik magukkal, hogy "azért jó ez :)))".
kis fizetésemelés, meg a konyhának a felújítása, megszületett a negyedik gyerek, bejön lassan az avatar3, kipróbáltak egy új, almás-bögrés-sütis receptet, stb.
ez egy fetrengés, és nem élet.
ebből kiindulva pedig teljesen súlytalan, hogy ezt a karmának tudjuk-e be, szerencsétlenségnek, vagy csak annak, hogy bizony az élet az általában ilyen döcögős, unalmas, semmilyen, ismétlődő, és borzasztóan primitív
nem gondolom, hogy a spiritualitáshoz hozzáállni érdemes úgy, hogy az ember a saját kis elbaszott életét próbálja fejtegetni, mert ez nem spiritualitás, hanem az egónak egyfajta akarása, amiért válaszokat akar kapni miértekre, hogy tolerálhatóbb legyen a nyomor.
a spiritualitás kb. annyi, hogy egy esős, latyakos szerda délután, az ember nem szarkedvűen, fülét-farkát behúzva rohan az utcán, hanem békét érez, és nyugalmat, és felismeri, hogy bár az idő szar, de az energia kellemes, és tiszta.
annyi, hogy valaki képes a saját lakását energetikailag tisztán tartani, ami nem csak azt jelenti, hogy takarít néha, hanem hogy nem raktárnak használja azt, és felesleges, lepukkant energiájú holmiktól képes megszabadulni, és nem akar minden kacatból, és lomból pénzt csinálni vaterán, ahol még azt is kiköti szigorúan, hogy "ő csak heti egyszer, pénteken, reggel fél7 körül hajlandó átadni csomagot, a biatorbágyi cba előtt", hanem kivágja a szemetet a kukába.
annyi, hogy az ember képes megkülönböztetni a mocskot, az értékestől, és nem fulladozik a youtubeos, végtelen szarkontent alatt, hanem felismeri, hogy hulladék az egész oldal, és toxikus, ugyanúgy, mint az instagram, a fészbuk, és minden létező közösségi oldal csak egy energiaelnyelő gané (ez is, gyakori is, de valahova néha muszáj írni valami értelmeset is)
nem, nem gondolom, hogy előző életeimben sorozatgyilkos, diktátor, és bankrabló lettem volna, ami miatt a mostani életem pont ugyanolyan szar, mint bárki másé.
annyit gondolok, hogy talán őszintébb, és nagyobb rálátásom van a dolgok értelmetlenségére, amiért nem ragadtam le ott, hogy kétértelmű tréfákkal szórakoztassak vadidegen nőket, és focimeccset bámuljak a tévében.
ennyi általában elég is, hogy az emberi élet reménytelenségét valaki képes legyen legalább elkezdeni kapisgálni, és ne érezzen dörgedelmes győzelmi mámort, mert az utolsó pizzaszeletet elkapkodta az aluljáróban, egy hajléktalan elől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!