Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Tényleg van olyan hogy valakin...

Tényleg van olyan hogy valakinek nagyon erős a karmája és mindent hatszorosan kap vissza? Ha valaki ilyet mond az hiteles lehet?

Figyelt kérdés

Ma néztem egy random interjút és egy lány azt nyilatkozta hogy nagyon erős a karmája és ha megpróbálna valamit visszaadni akkor mindent “hatszorosan” kapna vissza… Ilyen tényleg van?

Tényleg tud ez így válogatni? És ez a lány vajon honnan tudja, ki segített neki ebben?

Tényleg van olyan hogy egy embernek annyira erős a rossz karmája hogy bármit megtehetnek vele, az elkövetőkkel nem lesz semmi, mert megérdemli az akivel megteszik?

Csak azért érdekel, mert úgy érzem velem is ez van és ma találtam először ilyet, aki erről beszélt.

szept. 23. 15:37
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Ez sajnos nem stimmel. A normális (természetes) következmények NEM igazságosak!

Például történt olyan, hogy valaki beugrott a jeges Dunába megmenteni egy papot. Olyan tüdőgyulladást kapott, amiből soha többé nem gyógyult ki. Tudom, hogy ezt te nem nevezed karmának, de pont ilyen következményeket okoz, ha a természet dönt a cselekedeteid alapján.

Még egyszer: az EMBERI igazságot CSAK egy olyan lény tudja értelmezni, amelyik legalább emberi értelemmel bír. Viszont ahhoz, hogy minden következményt is előre lásson, emberfeletti értelem és előrelátás is kell. Ezt hiába próbálod elmaszatolni, akkor is így van.

szept. 24. 08:29
 12/42 Grimfox ***** válasza:

A természetes következmény csak igazságos lehet. Az, hogy az emberek nem érzik annak abból következik, hogy az emberek nem ismerik az igazságot, csak egy önös elképzelésük van róla.

Miért ne nevezném karmának? Az is valaminek a következménye volt. Csak nem feltétlen annak, hogy a papot akarta megmenteni. Itt két cselekedet is jelen van. A pap megmentése, és az, hogy beugrik a vízbe. Mindkettőnek külön következménye lesz. Úgy is két cselekedet, hogy összetartoztak.

Az emberi igazságot csak az ember értelmezi. Ami az embernél hatalmasabb elmével bír, nem szenved azoktól a téveszméktől, amiktől az ember az igazságot illetően. Például miből gondolod, hogy egy ember halála igazságtalan? Vagy hogy az, ha megmenekül valaki a haláltól, az igazságos? Azért gondolod így, mert ember vagy, emberként gondolkodsz. Egy embernél nagyobb elme teljesen másként fogja látni, mert többet ért meg belőle, mint az ember.

szept. 24. 12:16
 13/42 anonim ***** válasza:

Tehát akkor azt mondod, hogy még a saját igazságérzetünk se működik jól.

Igazából akkor mit vársz a karmától?

AKÁRMIT is hozhat így. Olyat is, amit teljesen igazságtalannak tartasz. Értelmetlen.

szept. 24. 12:24
 14/42 Grimfox ***** válasza:

Persze hogy hozhat olyan dolgokat, amiket igazságtalannak tartok. Ember vagyok, én sem látom át a világ minden egyes eseményét. Az ember annyit tehet, hogy igyekszik felelős döntéseket hozni, végiggondolva az általa belátható következményeket. Az ember önző teremtmény, az igazságérzete is elsődlegesen az önzésből fakad, és mindaddig amíg kényelmes, kiterjed másokra is. De ez messze nem jelenti azt, hogy amit igazságosnak, vagy igazságtalannak tart, az az is. Az igazság az, ami a cselekedetek következménye. Igazságos, mert pártatlan. Nincs aki pártolja az egyik élőlényt, a másikat pedig elhanyagolja.

Én pont ezért igyekszek leszokni arról, hogy külső tényezőket hibáztassak olyasmiért, ami velem történik. Ami velem történik, az a saját felelősségem, mert tőlem ered, még ha nem is látom honnan, mert régen volt, vagy nem figyeltem eléggé.

szept. 24. 12:35
 15/42 A kérdező kommentje:

Egyrészt azért is kérdeztem meg, mert kiváncsi lettem volna, hogy ez a lány aki nyilatkozott honnan tudja hogy neki erős a karmája. Így fogalmazott.

Gondoltam, hogy talán talált valakit aki felvilágosította ezzel kapcsolatban és elgondolkodtam hogy én vajon hol találhatnék ilyet, mert nekem is szükségem lenne rá.

Kicsit meg is örültem, mert én pont úgy érzem magam mint ő és így legalább választ kaptam volna arra hogy miért kapok ennyire intenzív rossz dolgokat.

Sajnos lett volna logika abban hogy valakinek erős a rossz karmája és ez abban nyilvánul meg hogy vele bármit meg lehet tenni és aki megteszi az talán még jót is cselekszik, hiszen olyan embernek árt, akinek rossz a karmája nagyon. (Nekem bizonyos szempontból nagyon szörnyű, nem tudom miket csinálhattam előző életeimben, de egy bizonyos dologgal kapcsolatban valami hihetetlen kimagasló szar karmám van, ezért is hiszem azt, hogy ez kitart végig)

Több olyan helyzetet is tudnék mondani, ahol én szó szerint még aznap, vagy másnap visszakaptam egyértelműen azt amit tettem.

Pedig nem is nagy dolgokról van szó, maximum érzelmi bántásról. És rögtön visszakaptam akár pár óra elteltével nem is hatszorosan, hanem ötvenszeresen…

Sőt akivel benne voltam abban a dologban, ami erkölcsileg nem tejesen helyes, velem utána megtörtént a rossz, ő meg le sem bukott… ezért is hiszem azt hogy vannak emberek(mint én) akiket figyel a karma.

5. Ezt én is így érzem, csak abszolút nem Istenre gondolok közben, mert abban nagyon nem hiszek és kijelentem hogy nincs.

Olvastam már itt is olyan tanácsot hogy nagyon figyelni kell annak akinek rossz a karmája, igen ám, csak ezzel az a gond hogy mentálisan totál le fogok épülni, ha egyfolytában ennyire résen kell lennem.

szept. 24. 18:01
 16/42 Grimfox ***** válasza:
Attól nem épülsz le mentálisan, ha folyamatosan figyelmes vagy, és tudatában vagy mi zajlik benned, és körülötted. Akkor épülsz le, ha félsz tőle.
szept. 24. 18:21
 17/42 anonim ***** válasza:
Grimfox, ha két ember beugrik a vízbe a paphoz, de az egyik azzal a céllal, hogy megmentse, a másik meg azzal a céllal, hogy még mélyebbre nyomja a víz alá, akkor is ugyanaz lesz a természetes következménye mindkettőnél (tüdőgyulladást kapnak, esetleg belefulladnak ők is). Mi emberek látjuk a különbséget, de a természeti törvény az vak rá. Vagy ez is csak egy emberi (viszonylag korlátolt, önző) megítélés, hogy "az egyikük nem érdemelte meg"? De ha volt különbség a kettő között, akkor a következményekben is kellene lennie valami különbségnek, nem? Nem olyan egy kicsit ez a karma, mint valamiféle intelligencia által létrejött törvény (következmény) csomag, ami bizonyos szinten tökéletesen "igazságos", de a fölé a szint fölé már nincs belátása?
szept. 24. 22:45
 18/42 A kérdező kommentje:

17 de én is intelligensnek gondolom.

És amit ez a lány mondott, egyrészt ijesztő, másrészt nekem logikusnak tűnt.

Bár egy elég ostoba interjúalany volt az elismerem.

Az hogy mi lesz azzal aki beugrik a vízbe, az is arról függ hogy milyen karmája van.

Hiszen nem erről szól az egész karma törvény?

Mi szüntetné meg a rossz karmát amikor megy előre az idő?

Nem az a lényege hogy születéskor megkapod és láthatóan(nálam) kitart életed végéig?

Sőt csak egyre rosszabb lesz, hiszen öregszel, ami már eleve egy nagyon rossz dolog.

Sajnos nálam olyan arányban történnek ezek hogyha mindig éber vagyok és minden a fejemben van, akkor skizofréniával fogok kikötni tudjuk hol.

Olyan szintű ez a jelenség amit irtam, hogy mindent többszörösen kapok vissza, míg mással nem történik semmi rossz. Legalábbis nem azért közvetlen amit aznap elkövetett.

Bocsi ha érthetetlen volt amit irtam, nem aludtam tegnap reggel óta, inszomnia. (Na ez is mutatja a rossz sorsot)

szept. 26. 07:19
 19/42 Grimfox ***** válasza:

Az érdem emberi idea. A természeben nincs érdem. Ahogy a természeti törvények sem érdem alapján működnek.

A példádan az egyetlen közös, hogy két ember a vízbe ugrott, mert látta, hogy ott egy harmadik. Ennyi a közös, ez valaminek az eredménye. Mert nem csak a tüdőgyulladás eredmény, hanem az is, hogy beugranak. De az, hogy beugranak egy olyan döntés és cselekedet, aminek elég valószínű végkimenetele a tüdőgyulladás. Nem büntetésből kapnak tüdőgyulladást, hanem mert hideg vízbe ugrottak. Függetlenül attól, hogy ki miért ugrott. Ha az egyik kihúzza a papot, az része lesz a karmájának. De nem teszi semmisé a tényt, hogy télvíz idején úszkált a vízben. A "jó", és "rossz" nem oltják ki egymást, mindkettőnek lesz következménye.

Maga a karma nem egy önálló értelem. Mivel alapvető természeti törvény, nincs szüksége irányításra, akkor is működik, ha semmi nem figyel rá.

szept. 26. 16:41
 20/42 Krampusz1 ***** válasza:

A karma egy valóban létező "rendszer", de a működése nincs megmagyarázva, mert túl sok lenne a legtöbb embernek, és túl sok köztes információ hiányzik a megértéséhez, valamint nem is szükséges az emberi szint "elvégzéséhez".

Igaza van annak, aki intelligenciát feltételez mögötte, ez egy aktív, sok szereplős működés, amiben mi is/a felsőbb énünk is részt vesz.

A legtöbb visszacsatolás nem is büntetés már a mostani szintünkön, hanem választott életutak, feladatok, tanulás, beépített katalizátorok.

szept. 26. 21:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!