Hogyan kezdődött a karma?
Ki és miért okozott negatív karmát magának először, és ennek elszenvedője, aki egy "másik egyén", karmikusan mivel érdemelte ezt ki?
Remélem, érthető a kérdés és a megfogalmazás. Szeretem a rövid és lényegre törő, érthető válaszokat.
9.
Ez milyen "logika"?
Szerinted nekem ahhoz kellene igazítani a véleményem, hogy egy ilyen GyK Gyerekes Buta Játékban kisgyerekek, tudatlanok, rosszindulatú alakok, negatív emberek, hogyan minősítenek engem?
Képzeld el, egy politikai témában, ahol többségben vannak a kormányellenesek, én egy szót szólok a kormány mellett, akkor mi van?
Jönnek a pirosak, de ez sajnos természetes, valakik ilyen gyerekes játékokban élik ki magukat.
Ezotériában szólok a realitásokról, valakiknek belegázoltam a mesevilágába hűha!
Szakmai témákban több évtizednyi tudást és tapasztalatokat adok át, én vagyok a jófiú.
Egyszer nem bírom tovább, szóvá teszek egy irritáló helyesírási hibát. Onnan kezdve én vagyok a legutolsó tróger, amiért szólni mertem.
Az még semmi, de megjegyzi a nickem, akinek egyszer a lelkébe tiportam (mert szakmailag butaságokat firkált) és utána ahol meglát leminősít.
És akkor mi van?
Normális?
Felfogtad, hogy miről beszélsz egyáltalán?
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__toplista
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__toplista
Illetve előbb túl gyorsan olvastam, azt hittem, hogy azt hiszed, engem bánthat a leminősítés, de nem arról volt szó.
(Korábban voltak ilyenek is.)
11 # Szervizmérnök úr:
Igen, felfogtam, de meg is leptél :)
A kommentem első fele közvetlenül a kérdésre válaszol, a második fele pedig arról, hogy miért lenne már fontos mindenkinek tudni, hogy működik a karma.
I.)
A karma sorsmozgató erők/hatások összessége. Többféle ilyen van. A "hatás-visszahatás" / "amit adsz, azt kapod vissza" típusú csak az egyik ilyen, amiről itt szó van.
De a vágyak is karmikus hatásúak. A lelkeket vágyakkal együtt teremtette az Isten. És mindent Isten teremtett a világon, a "rossz" dolgokat is. Ezért a lelkek "rossz" vágyakat is kaptak, meg akarják azokat tapasztalni: azt is, hogy ők tesznek rosszat és azt is, hogy velük történik rossz.
Tehát az első rossz tettek a vágyak által történtek, azóta pedig ahogy zajlott az emberiség élete a hatás-visszahatás típusú karma IS együtt működik vele.
A Földön kívül még milliónyi léttér van. Más-más spirituális szinteken, és eltérő karmarendszerekkel. Az alacsony szinteken sok a szenvedés (a "rossz" dolgok), a magasabb szinteken kevés. A Föld (mondanom sem kell) a legalacsonyabb szintek egyike, egyfajta pokolbolygó.
[Amúgy létznek úgynevezett "dühöngők" is: olyan bolygók, ahol karma-keletkezése, felhalmozása nélkül lehet tenni bármit. Az alacsonyabb szintű lelkek odainkarnálhatnak, kitombolhatják maguk, aztán eljöhetnek onnan simán.)
Ez a leggyakrabban emlegetett karmatípus (a hatás-visszahatás) pont arra való, hogy addig pofozza-jutalmazza az embereket, amíg egyre magasabb spirituális szintekre nem jutnak, és akkor magasabb szintű bolygókra inkarnálhatnak...
II.)
...vagy a Földből csinálhatnak magasabb szintű bolygót, ami az emberiség kollektív sorsfeladata lenne. Ami úgy tűnik, nem nagyon ment, mert pechünkre a Földön kivételesen nagy hatalma van a Sátánnak (más pokolbolygókhoz képest). Isten sok nagy tanítót, segítőt küldött a történelem során, hogy visszatérítsen minket a spirituális fejlődés útjára. Jézus és János apostol (ők már a nagyon sokadik küldöttek voltak akkor), a Végidőkről azt mondta, hogy nagy dá-dá lesz itt, és kő-kövön nem marad, ha nem kapjuk össze magunkat. A második legdrasztikusabb Istennek ez a módszere egy bolygó/faj helyreállítására/ Sátán "legyőzésére" (ugye az alap módszer tanító, segítő Isteni küldöttek és magasabb spirituális fejlettségi szintű bolygókról ideinkarnált úgynevezett "fénymunkások" ideküldése).
A Földön többmillió fénymunkás van jelenleg már generációk óta, erre a szomszédban épp most lövik, bombázzák egymást... 😕
De épp most vagyunk a végidőkben, szóval hamarosan jön a kő-kövön nem maradó világégés, ha pár éven/évtizeden belül nem kapjuk össze magunkat. Pedig a Végidők alakulhatnak egy bolygó/faj életében egyszerű nagy Korszakváltásként is világégés nélkül is, sőt, a világégéses Korszakváltások elég ritkák. Ilyen "great reset" már amúgy volt a Föld/emberiség életében: ez volt az Özönvíz. A másik opció az lett volna akkor, hogy Isten elpusztítja az emberiséget (majdnem ez is történt, de az emberi lelkek vezetői könyörögtek, hogy ne).
A Sátán egyik eszköze a hatalmának megtartására az, hogy megpróbálja tudatlanságban tartani a lényeket (itt az embereket). Hogy elkerüljük az armageddont, létszükséglet a spirituális dolgok ismerete, ennek ellenére még mindig olyan kérdések vannak, hogy hogyan működik a karma meg hogy létezik-e Isten, pedig ezek még a legelemibb ismereteknél is kevesebbek...
14/14 D-Mano
Ez a vágyas dolog jó indíték lehet.
DE:
"A lelkeket vágyakkal együtt teremtette az Isten. "
Akkor, ebből következőleg az egyén karmája is Isten által elrendelt?
Mert a vágyak is nagyban befolyásolják a tetteket, amik pedig a karmát.
Érted, mire akarok kilyukadni? Hogy akkor azért szenvedünk, mert rosszak vagyunk, mert így teremtettek minket? Értem én nagyjából, hogy úgy színes az élet, ha zajlik, kell a fehérhez fekete is -közé pedig színek-, hogy valami mintázat létre jöhessen.
Az eleve elrendeltségről:
Isten nem egy ősz szakállas öreg úr, aki nagyon magasan egy trónon ül elkülönülten a teremtéstől és felülről szemléli. Bár a fejek többségében ez a kép van berögzülve, még azokéban is, akik tudják, hogy nem így van. Mert ugye az Ádám teremtése freskót és hasonlókat könnyű befogadni és sok olyat látni, Istent elképzelni meg emberi tudattal lehetetlen: beeszi ez a kép az elmébe magát és óriási károkat okoz az Istenről való gondolkodásban. (Azért még szép kép. 🙂 )
Mondjuk, JHV lehet, hogy úgy nézett ki, amikor az embert teremzette, de JHV az egy alacsonyrendű Isten, és méginkább lecsúszott azóta spirituálisan. Meg eleve vannak szakállas alacsonyrendű Istenek.
A Teremtés Istenen belül zajlik, minden Isten része. Ő álmodja létre a világot. (Tudom fura, de a valóság illúzió-jellegű.)
Az, hogy Isten miért így csinálja a teremtést, az az ő dolga: ő a Teremtő, mindent úgy csinál, ahogy akar.
Isten célja a teremtéssel saját magát megismerni, megtapasztalni különböző perspektívákból: a teremtményei szemén keresztül.
És Isten úgy akarja, hogy létezzenek bizonyos perspektívákból rossznak TŰNŐ dolgok is.
A Teremtés legfelsőbb szintjein nem léteznek rossz dolgok, csak dolgok, amik csak úgy vannak. És minden dolog jó. És minden dolog azért jó, mert olyanok, amilyennek az Isten szánta.
Minél magasabb spirituális szinten van egy lélek, annál sokkal nagyobb egységben van a saját tudatossága Isten tudatosságával, Isten perspektívájával, azzal ahogy ő érzékeli, látja a világot. (Azokon a szinteken pl. hogy lehetne rossz egy pofon, ha nem érzed a fájdalmat, ha nem fáj a szenvedés?? És Isten saját magának "okoz szenvedést" mert minden Isten része, minden maga Isten.)
A lelkeket úgy teremtette Isten, hogy sokan közülük a szenvedés vagy "rossz" dolgok megtapasztalásának vágyával születnek. (Tudat alatt! A legfelsőbb spirituális tudatrészek tartományában. Mert nagyon kevés ember van, aki így a Földi kis életében ezzel a fejletlen emberi tudat"régiójával" vágyjon szenvedni. Aki erre vágyik, az mazochista és az egy elmezavar.)
És igen, mindebből az következik, hogy az összes legutolsó apró dolog eleve elrendelt- mármint a legfelsőbb Isteni perspektívából nézve. Azon a szinten csak Istennek van szabad akarata, hiszen ott csak Ő létezik.
Alsóbb szinteken ez az eleve elrendeltség messze nem ennyire teljes és megjelenik egy nagyfokú szabad akarat.
A teremtett világ egy nagy illúzió amit a különböző perspektívákból különbözően lehet érzékelni, felfogni.
17/17 D-Mano
Értem, szóval akkor a karmát elrendelve kaptuk, de a mi szemszögünkből nézve ez úgymond rajtunk múlott-múlik, vagyis a szabad akarat illúziója tökéletes, a mi szintünkről nézve reális, de felsőbb szemszögből tekintve pedig elrendeltetett.Akkor ebből a felsőbb perspektívából ide tekintve, mink is elég jók vagyunk mert az történik aminek történnie kell :) ez megnyugtat :) legalábbis én így értelmezem
Én úgy olvastam sok könyvben, hogy elkezdődött az Univerzum és aztán képbe jöttek az emberek akik nem jól lettek megteremtve mert nem Ő teremtett minket közvetlenül hanem más lények. Az ember és a majom rokonok és több irányba fejlődtek majmokat értve míg az ember olyan amilyen ma. De az is azért alakult ki így mert megint másfajta fejlettebb lények beleavatkoztak. Az ember az elején barna bőrű volt, nem voltak fehérek, sárgák, feketék. A különböző etnikumokat szintén különböző lények teremtették meg. Igaz nem pont úgy néztek ki mint jelenleg mert az időjárás befolyásolta az emberiséget, de benne volt a kezük alaposan.
Sőt még most is teremtenek másfajta embereket mint az indigó gyermekeket akiknek az a küldetésük, hogy jobbá tegyék a világot, a Földet védelmezzék mert ha elpusztul akkor az itteniek is el fognak. Bizonyos olvasmányok szerint a Marson ugyanúgy éltek emberek csak tönkretették a Marsot és onnan telepítették ide az ottaniakat. Lehet mégiscsak igaz az a mondás, hogy a férfiak a Marsról vannak és a nők a Vénuszról? Ki tudja. Egyébként az a cél, hogy az emberiség túlnyomórészt elérje a megvilágosodást, vagy legalábbis arra felé tartson és akkor a Föld 4D dimenzióba lép amely már előrébb tart mint a 3D-s értelemszerűen. Azt is olvastam, hogy más Univerzumban a Föld már elérte azt a szintet. Mindenkire rábízom mit hisz el ezekből amit írtam.
Ami érdekes és összezavar az az, hogy olyasmit is összeolvastam, hogy a dinók még mindig élnek csak más dimenzióban még ebben az Univerzumban és ha valaki hisz az Atlantiszban ők is élnek csak más a rezgésük ami a dimenziót illeti. Arra a következtetésre jutottam, hogy minden ami lehetséges már volt, van és lesz is mivel Mutiverzumokban élünk és azok végtelenek. Ettől tovább nem jutottam mert inkább nem akarom boncolgatni a témát. Nem akarok megkergülni. Az biztos, hogy nemhiába vagyunk ezen a világon és nemhiába nem tart ott az emberiség, hogy megértse ezeket a felfoghatatlan dolgokat...
Még a 19 vagyok:
Azt még hozzátenném ami a legérdekesebb, hogy azokban a könyvekben akit mi Teremtőnek/Istennek nevezzünk, akiről tudni akarunk nincs a legmagasabb poszton. Több Teremtő/Isten van hiszen abból indulnak ki, hogy Multiverzumok vannak és ők is csak mondhatni "gyerekek" akik próbálják a szárnyaikat szabadon. Tapasztalni akarnak nagyon sok létforma által legyen az csillag, bolygó, ami nekünk UFÓ, állatok, növények és legvégül az emberek. Olyanok mint egy szem amely lát kifelé, de befelé nem tud és azért akar kiterjeszkedni, fejlődni, tapasztalni, vagyis nem Mindentudó! Majd ha minden amit csak megteremtett más lények "keze" által amelyeket visszamenőleg Ő teremtett és eléri az "Isteni" szintet akkor lenyugszik, megpihen és minden kezdődik elölről hiszen "ott" nincs idő csak "MOST" létezik.
Eljutok végre a legérdekesebb részhez bocsánat, hogy elkanyarodtam. A "Teremtők/Istenek" felett áll az első számú TEREMTŐ/ISTEN azaz a MINDENTUDÓ! Amely mindig volt és lesz, az a "Teremtő/Isten" akiben némely ember hisz "csak" az Ő kivetülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!