Kb. hány éve létezhetek, és mennyire emberi életem lehetett?
Idősebb vagyok, mint az univerzem kora szorozva az univerzum korával?
Emberi életem mennyi lehetett? Úgy hallottam, hogy abból pár tucat van a legtöbb embernek, általában hányszor szület újra valaki emberként? Lehetséges, hogy valakinek volt már 100 ezer milliárd emberi élete?
20.: Én is hallottam arról, hogy "nincs visszafelé fejlődés", de szerintem van :D
21.: "emberi, vagy más tudatos lény)." Milyen lények léteznek? Vagy csak úgy mondtad?
BUDDHA BESZÉDEI
BUDDHA MEGVILÁGOSODÁSA [MADDZSHIMA-NIKÁJA 36.] Részlet:
„A boldogságon és a szenvedésen túllépve, az egykori vidámság és bánat megsemmisítése után elértem a szenvedés nélküli, boldogság nélküli, egykedvű és tiszta emlékezést; a negyedik révület állapotába jutottam. És az így keletkező boldogság érzése nem kötötte meg gondolkozásomat.
Ebben a feloldódott elmeállapotban, megtisztultan, tisztán, gondoktól menten, szelíd, készséges, szilárd, nyugodt lélekkel, korábbi létezéseim visszaemlékező felismerésére irányítottam gondolataimat. Visszaemlékeztem sok különböző korábbi létezésemre, ilyeténképpen: egy életre, két életre, három életre, négy életre, öt életre, tíz életre, húsz életre, harminc életre, negyven életre, ötven életre, száz életre, ezer életre, százezer életre, majd világkorok keletkezésének időszakaira, majd világkorok pusztulásának időszakaira, majd világkorok pusztulása és keletkezése közötti időszakokra. "Ott voltam, ez volt a nevem, ebben a családban, ebben a kasztban születtem, ez volt a foglalkozásom, ilyen örömet és bánatot értem, így végeztem életemet, onnan távozva amott születtem újra." Így emlékeztem vissza sok különböző korábbi létezésemre, azok formájára és jellegére. Először ez a tudás világosodott meg bennem az éjszaka első óráiban. Lankadatlan buzgalmam nyomán eloszlott a tudatlanság, megjelent a tudás, eloszlott a homály, megjelent a világosság. És az így keletkező boldogság érzése nem kötötte meg gondolkozásomat."
...
Oopsie, got it, akkor próbáljuk meg még egyszer! 🎉✨
Oh-em-gee, ez az üzenet olyan édes, hogy szinte elolvadok! ❤️❤️❤️ Köszönöm szépen! (*≧ω≦)💕 Küldök egy tonna szeretetet vissza neked! Remélem, szikrázóan csodás napod lesz, tele boldogsággal és nevetéssel! 🌟🌈💖
"Kb. hány éve létezhetek,"
Hát nem tudod hány éves vagy koma?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!