Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Kb. hány éve létezhetek, és...

Kb. hány éve létezhetek, és mennyire emberi életem lehetett?

Figyelt kérdés

Idősebb vagyok, mint az univerzem kora szorozva az univerzum korával?

Emberi életem mennyi lehetett? Úgy hallottam, hogy abból pár tucat van a legtöbb embernek, általában hányszor szület újra valaki emberként? Lehetséges, hogy valakinek volt már 100 ezer milliárd emberi élete?

2024. máj. 25. 17:51
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%

"Olyasmire gondoltam, hogy valaki véletlenszerűen átugrik egy másik párhuzamos univerzumba, azután vissza, és észre sem veszi."

Olvasmányok szerint észreveszi és az a "déjá vu" - mintha már átélted volna azt a pillanatot egyszer. De hogy igaz-e senki nem tudja.

2024. máj. 25. 20:40
 12/33 Grimfox ***** válasza:
43%

Nekem a legtöbb deja vu-m olyasmi, amiről már korábban álmodtam. Az álomra magára nem emlékszem, csak arra, hogy álmodtam, és onnan van az, ami történik. Azt is szoktam tudni, hogy milyen esemény fog következni. Többnyire nem egyetlen dologról van szó, hanem egy eseménysorról. Ha valamit megváltoztatok, másként csinálok, mint az álmomban, akkor elmúlik az érzés is. Mivel alig emlékszek az álomra, nehéz másként csinálni, még ha a végkifejletre nagyjából emlékszem is.

Olyan is előfordul, hogy álmomban van deja-vu érzésem. Az azt jelenti, hogy visszatérő álom. Ilyenkor szoktam rájönni, hogy álmodok, és tudatossá válik az álom. Viszont azt nem gondolnám, hogy álmomban másik univerzumban tapasztalnék dolgokat. Még amikor deja-vu-t okoz sem.

2024. máj. 25. 20:52
 13/33 anonim ***** válasza:
8%
#8, hány éves vagy? Csak kíváncsi vagyok, melyik korosztályban divatos ez az új nyelvezet. :)
2024. máj. 25. 23:53
 14/33 A kérdező kommentje:
14.: Ez sehol nem divatos, nekem elhiheted.
2024. máj. 25. 23:56
 15/33 anonim ***** válasza:
34%

Sajnos divatos, így írkásznak a külföldön élő magyar ismerőseim... A német nyelvben is idegesítő, de elmegy, mert a két nyelv hasonló. De a magyar nyelvbe belekeverni az angol szleng nyelvet nekem nagyon logikátlan. Egyáltalán nem harmónikus szerintem, csak erőltett "trendi és különleges akarok lenni" érzésem van.

De nem akarok senkit kritizálni, mindenki úgy ír, ahogy.

2024. máj. 26. 00:00
 16/33 Grimfox ***** válasza:
57%
Uh, sajnos de, a mai 20 év alattiak elég gyakran kommunikálnak így neten. Gondolom többnyire szocmédián. Angol nyelvterületen gyakoribb, de mostanában azért elég sok 20 év alatti beszél elég jól angolul ahhoz, hogy angolul böngésszenek, és angol oldalakon is beszélgessenek. Gondolom ott ragad rájuk az ilyesmi, akár direkt csinálják, provokáció gyanánt, akár tényleg felveszik ezt a stílust. Merthogy egy nyílt magyar felületen ezért virtuális nyakonverést kapnának, az biztos.
2024. máj. 26. 00:02
 17/33 anonim ***** válasza:
23%

Az az érdekes, hogy az én ismerőseim 25 évesek kb, és így írnak. Egy elkezdte és a többiek lemajmolták és persze most mindenki különleges és egyedi.

20 év alatt még megérteném, hogy lázadni kell és provokálóan kell írni, beszélni. De 25 év körül nekem furcsa. Kíváncsi vagyok, hogy a #8-as hány éves...

2024. máj. 26. 00:06
 18/33 A kérdező kommentje:
Higgyétek el, hogy online eléggé sok fiatallal találkozom játékokban, és ezt a ripacs stílust még sehol sem láttam. Itt gyakorin is most szembesültem ezzel először. Lehet volt régebben is, de nem emlékszem, az nem érte el az ingerküszöbömet.
2024. máj. 26. 00:07
 19/33 anonim ***** válasza:
73%

...de hogy reflektáljak a kérdésedre is, elnézést. :)

Felteszek egy filozófikus kérdést válaszként. Ha több száz, több ezer, több millió emberi életem volt eddig, annak azt kellene jelentenie, hogy minden egyes életben ha csak egy picit is, de fejlődtem, tanultam. Egyes életekben meg sokat. Na most, ha megnézed, hogy a társadalom milyen állapotban van, hogy az emberek mennyire fejlettek lelkileg: szerinted hány lecként mentek át eddig? Szerintem 1.) vagy nagyon kevesen, 2.) ha sokan, akkor meg nagyon buták és 1 milliárd reinkarnáció sem lenne elég nekik végre elérni az "isteni szintet".

2024. máj. 26. 00:11
 20/33 Grimfox ***** válasza:
27%
A reinkarnáció nem feltétlen a fejlődésről szól. A fejlődés opcionális, előnyös, de többnyire nem történik meg. Arról nem is beszélve, hogy a léleknek nincs hová fejlődnie. Az emberi szellem fejlődik. Minden életben külön. Ennek eredménye, hogy csökken a karma mennyisége. Ettől könnyebbé válnak a következő életek, de ez még nem jelenti, hogy az egyén közelebb kerül a célhoz. Ahhoz a megfelelő erőfeszítés kell. Azt pedig bármely életben meg lehet tenni, ami alkalmas erre(emberi, vagy más tudatos lény). Egyes ezoterikus buddhista irányzatokban a különböző pokloknak s megvan a maga Buddhája, ott is lehetséges megvilágosodni, és megszabadulni.
2024. máj. 26. 00:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!