Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért születünk? Mi értelme...

Miért születünk? Mi értelme az életnek?

Figyelt kérdés
Hiszel a reinkarnációban? Ha megszülettünk, utána élünk valameddig aztán meghalunk. De ha nem élünk örökké akkor mi értelme van születni?
2010. okt. 10. 19:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Erre rengeteg elmélet van, pl. az életet ajándékba kaptuk és ezért így kéne vele bánni; illetve egy másik, hogy a lelkünknek feladatai vannak az életben, amit úgy-ahogy megold vagy nem és aszerint kapja az újjászületett életében a következő feladatokat, ahogyan az előzőben teljesítette (pl. öngyilkos lesz, mert nem bírja a terhet hogy mondjuk csődbe megy a cége akkor hiába, mert a következő életében úgyis pénzes problémái lesznek újra...)
2010. okt. 10. 21:39
 12/28 oszitimy ***** válasza:
65%
Nos én nagyon hiszek,ebben de egy könyvet kell hogy idézzek a cime:Kérd,és megadatik!abban a könyvben ,nagyon sokat irnak erröl a témárol,és nekem össze ált a kép.:)Igenis sokszor,születünk le a földre,és mig Isten melett vagyunk,tudjuk hogy azért születünk meg,hogy beteljesitsünk mindent amit csak szeretnénk,és feltétel nélkül szeressünk.Persze amig gyermekek vagyunk tudjuk,de a társadalom bizonyos,törvényszerüségeket ránk ruháznak és aztán elfelejtjük miértis vagyunk itt.Szerintem a lényeg,hogy higyünk magunkba és az álmainba bármiis történjen.Ha ez sikerül,nem veszünkel a világ rossz dolgaiban,és szerintem akkor kiáltuk a "probát".Pesze ez csak az én véleményem.
2010. okt. 11. 18:11
 13/28 anonim ***** válasza:
19%

"Mi értelme az életnek?"

A tiednek nem sok, ha nem találod, nem látod semminek az értelmét. Ne itt a gép előtt ülj de menj emberek közé a való világba. Beszélgess, szeress, ÉLJ!!!

A számítógépes virtuális világ valóban lehangoló és érzelmileg butító. Kérdezz meg egy programátort hogy érzi magát mikor 10-órás műszak után feláll a géptől, körbenéz és azt látja hogy mozognak az emberek maguktól s beszélnek is. Kell néhány perc amíg tudatosítja hogy hol van.

2010. okt. 12. 08:42
 14/28 anonim ***** válasza:
57%
Akkor ez rád is vonatkozik kedves utolsó,mert Te is itt ülsz.
2010. okt. 12. 16:33
 15/28 anonim ***** válasza:

Igen Lin, így van. Tapasztalatból írom. Viszont ha lejár a munkaidőm kimegyek emberek közé és nem azon elmélkedem hogy minek élek.

Ez a munkám - programozás, tehát ott kell üljek...

2010. okt. 13. 04:38
 16/28 anonim ***** válasza:

Az Informatikus véleményét cáfolom!

Én kereskedelemben dolgozom, egész nap az emberek között vagyok, és totálisan elegem van az emberekből.

Tehát az élet értelme, célja, nem attól függ, hogy ki és mennyit van emberek között. Attól, hogy emberek közé jársz, még pont ugyanúgy meg lehet utálni az életet.

2010. okt. 13. 12:41
 17/28 anonim ***** válasza:

Most akkor az embereket utálod vagy az életedet?

Képzelj el egy nőgyógyászt aki egy teljes hétvégi műszak után végre kimegy az utcára. Körülnéz, és elégedetten mondja: "Végre ARCOK!"

2010. okt. 14. 06:26
 18/28 anonim ***** válasza:
igen
2010. okt. 15. 13:18
 19/28 LEO88 válasza:

Igazából erre rengeteg dolgot lehet mondani. Sok mindenkinek van elmélete, amit részben alá tud támasztani, de bebizonyítani nem.

Szerintem a születés előtt is létezünk, és a halál után is létezni fogunk. Feltételezések szerint van egy nagyobb komplex rendszer, melynek egyik állomása a Földi élet. Minden állomásnak meg van az értelme.

Egyik legfontosabb tényező a tudat, emlékezet, melynek alapján választod a következő állomást.

A reinkarnálódottak, (ha léteznek ilyenek) valószínűleg azért tértek vissza a földi életre, mert előző életük vagy nagyon szenvedés teli volt és szerették volna megtapasztalni az igazi értelmét, vagy olyan sok mindenkinek ártottak, hogy nem fogták fel mit is tettek valójában, biztos ez volt-e a Földi állomás célja.

(Én csak azt hiszem el, amit látok, ez csak egy feltevés, nem korrekt magyarázat)

2010. okt. 15. 13:19
 20/28 anonim ***** válasza:
A Föld nevű bolygó nagyságrendileg 6 milliárd éve létezik. Mégis miből gondolják, hogy 200 éven belül (ami a Föld eddigi életének 1/30.000.000-a) eljön a világvége? Mert jól hangzik és lehet belőle mozifilmet csinálni...? Gratulálok.
2010. okt. 15. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!