Miért születünk? Mi értelme az életnek?
"Mi értelme az életnek?"
A tiednek nem sok, ha nem találod, nem látod semminek az értelmét. Ne itt a gép előtt ülj de menj emberek közé a való világba. Beszélgess, szeress, ÉLJ!!!
A számítógépes virtuális világ valóban lehangoló és érzelmileg butító. Kérdezz meg egy programátort hogy érzi magát mikor 10-órás műszak után feláll a géptől, körbenéz és azt látja hogy mozognak az emberek maguktól s beszélnek is. Kell néhány perc amíg tudatosítja hogy hol van.
Igen Lin, így van. Tapasztalatból írom. Viszont ha lejár a munkaidőm kimegyek emberek közé és nem azon elmélkedem hogy minek élek.
Ez a munkám - programozás, tehát ott kell üljek...
Az Informatikus véleményét cáfolom!
Én kereskedelemben dolgozom, egész nap az emberek között vagyok, és totálisan elegem van az emberekből.
Tehát az élet értelme, célja, nem attól függ, hogy ki és mennyit van emberek között. Attól, hogy emberek közé jársz, még pont ugyanúgy meg lehet utálni az életet.
Most akkor az embereket utálod vagy az életedet?
Képzelj el egy nőgyógyászt aki egy teljes hétvégi műszak után végre kimegy az utcára. Körülnéz, és elégedetten mondja: "Végre ARCOK!"
Igazából erre rengeteg dolgot lehet mondani. Sok mindenkinek van elmélete, amit részben alá tud támasztani, de bebizonyítani nem.
Szerintem a születés előtt is létezünk, és a halál után is létezni fogunk. Feltételezések szerint van egy nagyobb komplex rendszer, melynek egyik állomása a Földi élet. Minden állomásnak meg van az értelme.
Egyik legfontosabb tényező a tudat, emlékezet, melynek alapján választod a következő állomást.
A reinkarnálódottak, (ha léteznek ilyenek) valószínűleg azért tértek vissza a földi életre, mert előző életük vagy nagyon szenvedés teli volt és szerették volna megtapasztalni az igazi értelmét, vagy olyan sok mindenkinek ártottak, hogy nem fogták fel mit is tettek valójában, biztos ez volt-e a Földi állomás célja.
(Én csak azt hiszem el, amit látok, ez csak egy feltevés, nem korrekt magyarázat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!