Magyarázza el nekem valaki, hogy mi értelme van az állandó újjászületésnek? Legalább abban lehetnénk biztosak, hogy nem pusztulunk el teljesen.
Nins ujjászületés,így értelme sincs.
Csak azok hisznek benne,akik azt gondolják,hogy ha meghaltak,akkor újra kell élniük. Ahogy a virág elhervad,úgy múlunk el mi is.
Hát én egyszer valahol nemtudom hol, azt hallottam/olvastam, hogy amit pl a mostani életedben nem tudtál elérni, vagy nem annak születtél akinek szerettél volna, stb, akkor a következő életedben (jó esetben) az leszel, ami akartál volna :D Ha meg nem, akkor az azután következőben talán. xD
Amúgy nemtudom, de én hiszek benne.
Nos Isten(Univerzális Elme). Isten létrehozza magában az univerzumot, megteremti az embert saját képére(gondolatalkotóra), sem térben sem időben nincsenek. és e világtudatot az elméinkre vetíti(testeinkkel együtt). Mivel elméink nincsenek igazából sem térben sem időben, így elpusztulni sem tudnak, tehát örök életűek. Mivel megtörtént a bűnbeesés - ami egyébként elkerülhetetlen volt, hiszen a jóról nem lenne fogalmunk, ha nem lenne mellette kontrasztként a rossz is - ezért a valós cél egyértelműen az, hogy a kiindult megteremtett, tiszta, isteni, önzetlen állapotba térjünk vissza. Ami nem tud lezajlani egy emberélet alatt, tehát több testet biztosít nekünk az Úr, hogy végrehajthassuk a feladatot. S mindaddig harcolunk saját magunkkal(mondhatni az sátán és isten harcának is) amíg le nem győztük teljesen a "gonoszt". Ilyen formában determinálva van a létünk, de mégis szabadon dönthetünk út közben, hogy mit csináljunk, és mit ne. A rossz van pusztulásra ítélve, szóval mindenki útja előre visz, hiszen egy idő után úgy is eltűnik a negatívum belőlünk. :)
ui.:Igazából egy másik életszemlélet, tehát nem a materializmus szükséges ahhoz, hogy teljesen meg lehessen érteni, mi is zajlik a világban, és mik is vagyunk mi illetve Isten valójában. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Szépen leírták már a többiek, szinte nincs mit hozzátenni.
Talán csak ezt: "lehet lefele is esni, pl aki állati szinten él emberként , az bizony lehet állat is" - ez nem igaz, de állati szarul is lehet élni - emberi testben.
"A cél voltaképp mi is?
A cél; megszűnte a dicső csatának,
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga."
A cél célja a fejlődés, a tisztulás, a végső, korlátlan szeretet elérése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!