Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nem nagy csalódás az élet, ez...

Nem nagy csalódás az élet, ez az egész ami itt van?

Figyelt kérdés

Ha visszakérdeztek szívesen válaszolok, de kifejteni itt nem látom értelmét. Teljesen mélyponton vagyok.

Annyi hogy: bizonyos tanítók azt mondják helyezkedjünk bele az életbe, és akkor jobb lesz... Ebbe a szívásba??? Magyarországon igénytelen a környezet, az utca az erdők tele szeméttel. Emberek bunkó-birkák, tisztelet a kivételnek. Nyilván máshol se jobb, nem akarom én a nyugatot mitologizálni de hát azért na...

Nem tartom magamat ide tartozónak, elvágyódom innen. Minden tapasztalásom ebben a világban nagy csalódás, kiábrándulás volt: gyerekkor, iskola, egyetem, munka, szerelem. És ahogy elnézem a korombelieket: a gyerekneveléssel ugyan így lennék. Hamisnak érzem azokat az ezomezoguruknak a tanításait, akik erre az életre fókuszálnak. Én erre a dágványra nem tudok és nem is akarok. Borzasztó szenvedés minden napom.

2022. dec. 9. 11:18
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
25%
Hány éves vagy?
2022. dec. 10. 13:12
 32/41 A kérdező kommentje:
30
2022. dec. 10. 18:46
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
Valamilyen szinten fókuszálni kell az életre, mert itt élsz.
2022. dec. 10. 23:05
 34/41 anonim ***** válasza:
Meg kéne találnod a saját boldogságodat
2022. dec. 11. 08:14
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem csalódás.

Szo*óroller, és a legjobb, hogy a semmiért.

Én azt bírom leginkább, mikor prédikalnak, hogy így fejlődjünk, meg úgy fejlődjünk, de semmi eszköz nincs a kezünkben, hogy használjuk, és a mozgásterünk 0-ra van lecsökkentve, nincs se idő, se tér, se energia, hogy amit mondanak (még ha esetleg feltételezzük, hogy igaz), akkor átültessük a gyakorlatba, és valami spiri praxisba kezdjünk a fejlődésért.

Na, hát csak növekedj, ha tudsz! 🤣

Másik személyes kedvenc a teher alatt nő a pálma elvet vallók magyarázata a szenvedésre, hogy azon keresztül lehet tanulni.

Elárulom, hogy a fejlődés meg tanulás, sokkal könnyebben megy, ha nincs az ember hátára kötve 500 mázsa málha, amit rápakol az élet. És amint azt csinálod, amit tanácsolnak, hogy megváltoztatod a hozzáállasod, mert "hátha...", rögtön kapsz hozzá egy 501.-et is. Hogy erezd a törődést. Isten nem ver bottal. Teher alatt meg nem a pálma nő, hanem a púp, meg a gerincsérv.

És akkor azt mondják majd, hogy hát akkor tedd le a terhet. Ez kb ugyanaz a tanács, mint hogy "nyugodj le, és akkor majd nyugodt leszel". WOW. Köszi! Nekem ez eszembe se jutott! 😲

2022. dec. 11. 14:32
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
35. Jól látod a lényeget :)
2022. dec. 11. 20:07
 37/41 anonim ***** válasza:
66%

25, "Szo*óroller, és a legjobb, hogy a semmiért."

Várjál! Mégis honnan tudod hogy a semmiért vezeklünk itt? Nézd meg az emberiséget. Ezek szerinted ilyen mentalitással nem csináltak semmit rosszat egy tökéletes szellemi társadalomba még előző életeik egyikében? A Bibliában is benne van az ősbűn fogalma. Tuti nem az első emberpár vétkeiért. Az első emberpár még az előző spirituális világban levő életünkre utalt....

2022. dec. 12. 12:27
 38/41 anonim ***** válasza:
7%
Folyt : Le kell vezekelnünk a vétkeink, aztán vagy visszajutunk vagy sem. Szerintem mi már itt maradunk örökre. Az emberiség ugyan szereti azt hinni magáról hogy fejlődik, de szerintem csak egy helyben toporgunk és ugyanazokat a bűnöket követjük el. Mi már örökre itt ragadtunk. Nincs kiút. Itt fogunk szopni életek százezrein át, ahogy a keleti gilozófia mondja vagy egy másik ugyanilyen bolygón
2022. dec. 12. 12:29
 39/41 anonim ***** válasza:
64%

Ha belelátnál az emberek lelkébe, látnád hogy megannyi formája van a karmának és ezek még ráadásul csoportszerűen is illeszkednek. Ezért van az, hogy először veled, majd a hozzád hasonlókkal történnek hasonló dolgok. Az egyik az egyéni, a másik a csoportos, és ezek összekapcsolódnak egymással. Mindenki a saját kis buborékjában él, a zöld különböző árnyalataival, de mondjuk egy egy nagy zöld buborékban vannak benne. Mindenkinek egyénileg durran ki, de amúgy csoportosan is, így kell ezt elképzelni. Vannak a zöld árnyalatai és maga a zöld, mint gyűjtőszín és aki ez alá tartozik, az egyénileg és csoportosan is megtapasztalja a hatásokat.

Az emberiség is ilyen színes buborékokban van benne, ha azt mondják hogy meg kell tapasztalnod a zöldszínűséged következményeit, akkor pattan a buborék. Mint ahogy mindennek kezdeti és lejárati ideje van, mindenkinek van egy bizonyos mozgástere (egy ideig), ez a gyűjtés, majd learatja a következményeit, ez a betakarítás.

Jegyezzük meg, hogy a sorsot nem lehet csak úgy irányítani, félretolni. Arra lehetünk befolyással, hogy miként tapasztaljuk meg a következményeket, de ehhez meg tudatosan kéne élnünk.

Ha az emberek mocskosak, annak az az oka, hogy sokáig nem használták a szappant, és ha továbbra sem használják, akkor jönnek a tetvek, a poloskák és egyebek.

Amit látunk, az már a következmények világa. Az okok a háttérben húzódnak meg. Ha valaki nagyon figyel a jelekre, csak abból következtetheti ki, hogy mi-miért történik.

2022. dec. 12. 17:11
 40/41 anonim ***** válasza:
#39te miért nem az ezotériában írkálsz?
2022. dec. 13. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!