Csak én nem értem, hogy lehet például egy csótánynak lelke vagy, hogy ő előző életében akár ember is lehetett?
Tegyél egymás mellé egy halott csótányt és egy élőt. Rögtön látni fogod a lelkét, ugyanis a halott csótány már csak egy halott anyag, az élő pedig a lelkétől él. A Bibliában az van, hogy Isten életet lehell a halott anyagba és az attól lesz élő, tehát a leheletétől=lélek.
A lélekvándorlásban nem hiszek.
Mindenesetre nyilván elismered te is, hogy van különbség a holt anyag és aközött, aki/ami él. Ez az ő lelke.
lélegzet=lélekzet=lélek
(Talán így jobban érthető, amit mondani akartam.)
Isten lehell életet a halott anyagba, amitől az élővé változik. Enélkül a lehellet nélkül csak halott anyag.
Ha valaki vitatná, hogy a lélek a lélegzet szóra utal (nem vagyok nyelvész), a Bibliában is így értelmezik, tehát az Isten lehellete, lélegzete, lelke tesz élővé minden halott anyagot és Istenbe tér vissza ez a lélegzet, akár csótányt éltetett, akár embert.
Vagyis Istennek nem derogál életet lehellni egy csótányba.
Ha valaki szerint ez alsóbbrendű tevékenység és nem kéne egy lapon említeni az ember lelkével, akkor próbáljon meg teremteni egy élő csótányt.
#42 Ha érdekel itt a lélek szó etimológiája.
A lélek lél- alapszava ősi finnugor örökség: vogul, osztják lil (‘lélegzet, lélek’), votják lul (‘lehelet, pára, lélek’) finn löyly, észt leil (‘gőz, pára’). A Lehel személynév eredeti Lél alakja e tővel lehet kapcsolatos. A magyar szó -k eleme denominális főnévképző (mint fazék, fészek, torok).
[ [link] ]
Ha lefejezték egy tyúkot baltával az is elfutkorászik.
Az már nem él, testi reakciók csak. Meg van az oka de nem googlezom ki az anatómiáját...
Légyen kipróbálhatod, ha össze roppanod a fejét elpusztul, de ha mosakodas közben lefejezése mosakszik tovább elsétál és elrepül.(elég elbsztottan, de úgymond "él" -+3 percig)
A lélek nem olyan dolog mint az agy, szív vagy tüdő. Nincs egy kijelölt pontja ahol megtalálod ha boncolsz. Inkább hasonlítanám a vérhez, mert ott van mindenhol amíg meg nem hal az egyén.
Kis érdekesség ha már a kivégzések szóba jöttek (lefejezés), az ember a lefejezése után gyakorlatilag pár másodpercig még életben van. Amíg a fejben lévő vérből el nem fogy az oxigén addig a fej még "él".
45, ha a keresztény értelmezést nézzük, akkor valahol egy lélek éltet mindent, az Isten lelke, lélegzete, tehát már akkor osztódik, amikor jut belőle állatba, emberbe, pókba.
Szerintem a lélek ilyen éltető erő és nem feltétlen azonos a személyiséggel, ami nyilván egyedi és erősen kötődik az agyműködéshez, már akinek van.:D
"amikor jut belőle állatba, emberbe, pókba."
És a pók az nem állat? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!