Csak én nem értem, hogy lehet például egy csótánynak lelke vagy, hogy ő előző életében akár ember is lehetett?
Figyelt kérdés
2021. aug. 9. 09:02
1/59 anonim válasza:
Miért ne lehetne lelke egy élőlénynek? Talán szerinted ez csak emberi kiváltság?
2/59 A kérdező kommentje:
Olyanok mint a robotok, semmi lelket nem tudok elképzelni szegényeknél.
2021. aug. 9. 09:17
3/59 anonim válasza:
Ez a te nézőpontod. Van aki szerint nekik is van lelkük. De erről napestig lehetne vitázni, bár akkor is kétféle ember csoport volna. Az aki szerint nincs és az aki szerint van.
5/59 anonim válasza:
Az emberi szint egy viszonylag magas szint, nincs átjárás egy csótány és egy ember között, bármilyen vicces is lenne.
Az emberi szintet, -a standard fejlődésben- csak fejlett állati és növényi létezésből lehet elérni, és onnan is egy nagy ugrás.
Visszafelé meg szinte soha, annyira más leckéket kell megtanulni emberként, hogy ez rendkívül kontra produktív lenne.
6/59 anonim válasza:
De attól, hogy nincs vándorlás a két létforma között, attól még a másik nem biztos hogy egy lelketlen "robot". :)
7/59 anonim válasza:
Attól még, hogy van lelke, még nem biztos, hogy van lélekvándorlás.
9/59 Grimfox válasza:
A lélek nem azonos az értelemmel. A lélek az élet alapja, nem az intelligens tudaté. A keleti filozófiában legalább is nem azonos. Nyugaton a lelket a tudattal azonosítják, ami most te vagy, az a lélek.
10/59 SZücsöm válasza:
5 Honnan jönnek ilyen magabiztosan ezek az állítások? Tényleg nem tudom megérteni hogy tud valaki ilyet írni egy "szerintem" odabiggyesztése nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!