Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Csak én nem értem, hogy lehet...

Csak én nem értem, hogy lehet például egy csótánynak lelke vagy, hogy ő előző életében akár ember is lehetett?

Figyelt kérdés

2021. aug. 9. 09:02
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
67%
Ha így sem jön át a lényeg, akkor nincs több ötletem arra, hogy megértessem veled azt amit kell.
2021. aug. 10. 18:40
 32/59 anonim ***** válasza:
75%

Mert a tudomány mindig olyan magabiztos 🙄 ...aztán ha kicsit jobban megkapírgálják, még az elektron sem létezik... tudosok legalább 3 nagy csoportja 3 eltérő dolgot állít, és nem mondják hogy szerintem.

...bár tényleg olyan is van, aki mondja.

Részemről nem teszem hozzá, valóban, és amiket írok, sokszor meghaladják az elfogadott általánost, de nem akarok arról vitatkozni, amiről több mint kétezer éve még mindig, hogy van-e lélek, stb.

Van, lehet vele dolgozni, sokféleképpen lehet fejleszteni, sok szintje van, amit el lehet érni még "életünkben".

Számomra ez nem "vitatkozzunk rajta" kategória, ami sehová sem vezet, évezredek óta.

2021. aug. 10. 18:42
 33/59 anonim ***** válasza:
100%

a lelket értheted életnek is, vagy az élet forrásának. A csótány él szóval lelke is van.

Az meg már mese, ki hogy miként érti, hogy vándorol e vagy sem, hogy csak felfelé utazhat vagy mehet lefelé is. Onnantól vallás.

2021. aug. 10. 19:02
 34/59 SZücsöm ***** válasza:
71%
31 Azt akarod velem megértetni amit te gondolsz nem azt amit kell. Nagy a különbség(Tehát megint a szubjektív látásmódod próbálod objektívnak titulálni). Továbbá már leírtam hogy a fő "problémám" az ilyen eseteknél hogy kíváncsi vagyok mi az a forrás "információ" ami alapján kialakul ez a fajta magabiztosság. Szerintem megengedhető bűn ha ennek a kíváncsiságomnak "hangot adok".
2021. aug. 10. 19:59
 35/59 SZücsöm ***** válasza:
77%

32 Mi az hogy az elektron se létezik?🤨 Ezt nem teljesen értem. Lehet hogy én maradtam le egy új felfedezésről mert ha igen örülnék egy linknek.😉

Arról már hallottam hogy az elektron tovább osztható de ez nem azt jelenti hogy nem létezik tehát feltételezem nem erre gondolsz(továbbá ezt is a tudomány fedezte fel).

A tudósok 3 nagy csoportja általában amíg bizonyítani nem tudnak addig elméleti/teoretikus síkon tesznek állítást. Nem azt mondják hogy ez van hanem azt hogy a mérésekből arra következtetnek hogy ez egy opció. Az meg hogy egy tudós téved vagy rosszul fejezi ki magát nem a tudományt minősíti.

Továbbá én se az ezotériát kértem számon mert tisztában vagyok azzal hogy amit az ezotéria nyújt az enyhén szólva is ködös(És itt most az átlag emberre gondolok).Tehát a példa nem korrelál az én írásommal ilyen értelemben.

És megint csak mivel kíváncsi vagyok és meg szeretném érteni hogy honnan jön az állításod magabiztos jellege rákérdezek hogy honnan jön a lélek létezéséről szóló magabiztosságod?

Nem azért mert gonosz vagyok és "ki akarlak gáncsolni" hanem azért mert kíváncsi vagyok mivel én személyesen még nem tapasztaltam olyat ami egyértelmű választ adna akár erre az "egyszerű" kérdésre ezért kíváncsi vagyok a te tapasztalatodra vagy indokodra.

Ha személyes tapasztalásról írsz akkor elkönyvelem érdekességnek. Ha csak egy blogot stb-t posztolsz akkor az beárazza a szememben a "tudásod/hited" értékét(ami az én szubjektív értékelésem tehát nem sértés)Ha valami kipróbálható dologról írsz akkor akár ki is próbálom hogy úgy értékelhessem az írottakat hogy adtam neki esélyt.

2021. aug. 10. 20:13
 36/59 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudom javasolni, hogy ne higgy el semmit, de ne is vessd el a válaszokat automatikusan. Próbáld megérezni hogy igaz-e, és érdemes ezen gondolkozni, vagy hamis, és el kell vetni.

Nagyon meglepődtem milyen mély tudásról vagy megértésről tesz tanúbizonyságot egy-egy válaszoló, és azon is hogy a negatív ösvényen haladók is jelen vannak...nagyon érdekes közeg.

2021. aug. 10. 21:00
 37/59 A kérdező kommentje:
Még mindig nem tudom hogy lehet a csötánynak lelke. Fura lehet egy szàlló glórias csótány szellemet latni felszállni a Mennybe.
2021. aug. 10. 21:07
 38/59 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem a csótanynak nincs lelke. Tudata van, egy alacsony szintű tudat, esetleg valamilyen csoporttudat.

A lélek legelőször a magas szintű állati és növényi életnél jelenik meg....szerintem.

2021. aug. 10. 21:19
 39/59 anonim ***** válasza:
75%

Azért ne keverjük ide a rajzfilmek klasszikus felszálló lélek ábrázolását.

2021. aug. 11. 01:23
 40/59 anonim ***** válasza:
75%

Nem a 32-es vagyok, de azért itt hagyom ezt.

A lélek mibenlétéről minden ember más állásponton helyezkedik el.

Ez persze vallástól és világnézettől is függhet, hogy kinek mi az álláspontja.

Az meg, hogy forrásanyagokat kérsz ezotéria témában... Nem a legjobb hozzá állás. Mert mindenki rengeteg különféle anyagból szotyizza össze az értelmes és használható információkat. És azért 100-200 forrásanyagot amiből kimagozod azt ami tényleg értelmes is, hát azt nehéz lenne mind leírni. Már ha érted amit mondok.

2021. aug. 11. 01:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!