Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Istennek azt kell tanulnia a...

Istennek azt kell tanulnia a XXI.sz-ból, hogy nem érdemes jólétbe teremteni az emberiséget?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkodnak világszerte értelmiségiek, hogy ha van Isten, vajon miért nem alapból jólétbe teremtette az emberiséget? Miért kell harcolni azért amink van és nem természetesen kapjuk?

Ez a 6.emberiség. Az előzőeket más perspektíva szerint teremtette. Vajon abból ami most játszódik le a szemünk előtt megérthető, miért így élünk? Milyen lehet a következő. Biztos nem kapnak meg mindent alapból.

Nézd meg; A kelet-európaiak sokáig elnyomottak voltak. Meg kellet küzdeni a szabadságért és jelenleg ezért harcolna érte, mert felfogták ennek jelentőségét. Nyugat-európában nem kellett harcolni a szabadságért. Ők úgy veszik ez alanyi jogon jár és most migránsokat engednek be. Nem kellett harcolni érte és nem is tudják értékelni

Ha az ember nem küzd meg valamiért, nem is értékeli igazán? Ott az LMBTQ is. Nagy a gyűlölet, az agyformálás. Olyan diktatúra, mint ami a náciknál volt. Aki egy közösségi médiában nevet a Lorettán (Monthy Python) azt tílitják, kirúgják. Aki csak felveti, hogy ez nem jó irány kirúgják (Petry,lehmann). A pridra kiment újságírót majdnem megverték, jó hogy volt nála kamera. Lelopták a parókáját, kiközösítették. Mindenhol a megosztás, gyűlölet van.

A nagy jólét, az hogy mindent megvehetsz, nincsenek kihívások, nem kell harcolnod semmiért olyan kényelmi "betegségeket" termel ki a társadalomból, mint a feminizmus vagy az lmbtq. Valóban jó ha Isten mindent megad az embernek? Most így látva a társadalmi folyamatokat érzed, hogy a hiba az emberben van? Valóban ilyen esendőek, bűnrehajlók vagyunk, amit a Biblia megír?

2021. aug. 4. 21:52
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/136 anonim ***** válasza:
0%
Semmi katyvasz nincs benne, max. kevés az értelmi képességed, hogy értelmezni tudd. Nincs is semmi érved, csak kritizálsz vaktában.
2022. ápr. 20. 13:28
 62/136 anonim ***** válasza:
30%

61. Reméltem, hogy nem kell energiát pazarolnom a véleményem kifejtéséhez, de tessék:

"Ha fideszes lenne se tenne."

Mit nem tenne?

"Az is kérdés számomra hogy keresztény e."

Istennek nincs vallása. A keresztények (és nem csak ők) hisznek Istenben. Isten mindenkinek a képmása, egy katolikusnak és egy reformátusnak is egyaránt.

"Alapvetően meg mi fszom köze van ennek a politikának?"

Semmi. A kérdező az LMBTQ-ról beszélt, amiből mostanság csak a magyarok csináltak politikai kérdést, holott az LMBTQ a szexualitáshoz és az emberi kapcsolatokhoz sorolható. Igazából semmi köze nincsen a politikához. Fogadni merek, hogy vannak fideszes szavazók, akiknek az égvilágon semmi bajuk a melegekkel, "de" nélkül, és vannak liberálisok, akik ugyan a szabadságot támogatják, de rá sem bírnak nézni két csókolózó pasira.

"Uram bocsáss, de nem ismerte a kezdetektől fogva hogy hogyan is végződik."

Katyvasz: ez a mondat helytelen. Esetleg nem tudta, és mai napig sem tudja, hogy mi a dolgok következménye, hogy hogyan fog végződni bármi.

"Pl tudom is én jelenések?"

Milyen jelenések? Ha valaki azt állítja, hogy megjelent előtte Isten, Isten nem fogja tudni, hogy erre hogyan reagál az az ember, vagy mi?

"Jézus nem azt szajkózza, hogy Ő jobban tudja mint egy szőrös kis halandó...hisz a hajunk számát is számon tartja?"

Na álljunk csak meg egy szóra, a kérdező Istenről beszélt, nem Jézusról. Nem mindegy. És eleve ez az egész mondat értelmetlen, szóval nem is lehet róla mit mondani.

"Ha maga a fő kérdés sem tiszta szerinted alatta mi van? Há katyvasz…információk halmaza valamilyen módon összefabrikálva. Nem tudom nem olvastam leragadtam az 1. Mondat értelmezésén... Ja + az uccso hozzászóláson. De azt már fektettem, hogy mi van."

Akkor kinek is "kevés" (helyesen alacsony) az értelmi képessége? Veled ellentétben neki mégis sikerült értelmesen leírnia, hogy mi a baja a világgal, és mire keresi a választ. Nyilván Istennek nem kell tanulnia semmiről, de aki másképp gondolkodik a világról, mint pl. a kérdező, az honnán tudná?

"Kérdező kezd az alapoktól... És megleled a választ, legalábbis egy részét. De erre a kérdésre biztosan."

Nesze semmi, fogd meg jól!

"Móz1 1:1"

Ennyi erővel az is elég lett volna, ha azt írod, olvassa ki a bibliát.

"Amúgy meg, nem kötelező a teremtés történt+ a paradicsom középsuliban? Vagy én vagyok gci öreg?"

Nekünk az ilyesmi sosem volt kötelező. Nyilván tanultuk, de a vallás sosem volt egy kemény óra, és a végére is már csak az járt be, aki akart, főleg az nem, aki nem is volt olyan vallású, mint mi. Egyébként mi inkább ilyen projektekre, meg esszékre kaptuk a jegyet, nem emlékszem, hogy bármikor is a teremtés történetből vagy bármi ilyesmiből kellett volna felelnem.

2022. ápr. 20. 14:38
 63/136 anonim ***** válasza:
23%
Meg amúgy is mi köze a kérdésnek a teremtéstörténethez? Mert az nem fogja megadni erre a kérdésre a választ, az biztos. Nem beszél arról, hogy Isten tanul-e bármit is tőlünk, vagy sem.
2022. ápr. 20. 14:44
 64/136 anonim ***** válasza:
15%
Várom az érveidet 61.
2022. ápr. 20. 14:45
 65/136 anonim ***** válasza:
0%
Valamit nagyon félreérthettél, én nem a kérdező nézeteit vallom, te pedig azokat hoztad ide. Az én hsz.-em az 57., amire szintén azt írtad, hogy egy katyvasz. El nem tudom képzelni, mi értelmezhetetlen katyvasz van benne neked, mikor csak pár mondat. Szerintem itt már nagyon félrementek a hsz.-ek...
2022. ápr. 20. 14:49
 66/136 anonim ***** válasza:
83%
65. Oké, tehát... Te vagy az 57., én a 60., az 58. pedig egy harmadik személy. Világos. Viszont én a te 57. válaszodra az égvilágon semmit nem írtam, főleg nem azt, hogy katyvasz. Én a 60. kommentben úgy értettem a "te válaszod is egy katyvaszt"-t, hogy az 58. azt írta a kérdezőnek, hogy katyvasz van a kérdése alatt. Te pedig erre reagáltál eléggé bunkó módón ("kevés értelmi képesség"), amit én nem hagyhattam szónélkül. Szóval ezt te értetted félre, mert én a te 57. válaszoddal abszolút nem foglalkoztam.
2022. ápr. 20. 15:05
 67/136 anonim ***** válasza:
83%
XD... Leesett. Én írtam a 60. kommentet, de az 58. nem én vagyok. Hülye lennék a saját érveimet megcáfolni XD.
2022. ápr. 20. 15:10
 68/136 anonim ***** válasza:
75%
Akkor jöjjön az, ami gyakorin ritka, mint a fehér holló: elnézést kérek, bocsi, benéztem a pipákat, az 58.-assal mostalak össze.
2022. ápr. 20. 15:11
 69/136 anonim ***** válasza:
83%
68. Jó, mondjuk én is megnézhettem volna a pipákat. Mert igaz, hogy 58.-nak és neked nem ugyanannyi van. Gondolom, te meg azt hitted, hogy 58. szólt be neked ismét.
2022. ápr. 20. 15:16
 70/136 anonim ***** válasza:
9%
Igen, pontosan így történt. 😅 Tényleg bocsi, az értelmi képességes nyilván neki lett címezve eredetileg, csak félrement.
2022. ápr. 20. 15:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!