Istennek azt kell tanulnia a XXI.sz-ból, hogy nem érdemes jólétbe teremteni az emberiséget?
Sokat gondolkodnak világszerte értelmiségiek, hogy ha van Isten, vajon miért nem alapból jólétbe teremtette az emberiséget? Miért kell harcolni azért amink van és nem természetesen kapjuk?
Ez a 6.emberiség. Az előzőeket más perspektíva szerint teremtette. Vajon abból ami most játszódik le a szemünk előtt megérthető, miért így élünk? Milyen lehet a következő. Biztos nem kapnak meg mindent alapból.
Nézd meg; A kelet-európaiak sokáig elnyomottak voltak. Meg kellet küzdeni a szabadságért és jelenleg ezért harcolna érte, mert felfogták ennek jelentőségét. Nyugat-európában nem kellett harcolni a szabadságért. Ők úgy veszik ez alanyi jogon jár és most migránsokat engednek be. Nem kellett harcolni érte és nem is tudják értékelni
Ha az ember nem küzd meg valamiért, nem is értékeli igazán? Ott az LMBTQ is. Nagy a gyűlölet, az agyformálás. Olyan diktatúra, mint ami a náciknál volt. Aki egy közösségi médiában nevet a Lorettán (Monthy Python) azt tílitják, kirúgják. Aki csak felveti, hogy ez nem jó irány kirúgják (Petry,lehmann). A pridra kiment újságírót majdnem megverték, jó hogy volt nála kamera. Lelopták a parókáját, kiközösítették. Mindenhol a megosztás, gyűlölet van.
A nagy jólét, az hogy mindent megvehetsz, nincsenek kihívások, nem kell harcolnod semmiért olyan kényelmi "betegségeket" termel ki a társadalomból, mint a feminizmus vagy az lmbtq. Valóban jó ha Isten mindent megad az embernek? Most így látva a társadalmi folyamatokat érzed, hogy a hiba az emberben van? Valóban ilyen esendőek, bűnrehajlók vagyunk, amit a Biblia megír?
58 hogy mi a fsz köze van hozzá?
60 lehet, nem tagadom.
61 egészségedre...
62 köszi h kifejtetted
így értethető, hogy mi köze a politikának a kérdéshez.
Istennek lehet nincs vallása, de az embereknek van. minden vallás kicsit másképp festi le, másképp látja, máshonnét közelíti meg.
Az Istent emlegetők többsége vagy ateista vagy keresztény. A new pogányok vagy mi a neve Teremtőnek nevezik.
De kb mind egy abszolút tudatnak írja, képzeli ki magában hordozza a kezdetet s a véget. Mindent lát és mindent tud. Megalkotta s megteremtette a világot. De az emberek szeme elől elzárta azt.
Jézus hogy illik a képbe? jelképesen végülis rá épül az új szövetség...
Ő említi hogy milyen a Mennyei Atya (Isten). Semmi több de
A jelenések, a jelenések könyve a bibliában. Egy világvége elmélet...
móz1 1:1 A Biblia az Első teremtéssel kezd, majd a másodikkal folytatja a Paradicsommal. nem kell az egészet végig tolni, ha nem szükséges.
Nálunk, a 9. vagy 10. Irodalom tankönyvbe volt, kb 1 órai anyagba. Szóval felületesen érintett téma mindenkinél.
Kérdező: elolvastam.
"Istennek azt kell tanulnia a XXI.sz-ból, hogy nem érdemes jólétbe teremteni az emberiséget?"
Istent egy abszolút lénynek tartják, szóval nem kell az égvilágon semmit sem tanulnia. Főleg egy olyan 22 éves problémán ami legalább 21 évszászada jelen van.
"Sokat gondolkodnak világszerte értelmiségiek, hogy ha van Isten, vajon miért nem alapból jólétbe teremtette az emberiséget? Miért kell harcolni azért amink van és nem természetesen kapjuk?"
Isten számos teremtés történetben, jólétbe teremtett minket, de az ember valamilyen módon többet jobbat akart és így alakult. pl paradicsom.
"Ez a 6.emberiség..."
Ok. Kérdezd erről azt aki ezt állította. Szerintem bőven elég ezzel az egyel foglalkozni. megvizsgálni a történelmét, ideológiáit hol és miben ismétlődik stb.
" A kelet-európaiak sokáig elnyomottak voltak. Meg kellet küzdeni a szabadságért és jelenleg ezért harcolna érte, mert felfogták ennek jelentőségét. Nyugat-európában nem kellett harcolni a szabadságért."
Igazán? Francia forradalom neked smafu? A világ minden pntján voltak vannak és lesznek elnyomók és elnyomottak. Mindig lesznek kik behasalnak és lesznek kik kardot rántanak. Egyszerűen történelem.
Azt viszont aláírom kelet európában mindenki jobban szívta a ... mint nyugaton. de azért nyugat is szpott rendesen.
Ha az ember nem küzd meg valamiért, nem is értékeli igazán?
igen ki kell állni az igazunkért, vagy kussolni.
politikai töltést leszámítva nincs bajom a melegekkel, vannak munkatársak ismerősök, két szakállas csávó intenzív csókolózása hát fura, de ez van el lehet fogadni. Engem a műtét az egyetlen ami engem zavar, meg a pedofillia, amit épp úgy az lmbtqba sorolnak.
Hogy miért van belőle feszkó? a szélsőségek és az ideológiák miatt.
De ha jól látom ezek csak példák, az agymosásra, formálasra és a gyűlölet keltésre.
"A nagy jólét.."
Hát igen bsztt kényelmes életet élünk az elődjeinkhez képest, mégis szr. Unatkozó társadalom...
A feminizmus lényegében lecsengett, az egyenjogúság megvan, többnyire. Most ahogy én látom előjogokat akarnak, a feminim szélsőségek ami meg már már a ló túlfele. Az elnyomott nők helyett jönnek az elnyomott férfiak XDDD
De igen, ez és az előbbi példák is az ember esendőségét írnák alá. Nem leszünk tökéletesek, tévedhetünk, hibázhatunk. ezért hódolnak sokan egy vélt fensőbb jó létében amit istennek neveznek.
A Biblia még sokszor szerény is, az emberrel, mindig az ördögre a rosszra fogja a kísértést, és az esendő ember hallgatrá, majd bűnbe esik...
Holott az ember bűnös vágyai, hibás elvei vezetnek oda ahova, s ha van lelkiismerete akkor mondhat rá nemet, vagy később megbánhatja azt. magyarul az ember tetjeiért az ember a felelős. sem isten sem sátán, ördg vagy angyal, nem csak az ember.
Nyugaton nem is harcoltak soha a szabadságért.
Ez komoly?????? Kérdező ezt hogy? Töri 1es.
72 nem tűntem el.
#71 az ami lehet neked megint fszság, katyvasz igazából kicsit sem izgat.
Viszont javításra szorul.
nem "58 hogy mi a fsz köze van hozzá?" hanem 59
a full katyvaszért elnézést kérek, mert bár a fő kérdés az az, azért érint pár érdekesebb témát. 57 a tiédet meg egyáltalán nem akartam, csak nem értettem, h minek? de már megírtad 62-ben. Bocs ha úgy jött le.
Az embernek kellene tanulnia a saját hibájából, de erre nem képes..
Nem Istennek kell tanulnia, ő tanít a végtelenségig.
Mivel újra és újra nem tanul a saját hibáiból az ember, ezért megkapja újból és újból azokat a dolgokat, amiből rá kellene jönnie végre, hogy másképp is lehet.
A jólét alatt nem tudom mit értesz. Szerintem nincs jó lét, ha jobban belegondolok a világ helyzetébe.
Azta, érdekes egy ember lehetsz.
Teljesen jó a kérdésben leírt probléma meghatározásod, szerintem az észrevételeid is, miközben teljesen meg vagyok döbbenve, hogy ezt ilyen erősen vallásos keretek között kell megtenned.
Én átfogalmaznám annyiben, hogy eddig a történelem során a nagy tömegek számára nem volt elfogadható, illetve kifejezetten ellenezték ezt a fajta viselkedést. Most, amikor hivatalosan jogokat kaptak (házasodhatnak, gyerek vállalhatnak, "legális" (az utcán már nem verhetnek meg érte csak úgy, pedig nagypapám korában ez külön szórakozás volt) és még sorolhatnám. Remélem ez pár éven belül szépen leülepszik beáll egy normális dologba, ma kb.: polgárpukkasztás okán is valaki LMBTQ-s lesz, régen a hippi volt ilyen, aztán jött a Punk, most itt az LMBTQ, pár év és nem lesz semmi.
A feminizmusról nagyjából elmondható ugyan ez, csak tudtommal EU szinten a nők fizetése még mindig pár százalékkal alacsonyabb a férfiaknál statisztikailag (nincs forrásom, de körbe kérdeztem pár ismerőst, elvileg nem panaszkodtak ilyenre egyébként szóval lehet kétséges).
A jóléttel sincs semmi probléma, hosszú távon gépiesítéssel és megfelelő technológiával szernintem egy fenntartható állapot. Amivel gond van az a pazarlás, sajnos ehhez még fel kell nőnünk, mármint nekünk, az emberiségnek. Én is pazarlok, te is pazarolsz, mindenki pazarol ha magába néz, talán csak az a nő tesz meg mindent a TV-ből, aki befőttes üvegbe gyűjti a havi szemét adagját, ami kb. 0 (még a hírekben is volt valamikor), de rajta kívül nem láttam senki, és mivel nem ismerem nem tudom, hogy tényleg úgy éli-e a mindennapjait.
A cél megvan, nem istennek kell tanulni, hanem nekünk, ne tereld a felelősséget másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!