A több isten hitre mondjuk vannak bizonyítékok. A természet erőit áldásait és csapásait valamint a változatos érzelmeket, az emberhez közelien, azaz Istenként személyesítették meg.
Ami nekem érdekes, volt az, hogy nincs kimondottan jó és rossz, a legtöbb isten szeszélyes.
"Ha valami rossz történik az életedben, és imádkozol hozzá, hogy átsegítsen ezen és vége legyen, akkor nem hogy látnál valamiféle javulást vagy megnyugvást, hanem még több rossz dolog történik. "
Ha nem hiszel Istenben és a természetfelettiben, akkor abban sem hihetsz, hogy az ima által még rosszabb lesz. Ez önellentmondás, és csak keserűségből mondod.
Ha nem hiszel Istenben, akkor legyél következetes legalább.
32 szerintem te egykor hittél vagy hívő családból származol és csalódtál, legalábbis az érvek alapján úgy hangzik. Túl sokat várhattál el...
Istent nem véletlen nevezik mennyei Atyának, godolon szülő atyád s anyád se fogja a kezed, S törődik de már nem figyel folyton, s em adják/veszki meg az aktuális vágyott 'játékot'. Na kb ebből indulj ki. A szülői szeretetből, segít ha tud de neked is tenned kell valamit hogy önálló legyél, hogy fejlődj.
A Vallások többsége a természeti népektől ered, vagyis a természet erőiből... (épp mint a tudományok alapjai is)
Ha csak a rosszat látod mindenben, miért is értékelnéd a jót? Az emberek csak kívánnak, akarnak, vágynak. s mit mindent pénzt, hatalmat, megvilágosodást. Nagyon szűken a leginkább, hogy értékesek legyenek mind maguk mind mások szemében. Bármi áron, Innét jön az 'éhinség' telhetetlenség, düh, harag gyűlölet és az irigység, kevélység... mások sikereit áhítjuk, és csodálkozunk hogy miért van ennyi bűn a világon.
Valóban Isten fordult el a világtól, s nem fordítva?
Mire van igazán szükséged az életben?
Vannak dolgok alapvető szükségletek, ami már annyira természetes hogy van, hogy észre sem veszed? Olyan amiért nem feltétlen istennek, de a Földnek és a környezetednek hálás lehetsz?
"Ha létezne nem akarna rosszat és ártani bárkinek." Ha nem létezne lenne bűntudat?
" Én a tudományban hiszek, Isten létezése szerintem hülyeség."
Én hiszek valami fensőbb erőben, de igyekszek mindent racionálisan megközelíteni
A kérdés önmagában elég bonyolult és emberi ésszel nehezen fogható fel.
Az élet problémájának megoldását e probléma eltűnése jelenti.
(Vajon nem ez az oka annak, hogy azok az emberek, akik előtt hosszas kételyek után az élet értelme világossá vált, nem tudják aztán elmondani azt, miben is áll ez az értelem?)
Ludwig WITTGENSTEIN: Logikai-filozófia értekezés: 6.521
Kezdjük ott, hogy egy olyan interdimenzionális létformáról beszélünk amely a mi szintünkön jelenleg egyáltalán nem észlelhető, egyáltalán nem érthető meg és ezért jut zsákutcába a humanoid amikor ilyen kérdéseket tesz fel. A dolog megközelítése a legfőbb probléma: azaz a megszemélyesítés. Az ember minden áron embernek képzeli el az Istent, hiszen, mint írtad is: EGO! Már a szó is egy név (nagy kezdőbetűvel), holott egy ilyen élőlény egyszerűen nem használ neveket. Egy teremtő erő nem nevezi meg magát, hiszen miért is lenne rá szüksége...?
Bizonyára van valami, hiszen rettentően mérnöki az egész amiben benne vagyunk; Ki van kalkulálva kezdve a pí számtól, a max két méteres áthidaláson keresztül a fekete lyukakig és stb. Egyszer eljön majd az ideje, hogy megismerjük ezt a létformát, sőt akár az is lehet, hogy mi magunk is ilyenné válhatunk, de ez még nem most van.
A tudomány és vallás nem a két véglet, hanem a közös nevező és egymást igazolják/alátámasztják/bizonyítják, mint jin és a jang, de sajnos ma, a XXI. században ez még messze van, hiszen arról folyik a vita, hogy akkor most Jehova vagy Allah, vagy Isten, vagy Móricka a neve... és persze, hogy ki mit hisz, ki mit képzel nem pedig az, hogy ki mit TUD!
Tudni fogjuk, de most csak mindenki képzeleg és egyébként is hüly€ f@sz s€ggfej a társadalom 99%-a ebben a világban... itt nem lehet csinálni semmit sem, mert az egész emberiség csak felnőtteset játszó hüly€gyerekek hordája konkrétan valójában! -.-
Sőt, még az agyonmisztifikált nemi szerve is létezik.
Valóban ez egy rendkívül nehéz kérdés, amely emberi tudat számára felfoghatatlan. Ezért is hívják hitnek, ha lenne egyértelmű bizonyíték Isten létezésére, akkor az már nem is hit lenne, hanem egyszerű bizonyosság. Akkor meg mindenki hinne benne.
Én azt javaslom, hogy azon gondolkozz el, hogy a te életedben csak úgy létrejön-e, történik-e bármi, hogy nincs mögötte valamilyen belefektetett munka, valamilyen tervezés, vagy kigondolás ami hatására létrejött az adott dolog. Ugye, hogy mindig van. Én ezért nem hiszek a "tudományban", az ősrobbanásban, meg az ilyen egyéb materialista káosz elméletekben. Magától soha semmi nem jön létre, minden valamilyen belefektetett munka és/vagy tervezés eredménye. Ezt belátni nem is hit kérdés, inkább csak ész kérdése, hogy magától csak úgy nem "evolúcionálódik" ki semmi. Na a világ, a Föld, az emberi élet is valamilyen tervezés és kivitelezés lévén jött létre (ez persze nem zárja ki a folyamatos fejlődést!). Egyébként a valódi tudósok, akik nem csak a díjakra hajtanak azok többsége is hisz Istenben, csak a materialista világhatalom azokat a "tudósokat" futtatja akik az ő hitetlenségüket terjesztik.
Hát a tudomány sok mindent bizonyít, de nem kimondottan zárja ki Isten létezését.
Én amúgy hiszek Isten létezésében, de a tudomány elméletei sem feltétlen elvetendőek.
Az ős robbanás mondjuk pont ilyen, párhuzamba vonható egy fensőbb tudat,
A hívő azt mondja a Teremtő gondol és teremt, alkot. akkor miért vetné el ezt? Miképp jő a gondolat az ötlet. Bevillan, beugrik, be robban...
Nem tudom más is volt e már így, ott ül az asztal felett, gondolkozik agyal, ötletel s kiég, kiüresedik minden s a semmiből előtőr a megoldás, az ötlet.
A Semmiből bevillan...
S ha a Teremtő aki az egész világot pusztán a gondolatával teremtette, elfogadható és "tény", mégis miben különbözik az ősrobbanástól ami szintén "tény". És ha ebben van párhuzam akkor a többiben miért ne lehetne?
Lehet vitázni, fennakadni a fogalmakon, mi isten neve, kik hogyan fogalmazzák, s melyik az igaz. Ha valóban a békesség, és a szeretet hitét követed, vagy az útját járod számít? valóban probléma, hogy materialista
feltérképezi s bizonyítja a kézzel foghatót? Ha az Istenbe vetett hit sérül bele, az a materialista hibája?
S egy kis + infó az ateizmusról amiről talán még ők sem igazán tudnak:
"A több isten hitre mondjuk vannak bizonyítékok."
Így igaz, kedves 31-es. Én is tanúsítom. Egy isten nem tudna ennyire kibabrálni velünk. :-))
Asszem gond van a szövegétréssel... Nem gond a lepontozás de nem hittem volna hogy példa is kellene hozzá.
Szóval a görögöknek egyiptomiaknak kb mindenre volt istene Zeusz a villámé, Posszeidon a tengereké stb. Ré a nap, Anubisz a halál...
Szóval a több isten hit bizonyítható, a természet erőinek az istenítése.
És ja a ebből keletkezett isten képek pont olyanok mint maga a természet szeszélyes.
39 amúgy egy se kell ehhez, ha van is Isten vagy Sátán, esetleg több nem kell az égvilágon semmit se tenniük, 'kibabrálunk' mi magunknak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!