Kedves Kérdező!
Bocsánat hogy helyetted válaszoltam Jézus 666 kérdésére, összekevertem a kérdéseket, mivel magam is írtam ki hasonlót.
"Isten alatt nem a nagyapót értem, hanem az univerzum tudatosságát, azt, hogy ez a világ nem lehet véletlen, az a csoda, hogy az évmilliók alatt így kifejlődött a tudat, és a semmi helyett élet van a személyes megtapasztalás által"
Hm. Neked érdekes olvasmány lenne Grandpierre Attila csillagász valamelyik műve. Ő ír ilyenekről.
Semmilyen kézzelfogható bizonyiték nincs a létezésére
Így amig nincs bizonyiték addig véleményem szerint nincs Isten
Te döntöd el.
Ha hiszel benne, számodra létezni fog.
Nem tudom, ti olvastátok e egymás véleményét kérdező #3 és kedves #5.
"Isten az univerzum tudatossága"
S "Az univerzum a fizika törvényei szerint jött létre."
Mind kettő igaz a maga módján.
Törvényszerű, már már tudatos.
Van egy érdekes teremtés történet. Röviden először nem volt semmi, csak a végtelen üres "űr". Egyszer e mindent átható üresség tudatára ébredt. S minden egyes gondolattal világok, csillagok születtek...stb.
A tudomány ehhez hasonlóan a világ születését a Nagy bummtól eredezteti.
De mi okozta? Van e összefüggés? Egy kirobbanó gondolat, teremtői akarat, tudomány elméletei közt.
Egy kvantum fizikus azt mondta. -Hogy létezik e Isten? Ez olyan mintha megkérdezném egy halat, hisz e a tengerben amiben él.
Csak véletlen...
Nem vagyok asztrofizikus, de az tény hogy ha a 4 alapvető kölcsönhatások közül valamelyik egy picit nagyobb vagy kisebb lenne, a világ nem létezhetne.
Úgy tűnik mintha ez így lenne kiszámolva, pedig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!