Ennek az összefüggésnek szerintetek van értelme?
azon gondolkodtam , hogy van egy csomó vallás a földön. a komolyabb vallások szinte ugyanazokat az alapelveket hírdetik , csak más nézőpontból . számomra tök egyértelmű , hogy minden vallás más nézőpontból közelíti meg ugyanazt a témát, de ez szerintem nem azért van , hogy háboruzzunk a vallásunk igazáért , hanem azért , hogy mindenki megértse mi is az élet lényege . Valamiben hinni kell mindenképp, én azt mondom . a minap is hasonlókon merengtem , egyszer csak a fejemben egy rövid időre tisztán láttam az összképet. Nem az a lényeg , hogy mi volt az élet előt , vagy hogy mi lesz utánna, hanem a lényeg az , hogy létezik az élet és már jó pár száz millió éve folyamatosan jelen van. már kialakult benne egy nem látható rendszer , ami arra enged néha következtetni , hogy létezik valami , amit nem értünk meg , és ami folyamatosan, látszólag véletlenszerüen , de mindig a jó helyen és a jó időben módosítja az életunkat a megfelelő irányban . egymás életútját módosítjuk , de egy ősi erő irányítása alatt és egyáltalán nem tudatosan. egy erő , ami a helyes út felé terelget minket , akármennyire sem tűnik számunkra jónak és járhatónak a kirajzolódó ut előtünk , mégis ha küzdünk ellene , csak járhatatlanabbá válik az utunk. és ezért van az , hogyha teszünk valami rosszat más ellen a saját életünk érdekében , akkor ez az egész korigálja a történéseket , de olyan szinten , hogy később az, aki veszteséget szenvedett , visszakapja amit önhibályán kívül elveszített és az aki becstelen módon nyert , elveszítse a nyeresége töbszörösét , ezzel fentartva az egyensulyt.
Szóval valahogy így tudnám megfogalmazni azt az egészet , ami megváltoztatta az életemet és részben az életvitelemet illetve a hozzáálásomat a dolgokhoz .
De ez más számára is érthető , és elfogadható vagy csak én látom benne az értelmet?
22/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!