Ez alvás paralízis + egy kérdés?
Mostanában rosszat álmodok azt hogy sötétben vagyok és nagyon félek és olyan mintha lenne ott vmi de nagyon rettegek és olyan mintha tényleg ott lennék de biztos álmodok és álmomban meg sem bírok mozdulni olyan merev vagyok és anyum sokszor jött be mert reszketek és kiabálok meg kimászok az ágyamból(alapból alva járok).Ez alvás paralízis?
És még az hogy viszont ma éjjel amikor lefeküdtem nem mertem elaludni nehogy megint ez legyen de egyszer csak olyan félálomban voltam és volt álmomban egy kerék ami színes volt és volt rajta egy pörgető fogó és pörgött egyre gyorsabban aztán egy nagy csattanás eltűnt és minden fehér volt és állt messze egy nő aki a nevemet mondta és erre felébredtem és utána megnyugodtam és nem volt probléma az éjszaka.Ez mit jelent?
Ha úgy érzed felébredtél, és szeretnél megmozdulni, vagy megszólalni, de rájössz, hogy nem tudsz, akkor van alvásparalízised. Ilyenkor azért látsz mindenféle fura dolgokat, mert félig még álmodsz, de ez a fajta álom sokkal valóságosabbnak tűnik, mivel félig fel vagy ébredve, és ezt érzed is, tehát amit látsz, azt gondolod, valóság.
Ami ilyenkor történik, hogy hirtelen felébredsz, de az agy biztonsági okokból blokkolja az izmokat. Azért "álmodsz" közben mindenfélét, mert félig még alszol, mert az izmok blokkoltsága miatt nem tudsz felébredni.
Ezek után evidens, hgy az alvvajárás ilyenkor lehetetlen.
Az egész elég kellemetlen, de meg lehet tanulni irányítani, ha kihasználod, hogy ez félig álom, és az álom irányítható. Továbbá ha tudod, hogy mi ez, az is megnyugtató. Tudod, hogy el fog múlni, addig nyugi, szépen kivárod a végét.
Ez a racionális magyarázat nem feltétlen zárja ki az asztráldimenziót, mert iután a tudomány még nem tart itt, miért ne lenne lehetséges. Ki tudja, lehet, hogy ebben a fizikai állapotban fogékonyabb rá az ember. De attól ugyanúgy nem kell parázni.
Arról, hogy konkrétan miket látsz, meg nem mondom, jelent-e valamit, és ha igen mit. Szerintem az álom a gondolatok és megélt élmények elemeire bomlása utáni újbóli összerakódásából származó külön világ. Ha az egyes eleme nagyjából egyben maradnak, el lehet mesélni az álmot, mert még meg lehet nevezni a dolgokat (ember, vagy tárgy, milyen a színe, hangja, esetleg szori, stb), de ha elészen apró elemeire bomlanak a gondolati élmények, akkor valami szavakkal kifejezhetetlen kaotikus izé jön ki az egészből, amit a megnevezhetetlensége miatt reggel hamar el is felejtesz, és csak egy érzet marad utána, az is rövid ideig.
Hogy nálad honnan jött a színes kerék vagy micsoda, meg nem mondom. Azért nem hiszek az általános álomfejtésben, mert a fent említett okoból ezek nagyon egyénhez fűződő dolgok, mindenkinek minden mást jelent, és jósolni sem lehet belőle szerintem, csak a jelent jobban átlátni maximum.
De amúgy teljesen laikus vagyok, ez csak vélemény volt, szóval nem feltétlen zárkózom el egyéb magyarázatoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!