Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » A tükrök varázsa? A lélek...

A tükrök varázsa? A lélek átvonzása vagy mi a nyavalya.

Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam és sokan mesélték is hogy a tükrök valami átjárók,dimenzió kapu vagy ilyesmi.Szóval aki elé áll azt beveszi(persze ezt nem úgy értem hogy a tested és továbbá senki nem lát)hanem hogy a lelked képét és ,hogy állítólag a szellemek is átjönnek rajta keresztül.Nem szoktam ezekben hinni és most is még ha igaz is akkor sem parázom tőlem mászkálhatnak ahova akarnak,csak jó tudni az ilyet.Ti mit mondotok rá? :) előre is köszi a válaszokat és kérlek mellőzük a viccnek szánt mondatokat.köszi:D
2011. szept. 12. 10:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
100%

ZedAra...

Ne hergelj. Eddig értelmesnek tűntél, úgyhogy remélem, hogy ezeket nem gondoltad komolyan. Ha viccként írtad, akkor tárgytalan, de attól függetlenül kijavítalak, nehogy bárki is a hülyeséget jegyezze meg. Ha nem, akkor még el is szomorodok mellé.

Szóval. Mi az, hogy a neutrínók antianyagot tartalmaznak?????? Kábé minden második osztályos kisiskolás is tudja, hogy ha az anyag és az antianyag találkozik, fényvillanás (avagy foton) kíséretében megsemmisülnek. Nehézkes lenne összehaverkodtatni őket.

Az meg, hogy a neutrínóknak közük van a sötét anyaghoz (csak az anyaghoz), még csak feltételezés.

A második hozzászólásod meg tán még általánosabb baromság. A görög tudományok pl. már mind áltudomány, csak mert több ezer éve volt? Hát nem úgy tűnik... A tudományos módszer nem így működik, ezt elég könnyen be lehet látni.

2011. szept. 21. 21:11
 62/78 anonim ***** válasza:
38%

Nem úgy van az.

A Világegyetemben számtalan helyen van most is antianyag. Az anyaghoz képest kevés van, de van. Nem tudhatod, hogy a mikrokozmoszban az elemi részecskéknél trilliószor kisebb részegységeiben mik működnek. Van egy sor elmélet erre az ember szerint, de senki nem tudja. Nem tudhatod, hogy az annyira apró világban milyen folyamatok játszódnak le. Lehetséges, hogy abban a világban az anyag és az antianyag örökös harcot folytat, jelenleg az anyag áll nyerésre, de bármikor fordulhat a kocka. Szóval az antianyag mindenhol ott van, egyszerűen amikor azt mondják előállítanak, akkor csak összegyűjtik, nem előállítanak.

Az, hogy miből van a most az ember számára legkisebb anyagnak vélt anyag, azt egyetlen tudós sem tudja, csak feltételezések vannak. Emberi ésszel a negyedik dimenzióhoz képest ugyanúgy felfoghatatlan az, hogy végtelenségig lehet menni a mikrovilágban is, mert minden részegység újabb részegységekből áll, és azok is részegységekből állnak. Ez felfoghatatlan. Ha vannak "húrok" (húrelmélet), akkor azok miből vannak? Az a végállomás?

És hogy képes lelassulni az idő a gravitáció hatására? Sőt, egyenesen meg is állna az időben, ha fénysebességgel haladna egy adott tárgy, s a tömege is végtelen lenne.

S egyáltalán, a sebességet mihez méred az űrben, mivel minden mozgásban van? :)

Visszatérve a neutrínókhoz és a sötét anyaghoz. A neutrínók nem mind ugyanolyanok. Mindegyik más. Lehetséges, hogy a lélek, a tudat semleges elemi részecskékből (IS) áll. Nagyon kevés, de az is van benne. Mikor meghal valaki, ezek a semleges elemi részecskék beleolvadnak a sötét anyagba, és ott léteznek tovább. A Világegyetem legnagyobb részben sötét anyagból és sötét energiából áll a mostani emberi tudomány szerint. Na most ezek a semleges részecskék nemigen tudnak reakcióba lépni az anyaggal, a francba, mindenen átmennek. Szellemek :))

2011. szept. 21. 21:57
 63/78 anonim ***** válasza:
100%

Ha senki sem tudja, akkor te mégis honnan? :D Tudomásom szerint az eddigi legkisebb megfigyelt részecskék a kvarkok (ésvagy a gluonok?), amiknek ugyanúgy megvannak a saját antikvark társaik. Szó sincs semmiféle antianyag-tartalomról. A húrokra pedig még nincs kísérleti bizonyíték, csak a matematikájuk áll közel a tökéletes leíráshoz. Mivel világunk matematikai jellegű, ezért ez egy elég súlyos dolog.

Sebességet az űrben mindig valamihez viszonyítva mérünk, pont az általad említett probléma okán :P Inercia.

Azoknak a semleges elemi részecskéknek nézz utána, mert szerintem nem arra gondolsz, amit azok valójában jelentenek. Ilyen például a neutron, bár kérdés, hogy a bonthatósága miatt eleminek nevezzük-e még. Sem erről, sem a többi semleges elemi részecske felsorolásáról inkább nem nyilatkozom, mert nem tudom, hogy vannak pontosan. Kövi félévben tán már lesz magkémiám, majd akkor...

2011. szept. 21. 22:25
 64/78 anonim ***** válasza:
38%

És ha elindulunk egy, a fénysebesség felével tőlünk távolodó tárgy felé (vannak ilyen galaxisok), mondjuk egy nem olyan nagy sebességgel (1/10 fénysebesség), s a kétharmad úton fénysebességre kapcsolunk, akkor most fénysebességgel megyünk (a kiindulóponthoz képest), vagy fél fénysebességgel (a célponthoz képest) ? :)

Tehát végtelen lesz a tömegünk, vagy csak nagyon sok? :)

2011. szept. 21. 22:35
 65/78 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes gondolat.

De. Ha az a valami gyorsabban távolodik tőlünk, mint amilyen gyorsan mi utánaindultunk, sosem érjük el a kétharmad utat, mivel egyre nő a távolság köztünk :P Ja, ráadásul maga a tér is tágul közben (bár szerintem ennek most nincs sok köze ehhez).

Viszont így utólag olvasva lehet hülyeséget írtam, másodszor belegondolva meg talán mégsem, mert a sebesség egy vektor, aminek van iránya is. Irányt egy másik tárgyhoz, vagy valamiféle kinevezett koordinátarendszerhez (amit ugyanúgy kell valamihez viszonyítani) képest mérünk, sebességet meg tán c-hez (fénysebesség) Mert a fénysebesség a legvégső határ, annak eléréséhez végtelen energia kéne. De ez a felvetésed szempontjából nem lényeges. De legalább egy természeti, megváltoztathatatlan konstans.

Pénteken lesz kozmológiám meg fizikám is, majd megkérdezem :D

Engem amúgy egy másik dolog foglalkoztat: Ugye a gyorsan mozgó tárgyban lelassul az idő (ez a fényóra példáján látszik a legjobban). Egy űrhajóban Kálmánt elküldjük utazni, hogy jól lassuljon le. Ugye meg is teszi annak rendje és módja szerint, de amikor ilyesmiről olvastam, mindig azt írták, hogy az ő számára mi lassulunk le. Ez logikus, hiszen az ő inerciarendszeréhez viszonyítva a külvilág mozog közel fénysebességgel, ergo lassul le. Viszont ha kipróbáljuk, akkor látjuk a lassú Kálmánt, hogy mittomén amíg felemeli a kezét egyszer, addig mi ugyanazt mondjuk ötször képesek vagyunk megtenni. Hiszen lassú. Ez alapján nem kérdés, hogy ki a gyorsabb, de hogy látná ezt Kálmán? Most felgyorsul neki a külvilág, vagy lelassul? Ezt is megkérdezem holnap.

Meg még egyvalami jutott eszembe: ha a fénysebesség eléréséhez végtelen energia kéne, akkor honnan kapták ezt meg a fotonok? Vagy azok azért tudnak fénysebességgel közlekedni, mert nincs tömegük?

2011. szept. 21. 22:59
 66/78 anonim ***** válasza:
38%

ööö... legyen az indulási sebesség 2/3 fénysebesség :)

A lényeg, hogy a végén milyen nehezek leszünk?

2011. szept. 22. 06:46
 67/78 anonim ***** válasza:
34%
Én nem értem ezt a tükrös dolgot miért kell tudományosan megmagyarázni. Attól természetfeletti, hogy tudományosan még nem lehet megmagyarázni. Sok ilyen dolog van, pl. maga az élet is.
2011. szept. 22. 09:34
 68/78 anonim ***** válasza:
38%

Az élet is egy megmagyarázhatatlan csoda.

A lélek is az.

A feketelyuk is az.

És végül én is egy csoda vagyok.

2011. szept. 22. 10:05
 69/78 anonim ***** válasza:
67%
Hosszú vita kerekedett abból, hogy tükör nem átjáró, hanem borotválkozásra való eszköz, semmi egyéb. Szellemvilág nem létezik, hiába a sok áltudományos körítés újabban. A tudomány belekeverése meg csak olyan közegben tud érvként hatni ahol nem ismerik. Mondjuk egy iskolázatlan , ámbár fantasztikus irodalmat olvasgató számára hihető lenne a sok csúsztatott gagyi érv. Egy fizikus csak nevet rajta, de nem siet elmagyarázni a valóságot, hiszen aki ilyeneket ír az úgysem értené:-)) Mondjuk az is tudományos tény, hogy a meggyőződést nehéz megváltoztatni ha valakinek túlságosan rögzült. És nyilván az rögzül leginkább amire vágyunk. Nehéz elhinni azt ami nem olyan izgalmas és érdekes, ráadásul tanulni kellene hozzá amihez több szorgalom és ész kell mint a szellemekhez meg az ezo-hoz. Ennyi:-)) :-))))))
2011. szept. 22. 13:20
 70/78 anonim ***** válasza:
38%

Előző:

Az emberiség az egészhez képest semmit sem tud a Világegyetemről. Tudom, hogy nagyon okosnak érzed magad. Mindent tudsz a Világegyetem működéséről. De mi volt a Világegyetem keletkezése előtt? :))))))))))))

2011. szept. 22. 15:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!