A szem a lélek tükre?
Azt vettem észre, hogy jobban emlékszem azokra a helyzetekre, amikor egy másik ember szemébe nézek.
de feltűnt az is, hogy valami okból a fényképész is kéri, hogy nézzenek a fényképezőgépbe a portré elkészítésekor.
Csak úgy, mint a festők hajdanán.
Valami olyan jelenségre jöttem rá, aminek már konkrét elnevezése is van?
Jó a kérdés. Tény, hogy a szemen keresztül történő kommunikálásról nem tudunk sokat. Gondold el, hogy valaki 10 m-re áll tőled és a szemedbe néz. Érzed, hogy a szemedbe néz ugye?
Ha most 10 cm-rel a fejed mellé néz, akkor azt is meg lehet érezni, pedig csak pár tized fok a különbség.
Kisibolyának:
Kellő színészi képességekkel nem nagy ügy.
Igen, a szem(pár) a lélek tükre.
A bal szem a hold, a jobb szem a nap (a 3. "Hórusz szeme" (=a Léleké).
Nálam a szem a kommunikáció alapja.
Szemeden keresztül "belső fényességed" néz ki belőled.
Nagyon ritkán olyan is lehet, hogy a másik szemébe nézve (ellentétes neműeknél!),
a két lény megnyílhat egymás felé.
Ekkor minden megnyílik, kitágul és megjelenik az "ősbizalom" a másik lény iránt.
Gondolom, ezt hívják szeretetnek.
Én ezt egy esti körtáncnál éltem át egy lány szemébe nézve (én férfi vagyok), csodálatos és felejthetetlen élmény volt.
Ez életemben sajnos csak egyszer történt meg.
A páromat nagyon szeretem, de vele nem jelentkezik ez az élmény.
Más: a Lélek valódi tapasztalásai spontán módon jelenhetnek meg.
Véleményem szerint, mechanikus, gépies imával, mantrával stb. nem hívhatók elő.
(csak úgy tesz az ember, mintha volnának ilyen élményei;
igazolnia kell a befektetett munkát valahogyan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!