Történt már valakivel hasonló?
Ezt még kiskoromban tapasztaltam(talán 5-6 éves lehettem),azóta megragadt bennem.
Ültem a nappaliban a szoba közepén,barbiztam.Anyukám kinn volt a konyhában,épp főzőcskézett.Hirtelen mintha valami a hatalmába kerített volna és iszonyatos félelem markolt a szívembe,úgy dobogott a szívem,mint még soha.Mintha egy láthatatlan,gonosz erő vett volna körbe.A reakcióm az volt valamiért,hogy egyből hátranéztem,bár semmit nem láttam,nem volt a hátam mögött semmi.Felkeltem és kifutottam édesanyámhoz.
Történt már veletek hasonló?Soha nem féltem még annyira,mint akkor,abban az egy percben.
pánikroham
örülj, hogy csak egyszer
06:29: ezt alvásparalízisnek hívják. Kamaszkorban gyakori, nem kell tőle megijedni.
Olvass róla:
ezt is érdemes, kapcsolódik a témához:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Semmilyen kiváltó oka nem lehetett még akkor részemről,hisz ez nem alvás előtt vagy után történt velem,hanem napközben és egyáltalán nem féltem,csak játszottam,mint általában.Ahogy olvasom ez alvás előtt,közben vagy felkeléskor szokott előfordulni.Olyan érzés volt,mint amikor valaki megijeszt hátulról és egyből,automatikusan hátra kell nézned.
Mindenesetre köszönöm a linket,érdekes:)
Kérdező: pánikroham.
Első válaszoló: az alvásparalízis hallucinációval is vár, szerintem csak sima paralízis volt.
Sokszor előfordult velem,hogy nappal,teljesen éber állapotban ,ok nélkül és váratlanul elfogott ilyen rettentő félelem,általában odabent,sokkal ritkábban a szabadban.Olyankor elmenekültem a helyszínről,mert úgy éreztem,ott veszélyben vagyok.
Később megtudtam,ilyenkor szellem jelenlétét érzékelhetjük.Lehet benne valami...
Ez nem pánikroham!5-6 évesen még nem is lehet az ember pánikbeteg.És a pánikrohamnak számos egyéb tünete is van.
Az alvásparalizis alvás előtt,közben,vagy után jöhet.Nappal,teljesen éber állapotban nem szokott jelentkezni.Ebben is volt részem és féltem,amíg nem tudtam,mi az a jelenség,most,hogy már tudom,nem félek ,inkább kísérletezgetek az élménnyel.
Tehát,én úgy gondolom,a kérdező vagy érzékelte valaminek a jelenlétét,vagy esetleg valami tudatalatti ijesztő emlék okozhatta a rémületét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!