Élet a halál után. Vélemények?
Valószínűleg nincs, amikor meghalsz az agyadban "kimegy a biztosíték", és az elektromos töltés ami eddig számításokat hajtott végre az agyadban megszűnik létezni. Ez olyan mintha kikapcsolnád a számítógépet, csak itt nem kapcsol vissza, meg valamiért mindenki komoly filozófiai kérdésnek kezdte el látni. Talán azért mert "belénk van programozva" hogy ne "kapcsoljuk ki" magunkat, és ezt a parancssort a "józan ész" nevű algoritmus nem tudja értelmezni, így belekerül egy végtelen körforgásba, hogy bizonyítsa magának a ki nem kapcsolás program értelmét. És azért, hogy megakadályozza a túlterhelést, az operációs rendszer leállítja a folyamatot azzal, hogy beiktat egy "elhisz", vagy egy "hülyeség az egész" parancsot. Így a logikus gondolkodás megoldottnak véli a problémát, mind addig, amíg egy külső hatás el nem törli az előbbi tehermentesítő fájlt. (Pl. egy ilyen fórum, vagy egy biblia-elolvasás) De mivel az emberi agy nem tökéletes, és nem egyforma, ezért változhat tetszés szerint az "elhisz"/"hülyeség" fálj, illetve maga a logikus gondolkodás is elindulhat egy másik bizonyítási módon, amiben pedig azt próbálja bebizonyítani, hogy a tehermentesítő fálj miért került oda. ('Miért igen?'/'Miért nem?')
És ami ebben a legidegesítőbb az az, hogy volt EGY ilyen hibásan működő agy, ami egy ilyen bonyolult csapdába esett, és azért hogy megoldja, elkezdett kérdezősködni más komputerektől. És a többi számítógép is elgondolkodott a dolgon, ugyanabba a hibába estek mint a legelső. Majd ugyanúgy elkezdték kérdezni. És terjedt a vírus. Emberek, mi mind vírusosak vagyunk, a picába :D
('Hibás' alatt nem muszáj hibára gondolni, elég ha valaki egyszer észrevette az információs űrt, és megpróbálta kitölteni. Inkább programozási hiba, aminek a létrejöttéhez elég egy véletlen gondolat. Isten odafigyelhetett volna :D lol god fail [link] )
Tisztelt előttem szóló!
Ez egy logikus megközelítése a dolognak, csak nem igazán szeretjük az ennyire informatikai hasonlatokat...
Az én számítógépem pedig megmondta, hogyha még egy olyan cikket merek nézni, ami biológiai számítógépekről szól, akkor beindítja Hectort, a kertészrobotot, és levágja a biológiai micsodámat, majd a biológiai hulladék komposztálóba hajítja. Az ilyen témákban nagyon makacs, de már sajnos nem engedi átprogramozni magát :S
(Hallottam! - Saskyou, a számítógép)
Én már purcantam ki kis időre.
Hosszú és bonyolult leírni - most hajnal egykor biztos nem fogom :)
Jah és a "kimegy a biztosíték"- igen nagyon igaz, én is így írtam volna le egy részét, viszont azzal még nincs vége mindennek, pár dolognak igen, de korántsem szűnsz meg létezni a tested nélkül...
Remélem felcsigáztam az érdeklődést :)
Woho de ezoblabla lettem az anno annyira szkeptikus kisgyerekből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!