A kvantumfizika valóban bizonyítja az egész ezotériát?
Figyelt kérdés
Egyre több ilyesmit olvasni manapság és nem tudom mit gondoljak. Nem értek a kvantumfizikához, tényleg kijön belőle az egész ezotéria? Legtöbbet a két lyukas kísérletet hallani, az tényleg furcsa, de mért következik ebből bármi is?
igen, valóban nem képletek voltak a könyvekben, de elmagyaráztak kísérleteket, stb.
van "igazi" kvantumfizikus ismerősöm is.
tehát nem hazugságokat olvastam meg hallottam. nem az ezo tévét néztem.
gondolom, ha nincsenek is képletek a könyvekben, attól még nem hazugságokat írnak le a fizikusok.
bár nyilván nehéz befogadni ezt a fajta bizonytalan világnézetet, és sokan zsigerből hülyeségnek mondják, ezt is tökéletesen megértem, mert az embernek mindig szüksége van a biztos talaj illúziójára.
2014. okt. 23. 10:00
52/57 anonim válasza:
Szerintem nem... az ezotéria mindig hivatkozik az épp aktuális eredményekre (és hozzákapcsolja magát).
...az ezotéria jobban eladható úgy, ha képes a kor konkrétabb adataihoz kapcsolódni.
Az ezotéria egyébként nem különbözik a vallástól - ugyanaz a hablaty a kettő.
2014. okt. 23. 23:38
53/57 Tom Benko válasza:
Az, hogy elmagyaráznak dolgokat és az, hogy megmagyaráznak dolgokat, két külön dolog. Az elmagyarázást könnyen félre lehet érteni, ebből lesz az ezós-tudatos-rezgéses állatság, a megmagyarázáshoz viszont olyan matematikai ismeretek kellenek, ami csak kevés embernek van meg - az egyik korábbi kérdező által emlegetett dolgok: Hilbert-terek, Lebesgue-integrálás, funkcionálok, operátorok, csoportok, stb...
2014. okt. 24. 08:58
54/57 anonim válasza:
Ja értem, kedves Tom, akkor lehet, hogy ideje felkerekedni és elmenni a Cernbe, az ott kutatókat biztos érdekelné egy-két megmagyarázásod! szerintem sok pénzt kereshetsz! hiszen rengeteg dologra nem jöttek még rá!!!
2014. okt. 24. 09:50
55/57 Tom Benko válasza:
Miért is? Ők is pont ezekkel a fogalmakkal dolgoznak.
2014. okt. 25. 09:30
56/57 anonim válasza:
# 55/55 Akkor az sem igaz, amit az általános iskolában tanítanak, mert ott képlet sincs, sőt az érettségiig sem tanítanak igazat, ugyanis gimiben nincsenek azok a matematikai számítások amiket felhoztatok.
2014. nov. 12. 18:24
57/57 A harmadik szem válasza:
"Az anyag nem létezik" az eddigi kedvenc megszólalásom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!