A kvantumfizika valóban bizonyítja az egész ezotériát?
Az áltudományoknak egy fontos veleje, hogy féligazságok: pár tudományos tényre, megfigyelésre gyúrják rá a maszlagot, jól elkeverik, s a laikus szépen bekajálja.
Pí víz, homeopátia megvan? Magyarázgatják a rezgést így-úgy, csak azt felejtik el kibökni, hogy a mágnes alól kivett víz szinte azonnal elveszíti az "energetizáltságát", a hogy a ha én a világ túlvégén belep!sálok az óceánba, akkor az Adriánál 1 héttel később kimert víznek is több köze lesz a "kezelésemhez", mint náluk az ő anyagukkal való "kezelésükhöz" (kb...).
S még sorolgathatnám.
Nein, Nein, Nein, Nein, Nein ,Nein ,Nein, Nein
Üdvözlettel: Extractor Ezredes.
Ámátőr ezredes max :D :
Akit ide artak, azok nem értenek a kvantumfizikához ! Semmilyen tárgyi érvet nem írtak, csak hasból gondoltak valamit és leírták :-P
Az igazság az, hogy a kvantumfizika a tudat elsődlegességét bebizonyította. A kvantumrészecske hullám, nem pedig anyag egészen addig, amíg meg nem figyeled ! Maga a MEGFIGYELÉS után válik anyaggá és veszi fel az anyagi paramétereket (ez az un. hullámfüggvényredukció) azaz a tudat általi megfigyelés során lesz a világunk olyan amilyen, ez már maga ezotérikus, hiszen az anyag nem létezik !
A tudat az elsődleges az anyag felett. Nem lehet értelmezni a tudat fogalmának bevezetése nélkül a kettős kísérletet, ez tény !
A kvantumtudaton keresztűl eljutottunk az ezotériáig :-)
Anyag nem létezik fogjátok fel ! Csak rezgés van. A rezgés tulajdonságai, frkvenciája szabja meg milyen részecskének észleljük, azaz milyen információnak a húrt. A tudat okozza az anyagi illúziót. Ez fog a következőkben megjelenni a tusományban
Az a gond, hogy a megfigyelő az a tudattalan detektor - és nem te.
Te lehet, hogy csak 5 év múlva nézed meg az eredményt.
Az anyag az elsődleges (ill. anyag és energia együtt) - a tudat csak sokkal később jön.
Zoltákvantumfizikus válasza :
Bocs, az előbb lemaradt a nevem :-D
"Az a gond, hogy a megfigyelő az a tudattalan detektor - és nem te"
Nem ! Ugyanis már egy korábbi kérdésben kifejtettem, hogy ha megfigyeled az eredményt, akkor anyaggá válil a qr (kvantumrészecske), de ha nem figyeled meg és úgy méred, hullám marad illetve, ha megfigyeled részecskeként csapódik be és sávos interferencia képet ad, ha pedig nem figyeled meg akkor hulláminterferencia képet ad. Ezt a videot kvantumfizikusok készítették, nézd meg ezen http://www.youtube.com/watch?v=4M3druhbPU0
*
"Az anyag az elsődleges (ill. anyag és energia együtt) - a tudat csak sokkal később jön."
Pont, hogy a tudat az elsődleges ! A megfigyelésor lesz ugyanis anyag, előtte csupán hulélám van
Egy kérdésben igen részletesen leírtam http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__6.. ha van értelme valakinek olvassa el. Szerintem közérthető formában van leírva :-D
Zoltánkvantumfizikus válasza :
Ozmium42 minden megfigyelés mechanisztikus ! Amikor látsz és úgy figyelsz meg valamit, ott is a szemed, mint biológiai szerv detektálja a fotonokat, majd az idegsejtek által kapott információt az agy feldolgozza és végűl kialakúl az általad látott kép, amire te azt mondod valóság. A mérőeszközzel való mérés sem különb !
Mindegy, hogy részecskedetektorral figyelsz meg valamit, vagy egy biológiai szervvel a szemeddel, mert az is egy agyi feldolgozás során alkot végül észlelethez !
Az a lényeg, hogy ha megfigyeled akárhogyan, akkor attól lesz anyagi, van olyan mérés amikor eldobod az eredményt a következménye, az hogy hullám marad !
*
"Mindenesetre teljesebb képet kaptunk róla, hogy a kedvenc "top kvantumfizikusunk" honnan tanulja a szakmát. :)"
A kérdésemben amit linkeltem, leírtam, hogy egyetemen tanultam ezt és hogy ma is oktatjuk ezt és még a Nobel-díjas Feynmann könyvének oldalszámát is kiírtam, amely az ELTE-TTK-án ajánlott irodalom fizikusoknak, ha érdekel elolvashatos és ő mutatja be. Az, hogy ismeretterjesztő videokat készítenek, mely a megértést könnyíti meg az nem azt érdemes linkelni laikusoknak, mint te vagy mert nem értenéd meg
*
Továbbra is az a lényeg, hogy a kvantumfizika a tudat elsődlegességét bizonyítja, igaz az okkultizmus, mágis stb-t és Én nem hiszem, hogy az ilyen formában valós lenne, de itt nem az egész ezotériáról van szó
A kvantumfizika egy szoliszisztikus világot mutat be. Olyan a világ, hogy egyetlen létező (akár hívjuk Istennek) létezik és ő magát megfigyelve látja azt, amit mi világnak képzelünk. Isten szolipszista, úgy tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!