A kvantumfizika bebizonyítja, hogy van túlvilág?
A legtöbb tudós valószínűleg azt mondaná, hogy a túlvilág fogalma vagy teljesen értelmetlen, vagy szimplán csak nem bizonyítható. Most egy szakértő mégis azt állítja, hogy bizonyítéka van, mely igazolja a síron túli létet - és ez a bizonyíték a kvantumfizikára épül.
A kvantumfizika a tudat elsődlegessége után a túlvilágot is bizonyította, ezzel a materializmus romokba döntve. Tudjuk azt a kvantumfizika révén, hogy a megfigyelés alakítja az anyagot olyanná amilyen lesz, ebből következik a bevonzás magyarázata is, azaz a mi vágyaink és félelmeink mint információ vetül ki a világra és az anyag olyanná válik. Most léséről lépésre a spiritualizmus restaurációját éljük : a túlvilágot is bizonyítható a kvantumfizikával. Milyen gondolatok ébrednek benned?
Zoltán, nem akarlak elszomorítani, de ez még semmit nem bizonyít :-)
Hiszek abban hogy egy bizonyos ideig van a túlvilágon is élet (erre bizonyítékok is vannak, ugye akiket visszahoztak), az is lehet hogy ez a kvantumfizika miatt létezik, de sajnos konkrét bizonyíték még nincs rá .
A lenyeg qnnyi. A kvantum fikikanak van koze a materialis vilagon tuli tenyekhez (kinek teny kinek nem ez most lenyegtelen. monadam hogy anno a fold valakinek lapos valakinek golybolyu valakinek e ket polusan benyomott gombolyded formaju volt).
Mindennek koze van mindenhez de mintegy egyenletnel ha nem tudjuk a pontos valtozokat akkor felesleges barmin is elmelkedni.
"Nem hittem volna, hogy találkozom olyannal, aki még nálam is kevésbé érti a kvantumfizikát."
mivel tudod, hogy te semmit sem értesz a kvantumfizikához, így tudnod kell, hogy nincsen tudásod ahhoz, hogy megállapítsd hogy ki ért hozzá :-D
"Zoltán, nem akarlak elszomorítani, de ez még semmit nem bizonyít :-)
Hiszek abban hogy egy bizonyos ideig van a túlvilágon is élet (erre bizonyítékok is vannak, ugye akiket visszahoztak), az is lehet hogy ez a kvantumfizika miatt létezik, de sajnos konkrét bizonyíték még nincs rá ."
Konkrét bizonyíték az lesz, ha megcáfolhatatlan bizonyíték lesz olymódon, hogy mérőeszközzel és/vagy saját érzékszerveinkkel érzékeljük majd, úgy hogy az ottartózkodásunk után visszatérünk ebbe az életünkbe :-)
Mindenesetre az, hogy már most eljutott a kvantumfizika idáig, ez igen bíztató előrelépés ! :-) Igazad van Annácska.
"mivel tudod, hogy te semmit sem értesz a kvantumfizikához, így tudnod kell, hogy nincsen tudásod ahhoz, hogy megállapítsd hogy ki ért hozzá :-D "
- Nem írtam, hogy nincs semmi tudásom róla. Furcsa, hogy ilyen bonyolult témákkal fogallkozol, de egy egyszerű mondat értelmezése gondot okoz.
Annyi tudásom van, hogy tudjam, marhaság ez a felvetés.
# 14 Azt írtad, hogy nálad kevesebbet, ez azt jelenti, hogy te eleve csekély ismerettel rendelkezel saját bevallásod szerint a kvantumfizikáról, így nem releváns mások szakmai ismeretét megítélni sem.
Látom ezt sem fogtad fel -.-
"Szegény Heisenberg (a kvantumfizika atyja), ide hallom, hogy forog a sírjában, erre még ő sem volt felkészülve. "
Pedig Heisenbergtől sem volt távól a kvantumfizikai szolipzizmus és pl Wígner Jenő szerint a kvantumfizika szolipszista. Bohr kimondta, hogy a kvantumrészecskék másként viselkednek ha megfigyelik őket.. . Jó lenne, ha megértenétek, hogy a kvantumfizika, nem pusztán az ami a laikusoknak szóló könyvekben van benne, hogy mikrorészecskéket méregetnek és kész !
"Forrásválasztás is pazar: boldognapot.hu és napielemozsia.hu"
Teljesen irreleváns honnan linkeltem, a lényeg a fontos egy tudós megállapításai, meglátásai ezek. X.Y tudományos lapnak nyers és száraz a fogalmazása, meg sem értenétek, ami érthető. Ennek a cikknek közérthető a nyelvezete.
"Én mindenképp hiszek a túlvilágban, nekem nem kell kvantumfizika meg más egyéb. nem tudom mások hogy vannak vele,de én egyszerűen érzem :)"
Ezt elhiszem, de a gondolatok is kvantumfizikaiak ! :-)
"...és a kettős rés kísérlettel igazolja ezt az a bizonyos Robert Lanza. Hihetetlen, mi mindenre jó ez a kettős rés kísérlet. "
A kvantumvilág elvileg összes furcsasága benne van, amit még most sem értünk, így a jövőben is lesznek ebből meglepetés felfedezések.
"A kétrés kísérletet egy óvodás szintjén értelmezi."
Ezt ma sem tudjuk értelmezni, csak spekulációink vannak rá. Ez egy elmélet, te sem tudod jobban értelmezni, de cáfolni sem !
"A kvantumvilág eseményeit a fizikusok a makrovilág eseményeihez, folyamataihoz hasonlítják. Ebből fakad a kétrés kísérlet látszólagos paradoxona. "
Valóban paradoxon a kétréses kísérlet a makrovilág folyamataihoz képest, de a makrovilág folyamatai tartalmazzák az általunk értelmezhető életnek nevezett olyan alapköveket, mint pl kauzalitás.
a kvantumfizikán belül nincsen paradoxon, de mi ugye nem ismerjük a kvantumfizika mondanivalóját sem. Fogalmunk sincsen mi valójában, mit takar stb. Most próbáljuk megérteni. Lehet a kvantumfizika magában foglalja Istent, a parajelenségeket a mágiát és a túlvilágot és ennek megértéséhez kell a kétréses kísérlet kutatása.
"De minden fizikus tudja, hogy a foton hullámként, vagy részecskeként történő leírása csupán egy elméleti modell. A foton sem nem részecske, sem nem hullám, erre a két modellre a foton matematikai leírásához van szükség. "
A matematikai modell semmit sem mond a valóság értelmezése szempontjából. Valójában vagy hullám vagy pedig részecske, de egyszerre csak az egyik, de egyik mindenképpen !
"Az emberi tudatnak semmi köze a kétrés kísérlethez, hiszen ha a tudatunkon múlna, akkor ezerféle más értelmezése is lehetne egy fotonnak, vagy más részecskének, nem csak kettő."
De van ! A tudatunk általi megfigyelés teszi részecskévé, hiszen ha figyeljük részecske, ha nem hullám. A tudatalatti azt határozza meg, hogy a tudatos megfigyeléskor milyen tulajdonságú legyen. Ezt elég nehéz laikusnak megérteni, de a kvantumfizika ilyen !
Jó lenne, ha megértenétek, hogy a kvantumfizika, nem pusztán az ami a laikusoknak szóló könyvekben van benne, hogy mikrorészecskéket méregetnek és kész !
Nem kell geológusnak lennem ahhoz se hogy hülyeségnek ítéljem azt aki a Földet banán alakúnak hiszi.
Nem kell kémikusnak lennem ahhoz hogy lehülyézzem azt a aki a szén dioxidot polárosnak nevezi.
Nem kell orvosnak lennem hogy figyelmen kívül hagyjam olyan véleményét aki a szívet 3 kamrásnak hiszi.
Elég háttértudásom van ezekhez mind,hogy egy érvelésben meglássam a hülyeségeket.
A te teóriád szerintem még a múlt században is meghaladott lett volnamert annyi hazugság van benne.
Pl::"azaz a mi vágyaink és félelmeink mint információ vetül ki a világra és az anyag olyanná válik."
Mondtál vaélamit hasbóül,ami tök jól belemagyarázható mindenbe,és itt várod azt a féleszűt akinek ezt eladhatod.Persze alátámasztás,grafikonok,statisztikák nélkül.Ha majd egy mondjuk kezdetnek 5000 esettel el tudsz számolni ,hogy" igen,ezeknél márpedig jól illeszkedik az elmélet az adatokhoz" na akkor szívesen beszélgetek.Addig amíg nők lapja rovatokat írogatsz,ne számíts tőlem több tiszteletbe.Jelenlegi teljesítményed elég arra hogy hivatásos parasztvakítónak nevezzelek.
Ráadásul elmagyarázhatnád nekem hogy egy medikus(nem is akármilyen,valami idétlen természetgyógyász ez is) aki nem tekintendő hiteles forrásnak fizika témakörben,miért beszél fizikáról?
Én jelenleg bioszt fogok tanulni Szegeden,(immunológusnak készülnék oszt leszek majd csak valami)és az órarendemben nem lesz sok elméleti meg kvantum fizika.Az öreg stikában fizikus is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!