Miért nem hisz senki a mágiában?
Hinni és nem hinni is lehet vakon, és lehet intelligensen. Mind a négy lehetőségre ismerek embereket. Az egyik válaszoló nagyon jól mutatja azt a viselkedés-mintázatot, amely miatt a kevés intelligensen hívőt összemossák a bigott ezoterikusokkal. Maga a válaszoló is gondolkodjon el rajta, csak egyszer. A megerősítés folyamatos hajszolása, nagy általánosságokban szólás, a partert mint embert kritizálja, nem pedig a véleményét, mindezt folytonosan erős indulattal, türelmetlenül és ellenvéleményt nem tűrően. Nincs is jele, hogy legalább meg akarná érteni a vitapartnereit.
Igaz, hogy azok is érik a pénzüket, elkövettek vele szemben ők is ilyen súlyú vétségeket.
Ez a legfőbb oka annak, hogy pl. én személy szerint nem hiszek a mágiában - mert az általam ismert képviselőik ilyenek, nem vehetőek komolyan. Az már csak hab a tortán, hogy nincsenek bizonyítékok. Figyeljétek!
:::::
"Én hiszek neked. Én a telekinézist űzöm. Szeretnék megtanulni lebegni is, de jelen tudásom, és energiám még nem elég fejlett e felsőbb rendű képesség tökéletes elsajátításához."
<szkeptikus válasz>
"Hiába mutatna itt akárki nektek, szkeptikusoknak akármit is, úgy sem hinnétek a szemeteknek. "Ne csak nézz, láss is." Fogadd meg, keresgélj neten olyan videót, amely nem kamu. Cikkek is vannak róla. Ha utána jársz, biztos találsz."
<szkeptikus válasz>
"Látszik te sem vagy megáldva sok ésszel. Mennyi mindenki kimarad mostanság az észosztásból..No sebaj. Mindig is lesznek szkeptikusok. De ők tegyük ezt a saját topicjukban."
<szkeptikus válasz>
"No, milyen szépen kifejtetted az álláspontod a magadhoz hasonlóakról. Ennél szebben én sem tudtam volna. Nos, ha nincs más hátra, akkor mentem."
<szkeptikus válasz>
"Végre, valaki, aki tényleg hisz a mágiában. Sajnos nem tudok elmenni, de örülök neki, hogy nem vagyok egyedül."
<szkeptikus válasz>
"Holnap fény derül az igazságra, haver, mutasd meg nekik. Mágia létezik!"
<szkeptikus válasz>
"Na az teljesen más. De most komolyan vezessük vissza történelmileg? Mágia létezik, létezett is mindig és fog is létezni. Erőlködni ellene lehet, kitalálni mindenfélét rá szintén lehet, de attól még valós."
<szkeptikus válasz>
"Sajnos még mindig vannak kételkedők, de hát ilyen az élet. Az ép észérvekkel alátámasztott, tudományosan bizonyított tényeken alapuló jelenségeket cáfolják, alaptalan vádaskodás keretei közt. Mágia létezik/létezett/létezni fog mindig is. Aki nem hiszi el, így járt."
<szkeptikus válasz>
"Saját kérdésem alatt már linkeltem, szerintem pont nem neked kellene ezt mutatnom Tom Benko. Ha lusta voltál megnézni, akkor sajnálom, így jártál. Te bajod. Többik meg: google a barátod, bepötyögöd szépen, nehogy az legyen, hogy én csináltam valami idézlek: "fotosoppos" VIDEÓT, ugye bár, vagy esetleg képet, weboldalt, vagy akármit. Tehát hajrá!"
<szkeptikus válasz>
"Nem, nem reagáltál rá, legalább is a végére nem. Most lepontozol, mert nem tudsz felmutatni ellenpéldát! Sajnálom, a mágia létezik, ha hiszed, ha nem! Aki nem hiszi el, járjon utána, maradjon tudatlan ilyen téren (is?!). Nem tudok mást tenni sajnos."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!