Vaalami nem stimmel az ezotériával! Jól gondolom?
Te ezt a zagyvaságot honnan szeded?
Vagy trollkodsz, vagy nagyon félreértettél valamit.
Az ember nem angyal.Ha a reinkarnációra célzol, az (állítólag) valahogy úgy működik, hogy a lélek (nem az angyal), többször is , bizonyos időközönként inkarnálódik és az életei során tanul, tapasztal, ami által fejlődik és mikor már nincs hová fejlődnie, mert mindent tud, amit kell, akkor nem születik újjá, hanem segíti a még inkarnálódó lelkeket azon a helyen, ahol azok tartózkodnak(nevezzük másik dimenziónak), vagy részévé válik az "egynek" ahogy ezt nevezni szokták ez talán lehet Isten is.Állítólag ezeknek a lelkeknek a létezése is elkezdődik valahol, tehát létrejönnek új lelkek, akik majd
fizikai testben születnek itt a földön, de nem "Istenek".
Ez pedig nem ezotéria, az egy gyűjtőfogalom, amire te célzol, az a reinkarnáció.
Nem hülye a Kérdező, ez egy teljesen logikus kérdés!
Fel is merül mindenkiben, aki ennek komolyan utánanéz, és el is gondolkodik rajta.
Én is gondolkodtam már ezen, ahogy olvastam egy két ezoterikus könyvet.
És ugyanerre a következtetésre jutottam.
Hogy baromság az egész!
Az ember az ember, és sose lesz belőle se arkangyal, se főangyal, se semmi "földöntúli lény".
Mi emberek vagyunk, és kész!
Én nem szeretem az ezotériát egyáltalán!
Olyanokat ígér, hogy fejlődsz, különleges képességeid lesznek, magasabb szellemi síkra lépsz, és ez nem egyenlő náluk azzal, hogy megismered magad, és a képességeidet, hanem valamiféle "emberfeletti" erőt próbálnak előhívni magukból.
Ez nem jó szerintem, hanem beteges valahogy!
Én ugyan sose akartam arkangyal lenni, meg semmi ilyesmi, de van pár ember, akit ismerek, és aaaaannyira akarnak fejlődni, hogy az már az elmebajjal határos.
Nem is fejlődnek amúgy, csak egy álomvilágban élnek.
Nem szeretem ezt, és kész, mi emberek vagyunk, maradjunk emberek, és éljünk normálisan emberként!
Még nagyon keveset tudhatsz a lelki fejlődésről, de az is lehet, hogy rossz a mestered, tanítód. Lelki fejlődésen azt értsd, hogy ami rossz tulajdonság van benned, azt leredukálni a minimumra. A jóság , a segítőkészség , a tenni akarás, és nem jaj elájulok magamtól, hogy milyen szent vagyok. Segíts magadon az isten is megsegít.
Van akinek egy élet is kevés ahhoz, hogy arasznyit is fejlődjön
Én is azt értem a lelki fejlődésen, amit Te.
Azt, hogy a rossz tulajdonságaimat próbálom kiküszöbölni.
Pl. én nagyon önbizalomhiányos vagyok, próbálok ezen változtatni.
Na, de az, hogy "Én angyal akarok lenni", az hol lelki fejlődés?
Meg teleportálni akarok, meg más fejébe belelátni, gondolatot olvasni, pusztán a gondolataimmal teremteni, másokat befolyásolni, mágiázni???
Ez lelki fejlődés?
Ez önbecsapás, semmi más!
Soha nem lesz ilyen, hogy én a gondolataimat ráerőszakolom egy másik emberre, meg agykontrollal befolyásolom, hogy legyen parkolóhelyem.
A másikkal mi van, aki szintén oda akar parkolni?
Baromság ez az egész ezotéria, nem lesz belőlünk se angyal, se arkangyal, se főangyal se semmi, csak EMBER, akkor is, ha valaki orrvérzésig meditál.
A pszichológiában hiszek, hogy fel kell dolgozni a rosszat, és előhívni a jót, az ezotériában nem hiszek, mert ködös, zagyva áltudomány!
"Na, de az, hogy "Én angyal akarok lenni", az hol lelki fejlődés?"
Lelki fejlődés alatt az érzelmek feletti teljes kontroll érthető, illetve a feltétel és válogatás nélküli tiszta szeretet elérése. Szerintem az ilyen "megvilágosodott" lelkeket hívják angyalnak. (Nem pedig azt, amelyiknek szárnya van...)
Ha valaki olyan tudásra tesz szert, hogy másokat manipuláljon, az a fekete mágiával foglalkozik. Szellemi világban nincs fejlődés csak itt lent a földön. Ugyan is minden fejlődés valamilyen nehézség árán érhető el.
Ha valaki meghal, az a fejlődésének szintjének létsíkján,tartózkodik. Persze addig, amíg újra le nem születik Aki drog és erőszakos halállal hal meg az a földi síkon reked.
Jesszusom, hogy miket nem zagyváltok össze !
"Olyanokat ígér, hogy fejlődsz, különleges képességeid lesznek, magasabb szellemi síkra lépsz, és ez nem egyenlő náluk azzal, hogy megismered magad, és a képességeidet, hanem valamiféle "emberfeletti" erőt próbálnak előhívni magukból. " No aki ilyen hülyeségeket elhisz, annak úgy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!