A spirituális sátánisták a weboldalaikon miért nem írnak egy mondatot se a Vonzás Törvényéről?
Azt nem mondom, hogy meg is fogátok érteni a titok kvantumfizikai magyarázatát :
„A valóság az, amit igaznak tartunk” – állította David Bohm úttörő fizikus 1977-ben . „Amit igaznak tekintünk, azt hisszük… Amit hiszünk, az határozza meg, hogy mit tekintünk igaznak. Amit igaznak tartunk, az a mi valóságunk."
"A fizika megfigyelői részvételt eredményez; a megfigyelői részvétel információhoz ad okot; az információ pedig fizikát szül." [link]
Vajon azt a valóságot hozzuk létre, amelyet megfigyelünk?
A kvantumfizika egy homályos gondolata azt mondja: „igen!”
"Egyetlen jelenség sem valódi jelenség, amíg nem megfigyelt jelenség." [link]
"Létezik-e a valóság, amikor nem nézünk? "nem" [link]
Kvantumspiritualitás Kvantumfizikus szemmel [link]
22.
Hagyjuk a fennkölt szöveget, spirituális eszmék hívői igyekeznek a kvantumfizikát kihasználni (valójában kiforgatni) téveszméik alátámasztására, de ez tudományosan nem elfogadott, csak spekulációk szintjén marad.
David Bohm példáját tekintve: elismert tudós, de vannak vitatott elméletei is, pont a kvantummechanika egyes alternatív megközelítései, illetve néhány filozófiai gondolata kapcsán.
Szerintem eléggé visszatetsző, amikor elvarázsolt emberek pont ilyen "határeseteket" akarnak kihasználni saját eszméik alátámasztására, olyasféle jelszóval, hogy ők egy tudósra hivatkoznak.
Persze, máskor pont ők azok, akik a tudományról lenézően szólnak.
De amikor vitatott elméleteket kell előszedni, akkor hirtelen jól jön a "tudós ember".
Nem szimpatikus dolgok ezek.
22. A kvantumfizikusok írták. Én csak idéztem. Ez valóban így van. El is tudom magyarázni, de úgysem értenéd meg -.-
Nem téveszme. Ezt írják, mert ez így is van. Amikor nem figyeljük a részecskepárt annak összefonódása visszaáll vajon miért? Ismét hullámmá válik részecske állapotból majd amikor ismét megfigyeljük vissza redukálódik részecskévé. Ott vannak a J.A.Wheeler kétrés-kísérletek, kvantumradír. Ha a megfigyelt állapotot kitörüljük, kiradírozzuk akkor visszaáll hullámmá és mindkét résen átmegy, mert nem figyeljük hol megy át. Mi változott? Semmi, csak a megfigyelésünk a rendszerre
24.
Úgy látom, továbbra sem akarod érteni.
Wheeler kísérleteire is érvényes, hogy elvarázsolt spirituálisok próbálják kiaknázni, erőlködnek, kínlódnak, mint malac a jégen.
De erre is érvényes, hogy ezek a próbálkozások tudományosan nem elismertek.
Nem mondtál semmit, csak hablatyolsz.
Semmiféle bizonyított metszéspont nincs a spiritualitás és a kvantumfizika között. Szerintem mondjuk soha nem is lesz, hiába okoskodnak egyesek, filozofálgatnak.
Tehát nincs tanulmány, ami a korábbi allításod eredményére jutott volna? Ezt állítottad:
"Akkor hullámból részecske azaz korpuszkula állapotba kerül ergo te határozod meg a gondolataiddal, félelmeiddel és egyben pozitív propgramozásoddal milyen legyen a valóság."
Ha nem létezik ilyen tudományos eredmény, akkor meg mi alapján jelentetted ki?
A Spirituális Sátánizmus vonzás törvénye kérdésével, hogy jutottatok el a sok kvantum fizikai halandzsázásokig?
Nem lehetett volna külön kérdésbe tenni és ott megvitatni???
27.
Igazából említeni sem kellett volna, semmi köze az ezotériához és szerintem soha nem is lesz, mint utaltam rá.
De tudtad, amit a Gyakori Kérdéseken leírunk, bármikor visszakövethető.
Te is láthatod, a 14. válasz írója próbált fogást keresni (offtopik módon) a 4. válaszomon, amit én még a kérdésre írtam (szabálykövető módon).
Offtopik még hagyján, ha igazság lenne benne, de semmi.
Ugyanolyan kitaláció, mind minden, amit az ezósok, konteósok, spiritiszták, okkultisták, spekulálók, fordítva gonolkodók próbálnak kiforgatni saját javukra, homályos / szellemes eszméik kimagyarázására.
Soha, semmi kézzelfogható nincs, csak az üres szöveg, több ezer éve ezt csinálják, soha meg nem unják.
26@ "Ha nem létezik ilyen tudományos eredmény, akkor meg mi alapján jelentetted ki?"
ott linkeltem párat ember. Mondtam hogy nem fogod megérteni 😅
27@ "a sok kvantum fizikai halandzsázásokig?"
28@ "Soha, semmi kézzelfogható nincs, csak az üres szöveg, több ezer éve ezt csinálják, soha meg nem unják."
A kétréses kísérletekért Nobel-díjakat adtak ember!
Sötét vagy mint a vakablak 😂
Amit korunk nagy kvantumfizikusai állítanak ? -.-
"ott linkeltem párat ember"
Egy olyan sem volt közte, ami az idézett állításodat alátámasztotta volna. Értelemszerűen arra kértem forrást, amit idéztem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!