Tehát ha beszélhetünk ezen környezetben egy felsőbb tudatról,akkor azt csak mint törvények összességét,készletét vagy tudatosan gondolkozó és meghatározó döntéshozó egyetemes elmét érdemes elképzelni?
Valamit,ha én analóg vagyok a teremtővel,azt az azonosságot úgy kell elképzelni hogy a része vagyok (mint a napnak a foton,de az égitestel mégsem azonos) vagy hogy én vagyok az maga?
Feltételezem hogy egy darabkája vagyok én,ahogy minden jelenség ami észlelhető. Azonban,érdekes kérdés lehet hogy milyen hatalmi jogosultságaim vannak/lehetnek ha ismerem a létezés kevésbé egyértelműbb törvényeit,máshogy: mennyiben osztozom vagy rendelkezem a teremtő hatalmával,befolyási jogával?
Mindkettő igaz. Legalább is a hermetika szerint. A teremtő elsődleges állapota egy nem tudatos dolog, nem létezik térben, és időben, a létezése az egyetlen dolog, amivel rendelkezik. Amint megnyilvánul egyetemes elmeként, már megkezdte a teremtés folyamatát, ekkor már mint törvény, és tudat létezik. Aztán innen merül egyre lejjebb a megnyilvánulásba, egészen az anyagi világ létrejöttéig.
Ebben is mindkettő igaz. A teremtésben rész vagy, de tartalmazod a teremtő teljes egészét is. Illetve a teremtő van jelen benned teljes egészében. De ugyanígy egy kavicsban is, így ez nem sok privilégium.
A befolyás attól függ, hogy milyen közel kerülsz a teremtő valódi lényegéhez. A jelenlegi emberi mivoltod is elég nagy befolyással bír, bár a nagy részéről nem tudsz. A hermetika célja hasonló a buddhizmuséval. Visszatérni a teremtő tudatba. Ezen az úton nő a befolyás, de a felelősség is, ami ezzel jár. Minél magasabbra jutsz, annál magasabbról buksz egy rossz lépésnél.
Ez a felfogás nagyban egybevág a már korább kialakult világ és eletképemmel.
Már csak az érdekel főleg,hogy miként lehet elindulni a hermetika útján valamint hogy milyen gyakorlatokkal él?
Ezek miként visznek közelebb az eredményes mágiagyakorláshoz (értve ide az anyagi vágyak megszerzését vagy a gyógyítást)?
Foglalkozik ilyesmivel egyáltalán a hermetika vagy csa a lélek és világ megértése és nemesítése a célja?
"Inkább hibázz, mint ne csinálj semmit."
Ezt betartva van a sok baleset a vasúti átjárókban.
A "még átférek" csak aztán válik hibának, ha csattant a mozdony.
Vannak javíthatatlan hibák is, a mágiában főképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!